Autor Téma: Je instalováno XFCE, ale ve VNC je asi LXDE  (Přečteno 762 krát)

RNA

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 92
  • Karma: +7/-0
  • Osobní text
    • Zobrazit profil
Je instalováno XFCE, ale ve VNC je asi LXDE
« kdy: Říjen 19, 2017, 15:13:59 »
Dobrý den,
mám takový problém, Mageiu jsem instaloval s XFCE (a žádné jiné), běží skutečně XFCE, ale když se připojím ze vzdáleného počítače přes VNC, tak je tam něco jiného, pravděpodobně LXDE.
VNC spouštím takto:
vncserver :1 -geometry 1200x900 -depth 24

a běží mi tak:
[applicadmin@magna-mageia ~]$ ps ax | grep vnc
 2562 pts/0    Sl     0:00 /usr/bin/Xvnc :1 -auth /home/rna/.xauthuc2EaK -depth 24 -desktop magna-mageia:1 (rna) -fp catalogue:/etc/X11/fontpath.d -geometry 1200x900 -pn -rfbauth /home/rna/.vnc/passwd -rfbport 5901 -rfbwait 30000

Co dělám špatně?

Potřebuji zde skutečně virtuální obrazovku, tedy nikoliv x11vnc, které zobrazuje fyzickou obrazovku, Mageia je spuštěna ve VirtualBoxu na stroji s Windows Server 2012.
Kdyby bylo nejhůř, spokojím se i s tím LXDE, ale to bych nerad.



※※※

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 737
  • Karma: +53/-0
    • Zobrazit profil
Re:Je instalováno XFCE, ale ve VNC je asi LXDE
« Odpověď #1 kdy: Říjen 19, 2017, 17:21:27 »
... ale když se připojím ze vzdáleného počítače přes VNC, tak je tam něco jiného, pravděpodobně LXDE.
...
Lze ze vzdáleného počítače přes VNC získat výstup z příkazu pro ověření spuštěného destopu?
Kód: [Vybrat]
echo $XDG_CURRENT_DESKTOP

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

RNA

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 92
  • Karma: +7/-0
  • Osobní text
    • Zobrazit profil
Re:Je instalováno XFCE, ale ve VNC je asi LXDE
« Odpověď #2 kdy: Říjen 19, 2017, 23:35:20 »
Obávám se, že ne, napíše to jen prázdný řádek.
Hle:
http://www.nadhera.name/forumpics/magna-mageia.png
※※※

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 737
  • Karma: +53/-0
    • Zobrazit profil
Re:Je instalováno XFCE, ale ve VNC je asi LXDE
« Odpověď #3 kdy: Říjen 21, 2017, 17:17:48 »
A tento příkaz?
Kód: [Vybrat]
echo $DESKTOP_SESSION

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

RNA

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 92
  • Karma: +7/-0
  • Osobní text
    • Zobrazit profil
Re:Je instalováno XFCE, ale ve VNC je asi LXDE
« Odpověď #4 kdy: Říjen 22, 2017, 18:50:49 »
Ani tak nic.

Koneckonců, tohle je celý environment:

Kód: [Vybrat]
VNCDESKTOP=magna-mageia:1 (applicadmin)
XDG_SESSION_ID=c6
HOSTNAME=magna-mageia
TERM=xterm-256color
SHELL=/bin/bash
VTE_VERSION=4803
HISTSIZE=1000
QT5DOCDIR=/usr/share/doc/qt5
LC_SOURCED=1
CANBERRA_DRIVER=pulse
TMPDIR=/tmp
SSH_CLIENT=172.18.101.10 51974 22
WINDOWID=6291459
MGA_MENU_STYLE=mageia
GTK_MODULES=canberra-gtk-module
SSH_TTY=/dev/pts/0
USER=applicadmin
QTDIR5=/usr/lib64/qt5
LS_COLORS=rs=0:di=01;34:ln=01;36:mh=00:pi=40;33:so=01;35:do=01;35:bd=40;33;01:cd=40;33;01:or=01;05;37;41:mi=01;05;37;41:su=37;41:sg=30;43:ca=30;41:tw=30;42:ow=34;42:st=37;44:ex=01;32:*.cmd=01;32:*.exe=01;32:*.com=01;32:*.btm=01;32:*.bat=01;32:*.sh=01;32:*.csh=01;32:*.tar=01;31:*.tgz=01;31:*.arc=01;31:*.arj=01;31:*.taz=01;31:*.lha=01;31:*.lz4=01;31:*.lzh=01;31:*.lzma=01;31:*.tlz=01;31:*.txz=01;31:*.tzo=01;31:*.t7z=01;31:*.zip=01;31:*.z=01;31:*.Z=01;31:*.dz=01;31:*.gz=01;31:*.lrz=01;31:*.lz=01;31:*.lzo=01;31:*.xz=01;31:*.bz2=01;31:*.bz=01;31:*.tbz=01;31:*.tbz2=01;31:*.tz=01;31:*.deb=01;31:*.rpm=01;31:*.jar=01;31:*.war=01;31:*.ear=01;31:*.sar=01;31:*.rar=01;31:*.alz=01;31:*.ace=01;31:*.zoo=01;31:*.cpio=01;31:*.7z=01;31:*.rz=01;31:*.cab=01;31:*.iso=01;31:*.jpg=01;35:*.jpeg=01;35:*.JPG=01;35:*.JPEG=01;35:*.gif=01;35:*.bmp=01;35:*.pbm=01;35:*.pgm=01;35:*.ppm=01;35:*.tga=01;35:*.xbm=01;35:*.xpm=01;35:*.tif=01;35:*.tiff=01;35:*.png=01;35:*.ico=01;35:*.svg=01;35:*.svgz=01;35:*.mng=01;35:*.pcx=01;35:*.mov=01;35:*.mpg=01;35:*.mpeg=01;35:*.m2v=01;35:*.mkv=01;35:*.webm=01;35:*.ogm=01;35:*.divx=01;35:*.xvid=01;35:*.3gp=01;35:*.mp4=01;35:*.m4v=01;35:*.mp4v=01;35:*.vob=01;35:*.qt=01;35:*.nuv=01;35:*.wmv=01;35:*.asf=01;35:*.rm=01;35:*.rmvb=01;35:*.flc=01;35:*.avi=01;35:*.fli=01;35:*.flv=01;35:*.gl=01;35:*.dl=01;35:*.xcf=01;35:*.xwd=01;35:*.yuv=01;35:*.cgm=01;35:*.emf=01;35:*.gem=01;35:*.ogv=01;35:*.ogx=01;35:*.aac=00;36:*.au=00;36:*.flac=00;36:*.m4a=00;36:*.mid=00;36:*.midi=00;36:*.mka=00;36:*.mp3=00;36:*.mpc=00;36:*.ogg=00;36:*.ra=00;36:*.wav=00;36:*.oga=00;36:*.opus=00;36:*.spx=00;36:*.xspf=00;36:*.mp2=00;36:*.mod=00;36:*.xm=00;36:*.s3m=00;36:*.it=00;36:*.wma=00;36:*~=47;30:*.bak=47;30:*.swp=47;30:*.bck=47;30:*.bk=47;30:*.old=47;30:*.tmp=47;30:*.save=47;30:*.rpmsave=47;30:*.rpmnew=47;30:
PILOTPORT=usb:
SYSTEMD_PAGER=/usr/bin/less -FR
SCREENDIR=/home/applicadmin/tmp
NLSPATH=/usr/share/locale/%l/%N
PATH=/usr/local/bin:/usr/bin:/usr/local/games:/usr/games:/usr/lib64/qt5/bin:/sbin:/home/applicadmin/.local/bin:/home/applicadmin/bin:/sbin
MAIL=/var/spool/mail/applicadmin
INPUTRC=/etc/inputrc
PWD=/home/applicadmin
XMODIFIERS=@im=none
LANG=cs_CZ.UTF-8
PYTHONSTARTUP=/etc/pythonrc.py
HISTCONTROL=ignoredups
HOME=/home/applicadmin
LESSCHARSET=utf-8
SHLVL=5
LANGUAGE=cs_CZ.UTF-8:cs
GCONF_TMPDIR=/tmp
G_FILENAME_ENCODING=@locale
TMP=/tmp
LOGNAME=applicadmin
DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS=unix:abstract=/tmp/dbus-1ZkHfC8pS5,guid=8a3d4a9e745a4e7116b9806359eccac0
SSH_CONNECTION=172.18.101.10 51974 192.168.101.8 22
LESSOPEN=|/usr/bin/lesspipe.sh %s
BROWSER=/usr/bin/www-browser
META_CLASS=download
DISPLAY=:1.0
COLORTERM=truecolor
_=/usr/bin/env

EDIT: výstup do kódu
« Poslední změna: Říjen 22, 2017, 19:26:23 od Yullaw »
※※※

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 412
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • Joelp's blog
Re:Je instalováno XFCE, ale ve VNC je asi LXDE
« Odpověď #5 kdy: Listopad 17, 2017, 13:50:02 »
Ahoj, něco podobného jsem řešil s RDP. Co používáš? GDM3, LightDM, Sddm, ...? Nebo jiné DM? V konfiguraci je potřeba nastavit výchozí prostředí.

RNA

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 92
  • Karma: +7/-0
  • Osobní text
    • Zobrazit profil
Re:Je instalováno XFCE, ale ve VNC je asi LXDE
« Odpověď #6 kdy: Listopad 17, 2017, 15:50:07 »
Předpokládám , že LightDM. Zkusím tu konfiguraci propátrat.
※※※