Autor Téma: otravující okno "žádná dostupná zařízení"  (Přečteno 2037 krát)

Pavelt

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 96
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
otravující okno "žádná dostupná zařízení"
« kdy: Září 17, 2014, 20:08:48 »
Sem tam se mi při obnovení aplikace ze správce úloh z lišty objevuje okno s hláškou "žádná dostupná zařízení". Toto okno má fixní velikost, nejde s ním hýbat, nejde zrušit, je pořád nad všemi ostatními okny a ty zakrývá. Jedinou možností je zobrazit čistou plochu a potřebné aplikace znovu ze správce úloh naklikat. A to se stává, že při obnovení nějaké, třeba i jiné, zase vyskočí. Tohle příšerné okno se objevuje na různých místech, nejčastěji v levém horním nebo pravém dolním rohu obrazovky. Vzhled okna přikládám jako screenshot. Co s tím? Ještě asi před 14 dny nebylo a najednou je tu a dost komplikuje běžnou práci. Jediné co jsem dělal za změny byly běžné aktualizace podle upozornění systému.

antkrc

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:otravující okno "žádná dostupná zařízení"
« Odpověď #1 kdy: Září 18, 2014, 08:05:29 »
Doplň to o důležité informace:
Jaké prostředí používáš (KDE, Xfce ..?).
MGA 3 nebo 4?
Máš 64bit nebo 32bit počítač?
http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Pavelt

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 96
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:otravující okno "žádná dostupná zařízení"
« Odpověď #2 kdy: Září 18, 2014, 09:12:39 »
Omlouvám se.
MGA4 (Mageia release 4 (Official) for i586),
KDE 4.11,
32bit.

antkrc

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:otravující okno "žádná dostupná zařízení"
« Odpověď #3 kdy: Září 19, 2014, 11:38:25 »
Až se to zase objeví, podívej se, zda není nějaká chybová hláška.

Kód: [Vybrat]
#journalctl --since=DATE
Místo DATE napiš čas (HH:MM:SS) o pár minut dříve než se to stalo.

Pavelt

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 96
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:otravující okno "žádná dostupná zařízení"
« Odpověď #4 kdy: Říjen 03, 2014, 20:05:37 »
To okno se objevuje různě, zaznamenal jsem ho třeba při:

obnovování okna chatu Skypu
obnovení okna Firefoxu
obnovení hlavního okna Skypu
obnovení okna Krusader - dialog hledání
obnovení okna Krusader

a při obnovování jiných aplikací ze správce úloh.
V konzoli jsem nechal podle rady vypsat chyby s datem o několik minut zpět, ale žádnou hlášku konzole neukázala.

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 410
  • Karma: +14/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:otravující okno "žádná dostupná zařízení"
« Odpověď #5 kdy: Říjen 04, 2014, 09:17:15 »
zkusil bych vytvořit nového uživatele, jestli se problém projeví i u něj, pokud ne, tak bude problém jen v tvém současném KDE profilu - možný problém s Device Notifier Widgetem nebo s něčím jiným, KDE už delší dobu nepoužívám, tak jen hádám
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 410
  • Karma: +14/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:otravující okno "žádná dostupná zařízení"
« Odpověď #6 kdy: Říjen 04, 2014, 09:32:46 »
tak stejný problém jsem našel tady https://forum.kde.org/viewtopic.php?f=67&t=117981 je tam i řešení, bohužel nejsem si jistý, zda-li je 100%
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Pavelt

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 96
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:otravující okno "žádná dostupná zařízení"
« Odpověď #7 kdy: Říjen 04, 2014, 18:29:57 »
Děkuju, koukám tam na fórum KDE, že už to hlásili jako bug.