Autor Téma: Grafika ve hrách  (Přečteno 7554 krát)

Jiří Doskočil

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 55
  • Karma: +7/-0
    • Zobrazit profil
Re:Grafika ve hrách
« Odpověď #15 kdy: Listopad 23, 2014, 14:57:34 »
Tvůj systém využívá proprietární ovladače.
Všiml jsem si ,že jsi měl dříve problém s instalací ovladačů. Řešil jsi to tady http://forum.mageia.cz/index.php?topic=499.0.
Nevyplývá  z toho, jakým způsobem jsi vlastně ovladače nainstaloval.
Možná bych pro začátek uvažoval o přeinstalaci.

Rutoslav

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 117
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Grafika ve hrách
« Odpověď #16 kdy: Listopad 23, 2014, 17:57:15 »
Tvůj systém využívá proprietární ovladače.
Všiml jsem si ,že jsi měl dříve problém s instalací ovladačů. Řešil jsi to tady http://forum.mageia.cz/index.php?topic=499.0.
Nevyplývá  z toho, jakým způsobem jsi vlastně ovladače nainstaloval.
Možná bych pro začátek uvažoval o přeinstalaci.
Ano, využívá. A ano, řešil jsem to zde, ale vyřešil, bylo to ještě na MG 3, s instalem MG 4 jsem pak v pohodě instaloval i Catalysty...
Přeinstalaci myslíš jako celého systému? nebo jenom graf.ovl.?

Jiří Doskočil

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 55
  • Karma: +7/-0
    • Zobrazit profil
Re:Grafika ve hrách
« Odpověď #17 kdy: Listopad 24, 2014, 14:57:12 »
Myslel, jsem tím samozřejmě ovladače grafiky. Chápu to tak, že je máš instalované přes MCC. Tím pádem dobře.
Tedˇ je jen na tobě, zda přijmeš fakt, že výkon ovladačů AMD jde pod linuxem do kopru (nic nového pod sluncem) a necháš to tak, nebo stáhneš nejnovější ovladače od AMD
http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Linux%20x86_64
a vyzkoušíš. Ale tím pádem budeš riskovat,že se vyrojí problémy, které bys nemusel zvládnout a k té přeinstalaci systému se také dopracoval :-).

Ještě můžeš zkusit zkontrolovat systémové teploty zda se ti čip příliš nezahřívá:
Jako root příkaz
Kód: [Vybrat]
sensors-detect a na všechny otázky odpověz yes.

Rutoslav

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 117
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Grafika ve hrách
« Odpověď #18 kdy: Listopad 25, 2014, 10:17:58 »
Myslel, jsem tím samozřejmě ovladače grafiky. Chápu to tak, že je máš instalované přes MCC. Tím pádem dobře.
Tedˇ je jen na tobě, zda přijmeš fakt, že výkon ovladačů AMD jde pod linuxem do kopru (nic nového pod sluncem) a necháš to tak, nebo stáhneš nejnovější ovladače od AMD
http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Linux%20x86_64
a vyzkoušíš. Ale tím pádem budeš riskovat,že se vyrojí problémy, které bys nemusel zvládnout a k té přeinstalaci systému se také dopracoval :-).

Ještě můžeš zkusit zkontrolovat systémové teploty zda se ti čip příliš nezahřívá:
Jako root příkaz
Kód: [Vybrat]
sensors-detect a na všechny otázky odpověz yes.
No, takže je to jasné. Teď to funguje bez problémů všechno, takže se v tom nebudu hrabat. Halt počkám, třeba v MG 5 to bude lepší...
A příště volím tedy Nvidii.
Děkuji za odpovědi ;-)

Rutoslav

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 117
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Grafika ve hrách
« Odpověď #19 kdy: Červen 26, 2015, 10:32:57 »
Takže s příchodem MG5 je všechno v pohodě, Half Life 2 na plný pecky! Ovladače teda od AMD... ;-)

Jiří Doskočil

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 55
  • Karma: +7/-0
    • Zobrazit profil
Re:Grafika ve hrách
« Odpověď #20 kdy: Červen 26, 2015, 16:53:44 »
Těžko říci, čím byly způsebené tvé problémy s grafikou v M4.  Ovladače mohly být nekorektně nainstalované, nebo AMD zamakalo na nových, které jsou teď v M5.
Hlavně že to šlape   8)