Autor Téma: [Vyřešeno]potřeboval bych spojit síť mezi win7 a mga4  (Přečteno 2776 krát)

iseearat

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 2
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Nazdárek, vyzkoušel jsem snad už všechno co znám. Od čtení všemožných fór po kombinaci pokusu a omylu, ale nedokážu propojit windows 7 privátní síť  s mga4 32 KDE pomocí HUBu 3com officeconnect dualspeed hub 5. Zkoušel jsem měnit nastavení firewallů, různou kombinaci IP, DNS a různých dalších gateway adres, ale jsem totálně v koncích. Dal by si se mnou někdo tu práci, pokud ví jak na to, a napsal mi to step-by-step. Už se opravdu tituluji jako LAMA, potřebuji se titulovat alespoň LAIK. díky za jakoukoliv pomoc.

angličtinu zvládám tak za 2 -, takže raději preferuji češtinu v odkazech na fóra, ale pokud je někde to co mi chybí, tak si dám práci s překladem  8)

EDIT:[Vyřešeno]
« Poslední změna: Září 28, 2014, 15:33:59 od Yullaw »

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 395
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:potřeboval bych spojit síť mezi win7 a mga4
« Odpověď #1 kdy: Září 23, 2014, 19:17:48 »
ahoj,
moc přesně nechápu co chceš dělat? možná to někdo pochopí líp než já, ale to si chceš jako nasdílet nějakou složku mezi widlama a Mageiou?
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

quantata

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 6
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:potřeboval bych spojit síť mezi win7 a mga4
« Odpověď #2 kdy: Září 23, 2014, 21:49:30 »
@iseearat

Možná ve foxu zrušit podporu IPv6, pak ještě kouknout na iptables.
Něco podobné jsem měla Magie 3

Nemusíš se zrovna titulovat jako Lama.  :o I když spojit vidle a Ferrari asi nepůjde.
Koukni se tady na web. V blogu toho mají dost napsaného o nových vidlích možná se něco přiučíš, ale asi bych to moc
dohromady s Magie nedávala.
Vidle jsou uzavřeny os a to se pak těžko bojuje.

mig31

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 100
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:potřeboval bych spojit síť mezi win7 a mga4
« Odpověď #3 kdy: Září 26, 2014, 20:45:45 »
Obecne pres hub se to spoji tak, ze na jednom strojich nastavis IP adresy rucne
PC1: IP 192.168.0.1 Netmask 255.255.255.0 Gateway 192.168.0.1
PC2: IP 192.168.0.2 Netmask 255.255.255.0 Gateway 192.168.0.1

Po nastaveni zkus pingnout jeden stroj z druheho: ping 192.168.0.2 z PC 1.

Pokud' odpovi tak mas to nastvene spravne.

Pokud' mas na mysli prenos souboru tak treba instalovat ssh, sambu nebo ftp na Mageia PC, a na Windows v pripade ssh nebo ftp patricneho klienta. Take to vyzaduje patricna nastaveni a otevreni portu firewalu.


Desktop: Corei3-4160@3,6GHz 4 GB RAM Nvidia GTX650 1GB VRAM Mageia 6 64-bit KDE5
Notebook: Hp Pavilion dm1 Intel Pentium 1,3Ghz 3GB RAM Mageia 5 64-bit KDE4

iseearat

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 2
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:[Vyřešeno]potřeboval bych spojit síť mezi win7 a mga4
« Odpověď #4 kdy: Září 28, 2014, 13:34:23 »
díky za všechny reakce. správná byla reakce C, uživatele D.Palamarchuk - veliceré díky, funguje to,  takovouhle kombinaci adres jsem nezkoušel, proč mi to nedošlo - nevim.

fórum ukončeno. vše co jsem potřeboval, jsem dostal, až na tu zlatou cihlu, co jsem si přál ve dvanácti pod stromeček

EDIT:[Vyřešeno]
« Poslední změna: Září 28, 2014, 15:33:40 od Yullaw »