Autor Téma: grub  (Přečteno 806 krát)

mantus

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
grub
« kdy: Březen 16, 2016, 20:02:33 »
zdravim prosim mam potize s zavedenim grub do sviho pc pretim jsem mnel ubuntu a problem nebyl vse fungovalo od a do z ted nemuzu nainstalovat zavadec, predtim jsemto zvladol s prehledem instalace zavadece probehla ve windows7 tad se mi to nedari  :'(

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 715
  • Karma: +49/-0
    • Zobrazit profil
Re:grub
« Odpověď #1 kdy: Březen 16, 2016, 20:29:42 »
Potřebujeme vedět více informací. Je problém s GRUBem ihned po zapnutí PC a není možné nabootovat do jakéhokoliv systému?
Nebo se ti nedaří správně nastavit GRUB z Mageie?

Je-li odpověď ano na první otázku, použij Mageiu LiveDVD a místo instalace vyber volbu aktualizovat, vyber oddíl root (nic neformátovat!) a postupuj až na konec instalace, kde proběhne nové vytvoření a nastavení GRUBu se všemi systémy v PC.


Mageia 6 (64bit), KDE 5.8.7, kernel 4.9.50-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

mantus

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:grub
« Odpověď #2 kdy: Březen 16, 2016, 22:14:00 »
asi je problem s grub vubec nemabehne ubuntu jsem mnel tak pred 4lety od ty dobi windows asi 5krat preinstaloval, po biosu si hnet nacte flasku, pak po nacteni hlasi dracut warning could not boot
dropping to debug shell.
drabut:

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 715
  • Karma: +49/-0
    • Zobrazit profil
Re:grub
« Odpověď #3 kdy: Březen 17, 2016, 17:57:04 »
Jak jsem již psal:
...

Je-li odpověď ano na první otázku, použij Mageiu LiveDVD a místo instalace vyber volbu aktualizovat, vyber oddíl root (nic neformátovat!) a postupuj až na konec instalace, kde proběhne nové vytvoření a nastavení GRUBu se všemi systémy v PC.

asi je problem s grub vubec nemabehne ubuntu jsem mnel tak pred 4lety od ty dobi windows asi 5krat preinstaloval, po biosu si hnet nacte flasku, pak po nacteni hlasi dracut warning could not boot
dropping to debug shell.
drabut:

Prosím o důkladnost sepsání problému (a trochu snahy psát "česky")...

Mageia 6 (64bit), KDE 5.8.7, kernel 4.9.50-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

mantus

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:grub
« Odpověď #4 kdy: Březen 17, 2016, 18:24:28 »
promin jsem dyslektik a cizinec jen by jsem poprosil jak zavest wingrub na novo s odstranenim stareho
kde stahnout funkcni verzi
mam acer 7736 nvidia, 512MB G210m, nainstalovan windows 7 ultimate 64 bit prosim o pomoc dik moc

mantus

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:grub
« Odpověď #5 kdy: Březen 17, 2016, 18:31:32 »
u instalace pres usb mi pride ze nemuze najit iso win grub se ani neukaze boot verze usb jsem delal pres unetbootin

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 715
  • Karma: +49/-0
    • Zobrazit profil
Re:grub
« Odpověď #6 kdy: Březen 17, 2016, 20:11:01 »

Mageia 6 (64bit), KDE 5.8.7, kernel 4.9.50-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

mantus

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:grub
« Odpověď #7 kdy: Březen 17, 2016, 20:25:10 »
moc dik mrknu