Autor Téma: Export dat z goglovského kalendáře do KOrganizeru  (Přečteno 2368 krát)

Josef Kadleček

• Full Member
    • Zobrazit profil
Export dat z goglovského kalendáře do KOrganizeru
« kdy: Září 14, 2012, 10:37:22 »
Vážení přátelé,
OffTopic:
právě jsem se zdravě nas..., poněvadž googlovský kalendář NEUMÍ nalézt slovo, když se zadá pouze jeho část. Šlak by mě trefil !!! >:(   >:(   >:(
A nebudu sem zanášet plevelná politická slova Juliana Assange, kde to jsme , když tuhle firmu a xichtbook používáme ;)

Takže jsem se definitivně rozhodl, že už nebudu svá osobní data dále poskytovat firmě Google a pozvolna a neunáhleně přejdu na KOrganizer (či jiný v Mageie/Linuxu nativní), čímž si přes sebe taky udělám trošku tlustší slupku.

K věci :
  • Myslíte si někdo, že je možný export z googlekalendáře ve formátu, který schroupne KOrganizer (asi formáty *.vcs či *.ics) ?
  • Kdyby ne - je možná záloha (nejlépe tisk) z googlekalendáře) ?
    A zrušit účet :P

Pep
Pirátem se člověk nestává, ale rodí;

Už alespoň 2000 let nám vládnou diagnostikovatelní psychopati. Proto ty války, a obrovské majetkové rozdíly, hierarchie moci. To je vědecky dokázáno. Ve státní správe jich je vždy nejvíc. Je to jen na nás, co s tím uděláme.

Peťoš

• Administrator
  • Hero Member
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Export dat z goglovského kalendáře do KOrganizeru
« Odpověď #1 kdy: Září 14, 2012, 11:18:40 »
Myslíte si někdo, že je možný export z googlekalendáře ve formátu, který schroupne KOrganizer (asi formáty *.vcs či *.ics) ?
Hmm... Slysel jsi o googlu? Nebo aspon to zkusit?

Kdyby ne - je možná záloha (nejlépe tisk) z googlekalendáře) ?
Samozrejme. Otevres v browseru a stisknes Ctrl+P.

Fakt se na takoveto zakladni veci musis po tolika letech zkusenosti ptat???
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Josef Kadleček

• Full Member
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Září 15, 2012, 11:51:07 »
Víš, jak jsem na tom s angličtinou :(
No, tisk, jasně - akorát budu mít zhruba papíru 700ks A4 v regále. Takže o důvod víc ten Google odpískat...
Pep
Pirátem se člověk nestává, ale rodí;

Už alespoň 2000 let nám vládnou diagnostikovatelní psychopati. Proto ty války, a obrovské majetkové rozdíly, hierarchie moci. To je vědecky dokázáno. Ve státní správe jich je vždy nejvíc. Je to jen na nás, co s tím uděláme.

Peťoš

• Administrator
  • Hero Member
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
« Odpověď #3 kdy: Září 15, 2012, 12:10:35 »
Ty zase znas me a vis, ze co fakt nesnasim jsou 2 veci:
1.) Ignorovat dane rady (necist odkazy/navody...)
2.) Zeptat se driv, nez neco sam zkusim

Prvne to aspon vyzkousej, nez se zeptas! Nechtej po ostatnich, aby tvuj problem resili od zacatku. Neni to tu placena podpora, takze musis aspon neco investovat ty -> cas. Nemuzes chtit po me, abych sam zkousel, jak to funguje, zvlaste kdyz oba systemy (GCal i KOrganizer) jsou v cestine. Aniz bych je mel nainstalovano, zkusil bych:

* export z GCal
* Import do KOrg.

Ale tohle muzes udelat sam a neptat se, jestli to jde. Neptej se, zkus to! Pokud to pojede, muzes napsat navod na wiki. POkud ne a pokud ty sam nenajdes problem (jazykova bariera neni v dobe google translatoru duvodem proc nehledat), muzem to zkusit poresit. Ale ne, ze budem odpocatku delat tvou praci - resit tvou lenost to vyzkouset ;)

Vis, ze rad pomuzu, ale na lenochy a lidi neschopne cist jsem opravdu alergicky.
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru