Autor Téma: Chromium a flash plugin  (Přečteno 6155 krát)

hafieror

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Chromium a flash plugin
« kdy: Říjen 17, 2014, 13:10:13 »
Dobrý den,
do posledního restartu, kdy zřejmě proběhly nějaké aktualizace mě fungoval flash plugin v Chromium browseru. Nyní dostávám hlášku, že je třeba upgradovat aplikaci flash player.
Pokud stáhnu a nainstaluji rpm balíček ze stránek adobe flash-plugin-11.2.202.411-release.i386.rpm , tak to stejně nejde. Ve firefoxu ano.

[root@localhost Stažené]# uname -a
Linux localhost 3.14.18-server-3.mga4 #1 SMP Sat Sep 13 11:18:21 UTC 2014 i686 i686 i686 GNU/Linux

Chromium Verze 37.0.2062.120 Mageia.Org 4 (281580)

Nějaká nápady, když google už žádné nemá?

Děkuji.

mig31

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 100
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Chromium a flash plugin
« Odpověď #1 kdy: Říjen 17, 2014, 13:34:08 »
se stabilni verzi Chromia 31 a s flash-playeru z repozitaru funguje.
Desktop: Corei3-4160@3,6GHz 4 GB RAM Nvidia GTX650 1GB VRAM Mageia 6 64-bit KDE5
Notebook: Hp Pavilion dm1 Intel Pentium 1,3Ghz 3GB RAM Mageia 5 64-bit KDE4

mig31

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 100
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Chromium a flash plugin
« Odpověď #2 kdy: Říjen 17, 2014, 13:39:42 »
Oprava.

Neobnovil jsem zdroje. Tak uz mam 37-ku

Flash funguje, ale remne kvuli tomu ze soucastne nainstalovany Chrome. Pri prehravani video jsem kouknul na verzi a to byla 13.0.xx.
Vypada na to ze odstranily podporu Netscape pluginu z Chromia.
Desktop: Corei3-4160@3,6GHz 4 GB RAM Nvidia GTX650 1GB VRAM Mageia 6 64-bit KDE5
Notebook: Hp Pavilion dm1 Intel Pentium 1,3Ghz 3GB RAM Mageia 5 64-bit KDE4

mig31

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 100
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Chromium a flash plugin
« Odpověď #3 kdy: Říjen 17, 2014, 13:43:10 »
Jak koukam tak ta nejnovejsi verze ve zdrojich Tained.

Reseni by bylo odinstalovat chromium, vypnout zdroje Tainted a znovu nainstalovat chromium ve verzi 31.
Desktop: Corei3-4160@3,6GHz 4 GB RAM Nvidia GTX650 1GB VRAM Mageia 6 64-bit KDE5
Notebook: Hp Pavilion dm1 Intel Pentium 1,3Ghz 3GB RAM Mageia 5 64-bit KDE4

hafieror

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Chromium a flash plugin
« Odpověď #4 kdy: Říjen 17, 2014, 16:04:20 »
Potvrzuji, že návrat zpět k verzi 31 obnovil flash, ale zase zahlásil, že profil je novější než aktuální verze a přišel jsem o data ve formulářích, takže si budu chvíli hrát ve firefoxu, než to nějak poladí.

Děkuji.

eda

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 78
  • Karma: +0/-1
    • Zobrazit profil
Re:Chromium a flash plugin
« Odpověď #5 kdy: Říjen 17, 2014, 17:01:32 »
Instaloval jsem google-chromium 38 pro Fedoru rpm a tam je to v pořádku.
Mageia 4/64 bit - KDE 4.12
AMD Athlon II X4 640, NVIDIA GeForce 750

mig31

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 100
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Chromium a flash plugin
« Odpověď #6 kdy: Říjen 17, 2014, 18:52:43 »
Mam takovy pocit,ze si nainstaloval google-chrome a ne chromium.
Google chrome tutiz ma Flash Player primo v sobe.
Desktop: Corei3-4160@3,6GHz 4 GB RAM Nvidia GTX650 1GB VRAM Mageia 6 64-bit KDE5
Notebook: Hp Pavilion dm1 Intel Pentium 1,3Ghz 3GB RAM Mageia 5 64-bit KDE4

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 410
  • Karma: +14/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Chromium a flash plugin
« Odpověď #7 kdy: Říjen 17, 2014, 21:51:29 »
od verze 35 chromium přestal podporovat pluginy (java, flash) viz. http://advisories.mageia.org/MGASA-2014-0413.html

proto jsem byl nucen po nedávné aktualizaci přejít na chrome, pro případné zájemce přidám krátký postup:

1. stáhnout klíč pro repozitář Googlu
Kód: [Vybrat]
wget https://dl-ssl.google.com/linux/linux_signing_key.pub
2. pod rootem jej naimportovat
Kód: [Vybrat]
rpm --import linux_signing_key.pub
3a. přidání zdrojů (nutno dělat pod rootem)- pro 32bit
Kód: [Vybrat]
urpmi.addmedia --update google-chrome-32 http://dl.google.com/linux/chrome/rpm/stable/i3863b. přidání zdrojů (nutno dělat pod rootem)- pro 64bit
Kód: [Vybrat]
urpmi.addmedia --update google-chrome-64 http://dl.google.com/linux/chrome/rpm/stable/x86_64
4. v MCC >> Správa softwaru >> Nastavit zdroje softwaru pro instalaci a aktualizaci vybrat Volby >> Správa klíčů a u nově přidaného zdroje od Googlu nastavit klíč náležící Googlu

5. nainstalovat Google Chrome přes MCC

snad to někomu pomůže ;)
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Jiří Doskočil

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 55
  • Karma: +7/-0
    • Zobrazit profil
Re:Chromium a flash plugin
« Odpověď #8 kdy: Říjen 18, 2014, 04:10:55 »
Jejda Aldo, proč tak složitě?

http://www.google.com/intl/cs/chrome/

Balíčky Rpm fungují

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 410
  • Karma: +14/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Chromium a flash plugin
« Odpověď #9 kdy: Říjen 18, 2014, 07:51:55 »
Jirko, původně jsem ti chtěl napsat, že kvůli aktualizacím, ale před chvílí jsem si všimnul toho malého písma dole na stránce, kde se píše o tom, že si to přidá kvůli aktualizacím repozitáře Googlu - takže aktualizaci by jsi mohl mít zaručenou (nějak bokem MCC, nevím jestli to funguje korektně či ne)

pokud to funguje, tak tím padá můj aktualizační argument, no asi jsem zpátečník, ale mít v Mageii další nezávislou službu, která mi bude aktualizovat jeden balíček, tak to bych nechtěl ani za zlaté prase, takhle mám aspoň nějakou minimální kontrolu co a kdy se mi zaktualizuje

pokud bys postupoval mou složitou cestou, tak si můžeš vybrat z verze stable, beta, unstable, ale chápu, že většina lidí jede na stable verzi

každopádně díky za rozšíření obzorů a ukázání jiné cesty  :D
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Jiří Doskočil

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 55
  • Karma: +7/-0
    • Zobrazit profil
Re:Chromium a flash plugin
« Odpověď #10 kdy: Říjen 18, 2014, 11:16:05 »
Jj Aldo tvoje argumenty chápu, ale mi zase google služby nevadí. ty aktualizace fungují. Abych ti řekl pravdu , včera jsme něco málo slavili a nějak si moc ani nepamatuju, že sem se včera tady s tebou snažil polemizovat.  ;D

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 726
  • Karma: +50/-0
    • Zobrazit profil
Re:Chromium a flash plugin
« Odpověď #11 kdy: Říjen 18, 2014, 13:18:36 »
od verze 35 chromium přestal podporovat pluginy (java, flash) viz. http://advisories.mageia.org/MGASA-2014-0413.html

proto jsem byl nucen po nedávné aktualizaci přejít na chrome, pro případné zájemce přidám krátký postup:

1. stáhnout klíč pro repozitář Googlu
Kód: [Vybrat]
wget https://dl-ssl.google.com/linux/linux_signing_key.pub
2. pod rootem jej naimportovat
Kód: [Vybrat]
rpm --import linux_signing_key.pub
3a. přidání zdrojů (nutno dělat pod rootem)- pro 32bit
Kód: [Vybrat]
urpmi.addmedia --update google-chrome-32 http://dl.google.com/linux/chrome/rpm/stable/i3863b. přidání zdrojů (nutno dělat pod rootem)- pro 64bit
Kód: [Vybrat]
urpmi.addmedia --update google-chrome-64 http://dl.google.com/linux/chrome/rpm/stable/x86_64
4. v MCC >> Správa softwaru >> Nastavit zdroje softwaru pro instalaci a aktualizaci vybrat Volby >> Správa klíčů a u nově přidaného zdroje od Googlu nastavit klíč náležící Googlu

5. nainstalovat Google Chrome přes MCC

snad to někomu pomůže ;)

Doplním aldu81, pokud by i tak někdo nebyl stále spokojen a chtěl zavést flash do prohlížeče Chromium přímo (jak se ptá tazatel - název topicu), spusťte příkaz:
Kód: [Vybrat]
$ chromium-browser --ppapi-flash-path=/opt/google/chrome/PepperFlash/libpepflashplayer.so --ppapi-flash-version=`grep -i version /opt/google/chrome/PepperFlash/manifest.json | awk '{print $2}' | awk -F"\"" '{print $2}'`

Chcete-li takto spouštět Chromium se zavedením flashe automaticky, upravte si Menu (pravý klik myší na Nabídka spouštěče aplikací → Upravit aplikace... → Internet → Webový prohlížeč Chromium → Příkaz → vložte příkaz → Uložit → Zavřít).

Pro ověření verze flashe přejděte na stránku: http://www.adobe.com/software/flash/about
« Poslední změna: Říjen 18, 2014, 13:20:52 od Yullaw »

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

Vítek

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 59
  • Karma: +8/-0
    • Zobrazit profil
Re:Chromium a flash plugin
« Odpověď #12 kdy: Říjen 19, 2014, 00:28:50 »
Aldo, tvůj návod na přidání Chrome do MMC je super. Díky :)

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 197
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:Chromium a flash plugin
« Odpověď #13 kdy: Listopad 11, 2014, 21:12:37 »
Chromium  38.0.2125.104 Mageia.Org 4 už zase jede, zaplať pánbůh
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 5, 64 bit, KDE 4.14.5,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 4, 64 bit, KDE 4.12.5

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 197
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:Chromium a flash plugin
« Odpověď #14 kdy: Listopad 16, 2014, 13:53:50 »
Omluvám se, ale trochu jsem v tom zabloudil. Po instalaci Google Chrome (38.0.2125.122) opravdu začal fungovat Flash player v prohlížeči Chromium (38.0.2125.104). Jak v Chromu, tak v Chromiu se spouští Flash player verze 15.0.0.223, což je dle stránek Adobe verze pouze pro Windows. V Opeře (12.16) a ve Firefoxu (esr 31.2.0) se spouští Flash player ve verzi 11.2.202.418, který je nainstalovaný v systému jako balíček Flash-player-plugin (for browsers).
Vím, trochu komplikovaný.
Flash player se v Chromiu opravdu nespustí pokud není nainstalovaný Chrome. Kde se v systému tedy bere Flash player verze 15.0.0.223 ) windows? Jak to že ho najde a používá i Chromium?
Máte-li k tomu někdo něco, prosím o info. Dík
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 5, 64 bit, KDE 4.14.5,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 4, 64 bit, KDE 4.12.5