Autor Téma: MGA5 a USB 3.1 gen2  (Přečteno 826 krát)

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 128
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
MGA5 a USB 3.1 gen2
« kdy: Duben 28, 2017, 22:06:02 »
Zdravim,
pokud jsem dobre informovan, tak zminene usb podporuje kernel 4.6, pro MGA5 je ale kernel 4.4.xx. Lze ziskat/nainstalovat kernel 4.6 a vyssi? Pripadne jak/odkud?

Lada

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 267
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:MGA5 a USB 3.1 gen2
« Odpověď #1 kdy: Duben 28, 2017, 22:51:07 »
Ak Ti tak veľmi záleží na novšom kerneli, tak skús z cauldronu stiahnúť a nainštalovať novší kernel - aktuálne je to 4.9.23.
Alebo rovno nainštaluj MGA6, aj tak onedlho by mala byť ostrá verzia.
Mageia 6/64 bit
Plasma5

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 128
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Re:MGA5 a USB 3.1 gen2
« Odpověď #2 kdy: Duben 29, 2017, 08:24:12 »
Diky za radu. Pouzivam KDE a MGA6 mam ve virtualu, ale uprimne kdyz vidim to zverstvo Plasma, tak pochybuji ze bych na nej presel!. Jiz drive jsem zkousel kernel z caudronu, ale byl tam problem s kernelem develop. Ale mohu to zkusit na test versi.
Jeste k MGA6 - pro KDE desktop je to slepa vetev, nedovedu si predstavit kdo z KDE 4.x prejde na Pl;asmu. Kdyby se novinky zakomponovali do  MGA 5.x to by byla parada

Lada

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 267
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:MGA5 a USB 3.1 gen2
« Odpověď #3 kdy: Duben 29, 2017, 09:49:37 »
Priznám sa, že presne to isté o KDE4 som si myslel, keď sa prechádzalo z KDE 3 na KDE4 - že to je jeden veľký nepodarok, ktorý len prinesie kopu problémov. Začiatky boli veľmi náročné - najmä na trpezlivosť. A dnes je to KDE4 tak veľmi chválené.  Nehovorím, že sa mi aktuálne fungovanie Plasmy5 páči. Mám voči nemu mnoho výhrad. Ale poučený z minulosti radšej počkám, ako sa to bude vyvíjať. Ak to pôjdem správnym smerom, ostanem pri Plasme. Ale ak nie, budem musieť nájsť iné pracovné prostredie, ktoré mi vyhovuje. Isté však je, že aj keď mám svoje výhrady a občas ich aj vyslovím, nezatracujem toto prostredie. Nechám, nech vývoj ukáže, čo z toho vznikne.
Teda zatiaľ sa snažím zvyknúť si na nové prostredie (síce až tak veľmi sa filozofia nezmenila v porovnaní s prechodom z KDE3 na KDE4, takže až také náročné zvykanie to znova nie je).
Mageia 6/64 bit
Plasma5

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 128
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Re:MGA5 a USB 3.1 gen2
« Odpověď #4 kdy: Duben 29, 2017, 14:30:56 »
Souhlasim s tebou, chce to pro plasmu cas, mozn za pul roku to bude snesitelny. Ale ja na PC jiz ono usb 3.1 gen2 mam a chci ho plne vyuzivat. Tudiz v teto chvili mi chybi to, ze v MGA5 neni podporovan oficialne nejaky vyssi kernel.
Lada

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 128
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Re:MGA5 a USB 3.1 gen2
« Odpověď #5 kdy: Duben 29, 2017, 15:46:10 »
Jen pro info:
Zkusil jsem na zkusebni versi prejit z MGA51 na MGA6
1. Aktualizace - sice prosla, ale pak se nerozbehla
2. Instalce - root formatovan, home ponechan - proslo, ale nasledne instalovane aplikace, ktere se neinstalovali, tak se nezaradi do menu, nejde prejmenovat vytvoreny odkaz na plose - proste HRUZA!

Kdo si mysli, ze jednoduse prejde z 5 na 6 tak je ciry snilek :-)
V teto chvili plati pouze instalace na "zeleny louce", zformatovat i Home a tudiz uzivatel by prisel o vsechna nastaveni, ktere si pracne nastavil

Lada

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 267
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:MGA5 a USB 3.1 gen2
« Odpověď #6 kdy: Duben 29, 2017, 16:25:29 »
Neviem, ako si Ty inštaloval, ja som MGA6 inštaloval už na niekoľko počítačov - format systémovej partície. Výsledok bol vždy taký istý - nie všetky nastavenia z KDE4 ostali, mnohé som musel nastaviť nanovo. Čo sa týka aplikácií, tak s tými nijaký problém nebol. Neviem, akú verziu si inštaloval, čochvíľa by mala vyjsť RC verzia, ale ja som inštaloval aj STA1 aj STA2. Jediné problémy, čo sa mi vyskytovali, tak to je problém zvuku (ktorý ešte nie je úplne doladený) a problém padania aplikácií - teda stabilita prostredia.
Mageia 6/64 bit
Plasma5

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 128
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Re:MGA5 a USB 3.1 gen2
« Odpověď #7 kdy: Duben 29, 2017, 17:42:28 »
-Instaloval jsem Sta2 a hlavni problem je, ze po nainstalovani nejake aplikace, tak se nezaradi do menu a jakoby nebyla :-(
Proste je to jeste hodne daleko do pouzitelne verse, tim myslim plasmu. Pokud bych sel na MGA6, tak jedine s Xfce

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 267
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:MGA5 a USB 3.1 gen2
« Odpověď #8 kdy: Duben 29, 2017, 19:24:34 »
Tebou popisovaný problém som nestretol. Ináč, menu sa dá editovať, takže aj keby bol nejaký problém v tom, že sa aplikácia nezobrazí, tak nie je problém ju tam dať.
Mageia 6/64 bit
Plasma5

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 385
  • Karma: +10/-0
    • Zobrazit profil
    • Joelp's blog
Re:MGA5 a USB 3.1 gen2
« Odpověď #9 kdy: Květen 30, 2017, 11:25:49 »
Kdo si mysli, ze jednoduse prejde z 5 na 6 tak je ciry snilek :-)

Očekávat, že u verze STA bude fungovat upgrade je krajně bláhové. Ten se začal řešit až při přípravě RC1;). Uvědom si, že MGA6 stále není oficiálně vydaná. Tak nemůžeme čekat, že bude vše fungovat.

BTW: Já MGA6 aktivně testuji s Plasmou už od nějaké "alfa" verze. Občas zlobí, ale většinou pokud přijde update a já neprovedu restart PC. MGA6 používá TLS verzi Plasmy. Lze tedy očekávat, že její stabilita bude obdobná jako KDE4.