Autor Téma: Nejde maximalizovat okno  (Přečteno 1318 krát)

codyk

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 125
  • Karma: +1/-3
    • Zobrazit profil
Nejde maximalizovat okno
« kdy: Září 27, 2015, 12:34:26 »
ahoj, u hry war thunder mi přestala tato hra jít přes celou obrazovku. Před dvěma dny se u hry vyskytla chybová hláška, že nebyl nalezen spouštěč a tak jsem po všech pokusech hru odinstaloval a nainstaloval znovu. Hra sice funguje, ale bez možnosti hry přes celou obrazovku. hra mi nabídne jen několik možností, které jsou nevyhovující. ve vlastnostech okna (dagor2 launcher war thunder) není možno zapnout maximalizování okna. u ostatních věcí však vše funguje naprosto v pohodě, jen u této hry to nejde. mám mga5, lenovo c260, grafická karta mVidia GF 800A 1GB, už si fakt nevím rady

codyk

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 125
  • Karma: +1/-3
    • Zobrazit profil
Re:Nejde maximalizovat okno
« Odpověď #1 kdy: Září 27, 2015, 13:15:14 »
prostředí KDE

codyk

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 125
  • Karma: +1/-3
    • Zobrazit profil
Re:Nejde maximalizovat okno
« Odpověď #2 kdy: Září 27, 2015, 13:56:20 »
nyní jsem zkoušel změnit prostředí a dal jsem cinnamon a zde hra funguje bez problému ...

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 715
  • Karma: +49/-0
    • Zobrazit profil
Re:Nejde maximalizovat okno
« Odpověď #3 kdy: Září 27, 2015, 18:29:20 »
Nelze pravý klik na vrchní lištu okna a vybrat Maximalizovat? Hru právě stahuji...

Mageia 6 (64bit), KDE 5.8.7, kernel 4.9.50-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 715
  • Karma: +49/-0
    • Zobrazit profil
Re:Nejde maximalizovat okno
« Odpověď #4 kdy: Září 27, 2015, 18:58:19 »
Hra War Thunder (Free To Play) stažena přes Steam, nastavení viz. příloha. Vše funguje jak má. Je možné popsat, udělat screenshot, co nejde, jak to vypadá?

Spouštěč War Thunder obsahuje:
Kód: [Vybrat]
[Desktop Entry]
Name=War Thunder
Comment=Play this game on Steam
Exec=steam steam://rungameid/236390
Icon=steam_icon_236390
Terminal=false
Type=Application
Categories=Game;

Mageia 6 (64bit), KDE 5.8.7, kernel 4.9.50-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

codyk

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 125
  • Karma: +1/-3
    • Zobrazit profil
Re:Nejde maximalizovat okno
« Odpověď #5 kdy: Září 27, 2015, 20:28:06 »
prostě se to nemaximalizuje... není možné ani kliknout nahoře v okně na ikonku max, jen min a křížek...vzhledem k tomu, že mi to jede na cinnamonu (a snad se mi i toto prostředí začalo více zamlouvat než kde, tak to už asi nebudu řešit, ale díky

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 715
  • Karma: +49/-0
    • Zobrazit profil
Re:Nejde maximalizovat okno
« Odpověď #6 kdy: Září 27, 2015, 21:45:23 »
Ne. Dotáhneme to do úplného řešení. Takže pošli více informací.

Mageia 6 (64bit), KDE 5.8.7, kernel 4.9.50-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Nejde maximalizovat okno
« Odpověď #7 kdy: Září 28, 2015, 09:15:51 »
Nejlepsi by byl screenshot. Pokud ti chybi v liste nahore ikonka pro maximalizaci, tak to muze byt chyba vzhledu (tematu). Zkus ALT+F10 pro maximalizaci a ALT+F11 pro FullScreen.
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

codyk

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 125
  • Karma: +1/-3
    • Zobrazit profil
Re:Nejde maximalizovat okno
« Odpověď #8 kdy: Září 28, 2015, 12:05:38 »
ALT + F10 nefunguje, ikonka pro maximalizaci tam vidět je jen na ni nejde kliknout ... screeen sem hodím asi až za týden až budu doma na pc. nicméně se mi prostředí cinnamon zalíbilo a to sakra hodně, vše je rychlejší, svižnější a takový jinačejší, že mi to připadá, jak kdybych měl jiný OS

codyk

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 125
  • Karma: +1/-3
    • Zobrazit profil
Re:Nejde maximalizovat okno
« Odpověď #9 kdy: Září 30, 2015, 18:30:22 »
tak mi to nedalo a vrátil jsem se domů dříve. po několika hrách v prostředí cinnamon jsem se zkusil vrátit do kde4 a zapnul hru. světe div se najednou vše funguje jak má. nechápu to. nic jsem neinstaloval, ničeho jsem se nedotkl samo se to opravilo....