Autor Téma: [Vyřešeno]Přepnutí plochy pro definovanou aplikaci  (Přečteno 1176 krát)

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 199
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
[Vyřešeno]Přepnutí plochy pro definovanou aplikaci
« kdy: Září 20, 2015, 08:31:25 »
Ahoj,
 mám nastaveny některé aplikace tak, aby se spouštěly na konkrétní ploše. Nevíte někdo jak zařídit aby se po spuštění této aplikace zároveň přepnula i plocha? V současnosti  se mi aplikace spustí na neaktivní ploše, bohužel. Vzhledem k tomu, že v KDE je milion různých nastavení, mohla by tam být i tato celkem užitečná funkce.

Díky


EDIT:[Vyřešeno]
 
« Poslední změna: Září 22, 2015, 16:16:36 od Yullaw »
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 726
  • Karma: +50/-0
    • Zobrazit profil
Re:Přepnutí plochy pro definovanou aplikaci
« Odpověď #1 kdy: Září 20, 2015, 21:05:15 »
Ahoj,

nějak jsem se také nemohl dopátrat toho, aby se při otevření žádoucí aplikace přesunula plocha a zobrazilo se okno aplikace.

Nicméně, vypátral jsem jednoduchou CLI aplikaci, kterou si ale musíš nainstalovat, název je: wmctrl
Pak mě napadlo, že se dá využít do menu KDE, čili pravý klik na menu → Upravit aplikace... → vyber aplikaci → do řádku, kde je Příkaz vlož před příkaz pro spuštění aplikace:

wmctrl -s [CISLO_PLOCHY] && [APLIKACE]

, kde:
[CISLO_PLOCHY] - je číslo plochy 0-3, což 0 je Plocha 1
[APLIKACE] - je příkaz ke spuštění aplikace, není třeba měnit

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 199
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:Přepnutí plochy pro definovanou aplikaci
« Odpověď #2 kdy: Září 20, 2015, 21:46:39 »
Dík za odpověď, leč asi něco dělám blbě - no function. Posílám screen, mrkni na to prosím. Ještě by mě zajímalo, zda mám smazat pravidlo oken. Samozřejmě jsem to zkusil i s pravidlem i bez něj.
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 726
  • Karma: +50/-0
    • Zobrazit profil
Re:Přepnutí plochy pro definovanou aplikaci
« Odpověď #3 kdy: Září 21, 2015, 07:09:24 »
Ano, jelikož se jedná o dva příkazy, chybí ti tam &&, tak jak je uveden příkaz výše v mém příspěvku. Čili měl bys mít:

wmctrl -s 1 && dolphin %i -caption %c %u

Raději odstraň všechna pravidla určená k vybrané aplikaci.

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 199
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:Přepnutí plochy pro definovanou aplikaci
« Odpověď #4 kdy: Září 21, 2015, 09:31:08 »
Dík, takže teď se již plochy opravdu přepínaji, bohužel aplikace se spustí na aktuální ploše.  (Takto to funguje pouze když použiji spoušťeč z nabídky aplikací Mageia. Pokud použiji spouštěč v liště, tam se změna neprojeví).  Možná bude lepší to neřešit, co? Překvapující je to, že KDE má tolik možností natavení a tato, z mého pohledu celkem jednoduchá a šikovná funkcionalita, tam neni.   
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 726
  • Karma: +50/-0
    • Zobrazit profil
Re:Přepnutí plochy pro definovanou aplikaci
« Odpověď #5 kdy: Září 21, 2015, 11:28:37 »
...Pokud použiji spouštěč v liště, tam se změna neprojeví...
- to je jasný, ten příkaz musíš použít i pro všechny spouštěče/zástupce. A nebo přetáhneš z menu upravený spouštěč/aplikaci do panelu/nástrojové lišty. A je to. Původní z lišty smažeš.
  Možná bude lepší to neřešit, co? Překvapující je to, že KDE má tolik možností natavení a tato, z mého pohledu celkem jednoduchá a šikovná funkcionalita, tam neni.
Možná existuje, možná ne, tak do podrobna v nastavení KDE jsem nešel, i když jsem u sebe udělal mnoho testů/hledání. To bychom museli požádat strýčka Googla, zda neexistuje nějaký takový postup. Nicméně, myslím si, že aplikace wmctrl splňuje tvůj požadavek.

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 199
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re: [Vyřešeno]Přepnutí plochy pro definovanou aplikaci
« Odpověď #6 kdy: Září 22, 2015, 07:48:35 »
Pokud dám pravidlo okna pro otevření aplikace na konkrétní ploše a do spouštěče přidám příkaz wmctrl - s CISLO_PLOCHY dojde opravdu k mnou chtěnému otevření aplikace na dané ploše. Takže moc dík.
Jestli má tuto funkci i defaultní KDE nevim, nenašel jsem ...

Ještě jednou Ď..
Ahoj

EDIT:[Vyřešeno]
« Poslední změna: Září 22, 2015, 16:16:11 od Yullaw »
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma