Autor Téma: Komprimácia a delenie na sväzky  (Přečteno 4522 krát)

starsi

• Full Member
    • Zobrazit profil
Komprimácia a delenie na sväzky
« kdy: Červenec 02, 2012, 22:44:47 »
Keď kliknem pravým tlačítkom myši na súbor objaví sa mi medzi ponúknutými možnosťami aj komprimácia. Po jej zvolení mi to ponúkne možnosť výberu tipu komprimačného súboru. V ponuke je aj možnosť si vybrať ďalšie možnosti, ponúka to heslo, zašifrovať aj zoznam súborov a rozdelenie za zväzky s možnosťou zvoliť si nejakú veľkosť jednotlivých zväzkov. Bohužial tieto možnosti rozdelenia na zväzky a veľkosť zväzku sú šedé a nedajú sa mi odblokovať a to som šmejdil okolo toho dosť dlho. Veľmi by sa mi hodilo túto možnosť sprevádzkovať.
Vie mi niekto s tým pomôcť???  :)
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

starsi

• Full Member
    • Zobrazit profil
Re:Komprimácia a delenie na sväzky
« Odpověď #1 kdy: Červenec 02, 2012, 22:46:51 »
Zabudol som pripojiť obrázok
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

Peťoš

• Administrator
  • Hero Member
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
« Odpověď #2 kdy: Červenec 02, 2012, 23:03:20 »
Tohle umi pouze .rar, ktery je ovsem komercni. Aby bylo mozne jej pouzivat, je nutno jej zakoupit. Zip ani jine dalsi to neumi.
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

starsi

• Full Member
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Červenec 02, 2012, 23:32:45 »
dík - nepotešil si ma :)

Peťoš

• Administrator
  • Hero Member
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
« Odpověď #4 kdy: Červenec 02, 2012, 23:37:11 »
ja rad, stane se :)
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

paur

• Jr. Member
  • **
    • Zobrazit profil
    • blog
« Odpověď #5 kdy: Červenec 03, 2012, 13:46:46 »
Tohle umi pouze .rar, ktery je ovsem komercni. Aby bylo mozne jej pouzivat, je nutno jej zakoupit. Zip ani jine dalsi to neumi.

Umí to i arj, který ale už dnes není příliš používaný, což může působit problém při výměně archivů s ostatními uživateli. Rar má licenci, která umožňuje bezplatné používání po dobu tuším jednoho měsíce.

Nejjednodušší postup v GUI umožňuje Krusader. Stačí mít nainstalovaný balíček arj, s ním pak bez nastavování umí Krusader pracovat:

menu Soubor - Sbalit - vybrat položku arj - aktivovat Rozšířené - zaškrtnout Vícedílný archiv a zadat velikost jednotlivých dílů (viz screenshot)

alda81

• Sr. Member
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
« Odpověď #6 kdy: Červenec 03, 2012, 16:34:36 »
pokud to potřebuješ takto balit v Mageii pro uživatele widlí, tak ještě vyzkoušej WinRAR spuštěný ve wine, funguje naprosto spolehlivě - zkušební trial verze trvá 40 dní
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

starsi

• Full Member
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Červenec 04, 2012, 23:30:08 »
Ano ale chcel som niečo trvalejšie nie na 40 dní.:)

alda81

• Sr. Member
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
« Odpověď #8 kdy: Červenec 05, 2012, 00:10:55 »
po 40 dnech se ti začne objevovat při každém spuštění hláška, že si máš produkt zakoupit, na funkci to nemá vliv - pokud po 40 dnech budeš používat produkt, tak porušuješ jejich trial licenci

hlášky se můžeš zbavit zakoupením produktu případně "přeinstalací PC" - jelikož se jedná o program v linuxu nainstalovaný pod wine, tak postačí smazání adresáře .wine ve tvém domovském adresáři a opětovná instalace WinRARu

jak vidíš je to trvalejší než 40 dní, možností máš několik, je to jen na tobě a tvém svědomí
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Peťoš

• Administrator
  • Hero Member
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
« Odpověď #9 kdy: Červenec 05, 2012, 12:42:42 »
Pokud chci neco poslat widlarum, pouzivam zip. Pokud Linuxakum, tak tar.bz2 nebo tar.xz .
Doma mam vlastni FTP server. Pokud neco velkeho posilam "ven", pouzivam docasna uloziste. V dobe, kdy na ulozto muzete nahrat 6GiB soubor je tusim deleni na male kousky zbytecne.

add ARJ: pravda, ten to umi taky, ale pouzival jsem jej naposledy v DOSu a od te doby nikoli, takze jsem na to uplne zapomnel :)

starsi

• Full Member
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: Červenec 07, 2012, 17:09:55 »
Nemám rád, keď systém dáva rady typu zakúp si produkt, toto nie je oficiálna verzia a pod. najmä keď som si to raz kúpil ale postupným vývojom som nemohol otvárať súbory vytvorené v novších verziách bez toho aby som niečo neupgradoval. Tie zmeny boli tak časté podľa mňa, že som sa rozhodol prejsť na linux, kde som to videl jednoduchšie z môjho lajckého pohľadu. Veci ktoré občas posielam, posielam ľuďom ktorí toho o PC vedia ešte menej než ja a ja toho viem hodne málo. Tiež som svojho času používal aj ja arj. Mal som k tomu taký manuál a nemal som s ničím problém, okrem množstva diskiet ktoré som potreboval :D. Robil som tým mojim kolegom samorozbalovacie súbory, takže tiež nemali problémy. :)
Bohužial všetci moji známi používajú rôzne tipy win..... preto som hľadal niečo čo by mi trochu pomohlo. Dať to na uložto je pre niektorých neriešiteľný problém aby si to stiahli :( bohužiaľ. S niektorými riešim veci napr. až k nim prídu deti a pod.  :(  Musím povedať, že väčšina z nich je v dôchodku a nejaké učenie sa "novostí" im nejde. Nepomohli ani nácviky ako na to, ani podrobné poznámky (manuály). Tú prvú chvílu to fungovalo ale po týždni ???