Autor Téma: Horká novinka, nový vývoj Mageia-Mandriva.  (Přečteno 2107 krát)

Jiří Doskočil

• Jr. Member
  • **
    • Zobrazit profil
Horká novinka, nový vývoj Mageia-Mandriva.
« kdy: Duben 01, 2012, 11:20:43 »
Anne Nicolas dnes učinila významné prohlášení, ohledně následného vývoje ohledně distribucí Mageia a Mandriva.
Na posledním zasedeání se komunita Mageii rozhodla zachránit Mandrivu. Francouzským patriotům v rámci komunity se totiž pranic nelíbí poslední vývoj Mandrivy, nabravší poměrně negativní směr Rusko.
Anne představila svou vizi, která spočívá v podstatě v jediném možném řešení a to v odkupu Mandrivy komunitou.
Uvažuje se i o jiném názvu společnosti, neboť současný už je zprofanovaný a vyvolává asociace nespolehlivosti, nestability a nesolvetnosti.
Nová společnost jménem Mangreia (zatím pouze návrh, o případné změně názvu se bude ještě debatovat), vstoupí na burzu a tím si zajistí kapitálové zdroje pro svůj rozvoj.
Ale co již jisté je, že distribuce Mandriva 2011 a Mageia 2 budou poslední svého druhu, neboť v další fázi vývoje se opět sloučí v jednu distribuci.
Pravděpodobný název bude Mangreia a spojí vše dobré z obou dister dohromady a navíc zavede novinky, např. se spekuluje o správci software Synaptic, větší podpoře Gnome a pod.
http://stitchinfingers.ning.com/profile/AnneNicolas

paur

• Jr. Member
  • **
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Horká novinka, nový vývoj Mageia-Mandriva.
« Odpověď #1 kdy: Duben 01, 2012, 14:40:34 »
Není toto šíření poplašné zprávy?  ;D

Ještě že už mě na aprílové žertíky připravili jiní...

Stačí, že Mageia má už od 30. března výpadek hlavního serveru se seznamem zrcadel - a to není apríl. Zrovna zkouším Mageia2 beta2 a musel jsem si zdroje (české) přidat ručně.  >:(

Pravý apríl mi zrovna běsní za oknem - chvíli slunce, pak sněhová metelice, vítr, déšť a tak pořád dokola...

paur

• Jr. Member
  • **
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Horká novinka, nový vývoj Mageia-Mandriva.
« Odpověď #2 kdy: Duben 01, 2012, 21:15:01 »
Ještě offtopic, ale nakousnul jsem to v minulém příspěvku - hlavní server Mageia už jede, byl to chybný kabel RJ45...  ;D ;D ;D