Autor Téma: problem s iTALC  (Přečteno 2481 krát)

filip

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 3
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
problem s iTALC
« kdy: Srpen 21, 2014, 01:09:55 »
Zdravim, potreboval by som pomoct s programom iTalc.
Nainstaloval som z repozitara. Problem je, ze mi nejde spustit iTalc ako služba (service).
Dakujem.

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 726
  • Karma: +50/-0
    • Zobrazit profil
Re:problem s iTALC
« Odpověď #1 kdy: Srpen 21, 2014, 17:17:52 »
Ve které verzi Mageii to nejde? + 32bit nebo 64bit?
Můžeš použít příkazy:
Kód: [Vybrat]
$ cat /etc/issue

Jaké balíčky iTalc máš nainstalované?
Kód: [Vybrat]
# rpm -qa|grep italc

Popiš postup ke spuštění, navedení k problému.

Více: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru
Jak vložit kód: http://wiki.mageia.cz/_media/forum:video:jak_pridat_vystup_do_kodu_v_prispevku.ogg

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

filip

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 3
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:problem s iTALC
« Odpověď #2 kdy: Srpen 21, 2014, 20:34:07 »
System je vo verzii
Mageia release 4 (Official) for i586
Kernel 3.12.18-desktop-1.mga4 on a Dual-processor i686 / \

balicky:
italc-master-2.0.0-3.mga4
italc-2.0.0-3.mga4
italc-client-2.0.0-3.mga4

po starte systemu si pyta heslo pre spustenie /usr/bin/ica -session
potom zobrazi ikonu italcu dolu v liste a ked spustim v menu iTalc - View and remote-control clients  tak nastartuje uvodna obrazovka a naskoci chybove hlasenie:
"Could not contact the local iTALC service. It is likely that you entered wrong credentials or key files are not set up properly. Try again or contact your administrator for solving this problem using the iTALC Management Console."
a v iTALC Management Console, ktoru spustim prikazom "imc" s pravami roota mi zobrazi okno uvedene v prvom prispevku a tlacitka na spustenie sluzby iTalc su neaktivne. Ked som to v minulosti spustal vo Windows, tak sa cez tie tlacitka dala zastavovat a spustat sluzba v systeme.

Mal som Windows ucebnu v skole a s iTalcom som bol spokojny, chcel by som prejst na linux a s tymto si neviem poradit.



Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 726
  • Karma: +50/-0
    • Zobrazit profil
Re:problem s iTALC
« Odpověď #3 kdy: Srpen 21, 2014, 20:53:37 »
Ano, potvrzuji, už si s tím hraji 3 hodiny :D

Googlování jsem dohledal, že problém může vzniknout díky balíčku libpng16.

Také viz. bugreport: https://bugs.mageia.org/show_bug.cgi?id=12870

Ještě se nevzdávám, dám vědět...

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 726
  • Karma: +50/-0
    • Zobrazit profil
Re:problem s iTALC
« Odpověď #4 kdy: Srpen 26, 2014, 20:22:05 »
System je vo verzii
Mageia release 4 (Official) for i586
Kernel 3.12.18-desktop-1.mga4 on a Dual-processor i686 / \
Tak to je docela štěstí, protože u jiných verzí MGA4 64bit a MGA5a2 32/64 bit zatím není řešení. Dočasné řešení psát zatím nebudu, aby se nerozhodil systém!

Nicméně bugreport s testy pro MGA3-64, MGA4-32&64 a MGA5a2-32 sepsán: https://bugs.mageia.org/show_bug.cgi?id=12870#c4

Jak budou novinky, ozvu se!

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M