Autor Téma: nefunkční wifi po aktualizaci  (Přečteno 358 krát)

LUTEC

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 145
  • Karma: +1/-1
  • MGA 6; plasma
    • Zobrazit profil
nefunkční wifi po aktualizaci
« kdy: Březen 30, 2017, 11:49:50 »
Nainstaloval jsem mageiu 5 na starsi notebook HP pavilion dm3 a vse fungovalo super nez jsem nastavil zdroje a aktualizoval system. Po restartu se prestaly zobrazovat wifi site. Kontrolka zobrazuje zapnutou wifi, zadnou chybu to nehlasi jen kdyz rozkliknu site, tak to nic nevidi. Koukal jsem, ze tenhle problem se hodne resil ale na jinych linuxovych systemech ale neumel jsem rady vyuzit tak abych svoji wifi zprovoznil. Je tam wifi Atheros wireless ar9285.

Poradite mi nekdo jak na to?

Mageia 6 (64bit), plasma
NTB HP pavilion dm3,
CPU:‎AMD Athlon(tm) Neo X2 Dual Core Processor L335
GK: ‎RV710/M92 [Mobility Radeon HD 4330/4350/4550]
       ‎RS780M [Mobility Radeon HD 3200]


LUTEC

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 145
  • Karma: +1/-1
  • MGA 6; plasma
    • Zobrazit profil
Re:nefunkční wifi po aktualizaci
« Odpověď #2 kdy: Duben 01, 2017, 22:56:13 »
Diky vyreseno pomoci prikazu

# rfkill unblock all

nechapu proc jsem toto tema nenasel, zkousel jsem to tu hledat pomoci ruznych klicovych slov.....kazdopadne diky za pomoc
Mageia 6 (64bit), plasma
NTB HP pavilion dm3,
CPU:‎AMD Athlon(tm) Neo X2 Dual Core Processor L335
GK: ‎RV710/M92 [Mobility Radeon HD 4330/4350/4550]
       ‎RS780M [Mobility Radeon HD 3200]

LUTEC

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 145
  • Karma: +1/-1
  • MGA 6; plasma
    • Zobrazit profil
Re:nefunkční wifi po aktualizaci
« Odpověď #3 kdy: Duben 03, 2017, 19:32:20 »
jeste bych k tomu mel jeden podruznej dotaz, sice je to vyreseno ale musim vzdy po spusteni do konzole , prihlasit se jako root a napsat prikaz....

zkousel jsem vyresit sam, ale je to nad me schopnosti. Muj postup byl:

prihlasit se jako root do dolphinu a ve slozce /etc/xdg/autostart vytvorit skript s nazvem wifi.sh, tento skript byl napsany takto:
 #!/bin/bash
rfkill unblock all

skript jsem udelal spustitelny

dale jsem otevrel ve slozce /etc/xdg/autostart soubor mageia-mgaonline.desktop a v nem zmenil nektere udaje a pak ulozil jako wifi.desktop do slozky /etc/xdg/autostart
po zmene vypadal tento soubor takto:
[Desktop Entry]
Name=Wifi
Comment=start wifi
Exec=/etc/xdg/autostart/wifi.sh
Icon=
Type=Application
StartupNotify=true
Categories=Settings;Network;
X-KDE-autostart-after=kdesktop

vypis z konzole:
[root@localhost autostart]# ls -l
celkem 92
-rw-r--r-- 1 root root   296 lis 11  2014 at-spi-dbus-bus.desktop
-rw-r--r-- 1 root root  2007 říj 16  2014 at-spi-registryd.desktop
-rw-r--r-- 1 root root  6351 říj 16  2014 gnome-keyring-gpg.desktop
-rw-r--r-- 1 root root  7777 říj 16  2014 gnome-keyring-pkcs11.desktop
-rw-r--r-- 1 root root  7339 říj 16  2014 gnome-keyring-secrets.desktop
-rw-r--r-- 1 root root  5996 říj 16  2014 gnome-keyring-ssh.desktop
-rw-r--r-- 1 root root  7741 říj 17  2014 gsettings-data-convert.desktop
-rw-r--r-- 1 root root   210 dub  3 18:42 mageia-mgaonline.desktop
-rw-r--r-- 1 root root   202 kvě 17  2015 mageiawelcome.desktop
-rw-r--r-- 1 root root   265 čen 27  2016 net_applet.desktop
-rw-r--r-- 1 root root  4616 říj 24  2014 polkit-mate-authentication-agent-1.desktop
-rw-r--r-- 1 root root  3989 úno  3  2015 pulseaudio.desktop
-rw-r--r-- 1 root root 11371 říj 17  2014 user-dirs-update-gtk.desktop
-rw-rw-r-- 1 root root   179 dub  3 18:50 wifi.desktop
-rwxrwxr-x 1 root root    30 dub  3 18:47 wifi.sh*


neco nebo vsechno je spatne, protoze to nefunguje a po restartu se nic nezmeni a wifi nefunguje...

Mageia 6 (64bit), plasma
NTB HP pavilion dm3,
CPU:‎AMD Athlon(tm) Neo X2 Dual Core Processor L335
GK: ‎RV710/M92 [Mobility Radeon HD 4330/4350/4550]
       ‎RS780M [Mobility Radeon HD 3200]

Jiří Doskočil

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 55
  • Karma: +7/-0
    • Zobrazit profil

LUTEC

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 145
  • Karma: +1/-1
  • MGA 6; plasma
    • Zobrazit profil
Re:nefunkční wifi po aktualizaci
« Odpověď #5 kdy: Duben 04, 2017, 11:50:19 »
Díky, uložím si to do svých poznámek ať to v budoucnu zase nehledám.
Mageia 6 (64bit), plasma
NTB HP pavilion dm3,
CPU:‎AMD Athlon(tm) Neo X2 Dual Core Processor L335
GK: ‎RV710/M92 [Mobility Radeon HD 4330/4350/4550]
       ‎RS780M [Mobility Radeon HD 3200]