Autor Téma: [Vyřešeno]Dolphin - nastavení složky  (Přečteno 2759 krát)

tomasD

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 4
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
[Vyřešeno]Dolphin - nastavení složky
« kdy: Červenec 01, 2014, 08:16:06 »
Ahoj, chtěl bych poprosit o radu/y. Ve složce mi zmizel panel nástrojů, nevíte kde se to dává zpět ? a druhý dotaz...kde se nastavuje pro všechny složky zobrazení, aby se mi v konkrétní složce zobrazoval obsah složky jako podrobnosti. Díky moc

EDIT:[Vyřešeno]
« Poslední změna: Červenec 03, 2014, 18:11:03 od Yullaw »

antkrc

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:nastavení složky
« Odpověď #1 kdy: Červenec 01, 2014, 10:09:57 »
Nikdo ti nemůže pomoci dokud nenapíšeš více informací.
Začni tímto Mageia 3 nebo jiná. 32 nebo 64bitová verze.  Jaké prostředí KDE, Xfce nebo jiné.
A potom o jaké složce to mluvíš? Složka v průzkumníku? A i ten průzkumník má název. Tak ho sem napiš.

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 199
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:nastavení složky
« Odpověď #2 kdy: Červenec 01, 2014, 10:13:30 »
Zdar, nevím sice přesně na co se ptáš, neuvedl si ani prostředí jaké používáš, http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru předpokládám, že máš na mysli nastavení souborového manažera Dolphin v prosředí KDE.? Takže, pokud ti zmizel panel nástrojů, zpět ho zobrazíš: Nastavení, Zobrazovat nástrojovou lištu. Jestli si myslel Hlavní nabídku: Nastavení, Zobrazovat hlavní nabídku. K druhé otázce: Pohled, Upravit vlastnosti pohledu, Režim prohlížení, Podrobnosti. Nechá se to nastavit pro každou složku zvlášť, nebo pro všechny generálně.
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

tomasD

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 4
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:nastavení složky
« Odpověď #3 kdy: Červenec 01, 2014, 11:17:36 »
jasný, to jsem zapomněl...mám Mageia 4, 32-bit arch. prostředí GNOME. jde mi o to, že když otevřu jakoukoliv složku, tak ve vrchní části máš nástrojovou lištu....ta mi právě zmizela

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:nastavení složky
« Odpověď #4 kdy: Červenec 01, 2014, 19:36:21 »
Ve kterem souboorvem manageru? Jak se jmenuje ten program, ve kterem oteviras ty slozky? Jsou jich desitky...
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

tomasD

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 4
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:nastavení složky
« Odpověď #5 kdy: Červenec 02, 2014, 07:14:02 »
správce souborů dolphin....

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 726
  • Karma: +50/-0
    • Zobrazit profil
Re:[Vyřešeno]Dolphin - nastavení složky
« Odpověď #6 kdy: Červenec 02, 2014, 16:26:35 »
Jak napsal fantomorous:

Zdar, nevím sice přesně na co se ptáš, neuvedl si ani prostředí jaké používáš, http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru předpokládám, že máš na mysli nastavení souborového manažera Dolphin v prosředí KDE.? Takže, pokud ti zmizel panel nástrojů, zpět ho zobrazíš: Nastavení, Zobrazovat nástrojovou lištu. Jestli si myslel Hlavní nabídku: Nastavení, Zobrazovat hlavní nabídku. K druhé otázce: Pohled, Upravit vlastnosti pohledu, Režim prohlížení, Podrobnosti. Nechá se to nastavit pro každou složku zvlášť, nebo pro všechny generálně.

Bych rád upřesnil, protože, pokud je hlavní nabídka prohlížeče Dolphinu skryta, nelze přejít do Nastavení..., jednoduše, žádná taková nabídka tam není.

Nicméně, upřesňuji:
  • Je-li hlavní nabídka skryta (chybí) a panel nástrojů je stále zobrazen, je nutné jej také skrýt (pravý klik myší na panel nástrojů → odtrhnout Zobrazovat nástrojovou lištu)
  • pak tehdy je možné (jinak to není možné  :o ??? - bez odstranění (i) nástrojové lišty se nezobrazí podmenu s Zobrazovat hlavní nabídku - úmysl KDE, bug ?):
    pravý klik myší do prostoru okna s adresáři/soubory (ne na soubor/adresář) → Zobrazovat hlavní nabídku
  • a opět aktivujeme zobrazení nástrojové lišty:
    NastaveníZobrazovat nástrojovou lištu

@tomasD: vítej na českém fóru Mageii! Problém vyřešen?

EDIT:[Vyřešeno]
« Poslední změna: Červenec 03, 2014, 18:10:23 od Yullaw »

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

tomasD

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 4
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:nastavení složky
« Odpověď #7 kdy: Červenec 03, 2014, 09:22:57 »
Super, tak vše je vyřešeno. Díky moc "fantomorous a Yullaw" i všem ostatním za pomoc.

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 726
  • Karma: +50/-0
    • Zobrazit profil
Re:[Vyřešeno]Dolphin - nastavení složky
« Odpověď #8 kdy: Červenec 03, 2014, 18:09:52 »
Díky za odpověď, téma označuji za vyřešené + edituji předmět na "Dolphin - nastavení složky".

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M