Autor Téma: Peťošovi repozitáře pro Mageiu 4  (Přečteno 3841 krát)

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 726
  • Karma: +50/-0
    • Zobrazit profil
Peťošovi repozitáře pro Mageiu 4
« kdy: Červen 09, 2014, 16:46:11 »
Snazim se to zbuildit (2.0.4). Mame ted dost prace doma na baraku (uz 3 mesice prestavuji spodni patro), ale uz se snad blizime do finale. Dalsi info na http://petos.cz/2014/mageia-4-a-muj-repozitar

Na základě tvé oficiální zprávy, na kterou jsme netrpělivě čekali, byl přidán tvůj repozitář do wiki: http://wiki.mageia.cz/4:zdroje#petos_cesko

Neohlásíš i na hlavní stránku mageia.cz ? :) Zde je to stále v "pozadí"... (přihodím komentář)

Jinak díky za LibreCAD, zda-li se ti zadaří najít čas a ubalit jej pro všechny uživatele. Jen tiše vyčkáváme, abychom pak mohli na tebe všechno vychrlit :D

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 199
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:Peťošovi repozitáře pro Mageiu 4
« Odpověď #1 kdy: Červen 09, 2014, 17:07:47 »
@Peťoš
pokusil jsem se přidat tvuj repozitář prostřednictvím odkazu na tvém webu, vše se zdálo být funkční, ale repozitář se nepřidal. ???

Kód: [Vybrat]
[tom@MGA3_NTBlenovo ~]$ urpmq --list-media active
Tainted Release
Tainted Updates
Nonfree Release
Nonfree Updates
Core Release
Core Updates
Core Updates Testing
[tom@MGA3_NTBlenovo ~]$
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 199
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:Peťošovi repozitáře pro Mageiu 4
« Odpověď #2 kdy: Červen 09, 2014, 17:19:42 »
...příkazovým řádkem: no problem.
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 726
  • Karma: +50/-0
    • Zobrazit profil
Re:Peťošovi repozitáře pro Mageiu 4
« Odpověď #3 kdy: Červen 09, 2014, 17:22:25 »
@Peťoš
pokusil jsem se přidat tvuj repozitář prostřednictvím odkazu na tvém webu, vše se zdálo být funkční, ale repozitář se nepřidal. ???

Kód: [Vybrat]
[tom@MGA3_NTBlenovo ~]$ urpmq --list-media active
Tainted Release
Tainted Updates
Nonfree Release
Nonfree Updates
Core Release
Core Updates
Core Updates Testing
[tom@MGA3_NTBlenovo ~]$

funguje pro 64bit ... ty jsi prý instaloval pro 32bit systém
« Poslední změna: Červen 09, 2014, 18:06:30 od Yullaw »

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Peťošovi repozitáře pro Mageiu 4
« Odpověď #4 kdy: Červen 10, 2014, 07:48:11 »
@Peťoš
pokusil jsem se přidat tvuj repozitář prostřednictvím odkazu na tvém webu, vše se zdálo být funkční, ale repozitář se nepřidal. ???

Kód: [Vybrat]
[tom@MGA3_NTBlenovo ~]$ urpmq --list-media active
Tainted Release
Tainted Updates
Nonfree Release
Nonfree Updates
Core Release
Core Updates
Core Updates Testing
[tom@MGA3_NTBlenovo ~]$

Z toho obrazku to spis vypada, ze se nekde spatne stahl definicni soubor. Co presne jsi stahoval? Mam tam na webu asi 4 odkazy. Ktera bitova verze a ktery z tech dvou? Komplet (repo aplikacni, hry a flightgear) nebo jen aplikacni?
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 199
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:Peťošovi repozitáře pro Mageiu 4
« Odpověď #5 kdy: Červen 10, 2014, 08:27:48 »
Stahoval jsem odkaz Přidat kompletní sadu všech repozitářů, 32bitová verze Mageia 4 (doporučeno) do MGA4 32 bitů. Je to soubor mga4full.i586.urpmi-media
Zkoušel jsem to dvakrát. Přidání se povedlo pouze přes konzoli.
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 726
  • Karma: +50/-0
    • Zobrazit profil
Re:Peťošovi repozitáře pro Mageiu 4
« Odpověď #6 kdy: Červen 10, 2014, 17:49:29 »
@Peťoš:

Dnes jsem vyzkoušel přidat zdroje jedno po druhém pro MGA4 32 i 64bit systém. Všechny odkazy uvedené na www.petos.cz/rpms/mageia-4 fungují [1], viz. obrázky pod příspěvkem.

Kód: [Vybrat]
[root@localhost yullaw]# urpmq --list-url
petos_x86_64 http://petos.cz/rpm/mageia/4/x86_64
petos-games-64 http://petos.cz/rpm/games/x86_64
petos-flightgear http://petos.cz/rpm/flightgear
[root@localhost yullaw]#

[1] Nicméně, cituji z tvých stránek:
Citace
První dvě položky přidají nejen samotný Mageia repozitář, ale také repozitář se hrami a flightgearem.

trochu to mate, pro BFU by to mohlo uvést do omylu, že to přidá i oficiální zdroje. Upravit třeba na "... nejen samotný Peťošův repozitář pro Mageiu ...".

TIP: prosím, podej oznámení o tvých repozitářích pro MGA4 na hlavní stránku mageia.cz

Díky...

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 199
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:Peťošovi repozitáře pro Mageiu 4
« Odpověď #7 kdy: Červen 16, 2014, 13:39:42 »
Aniž by na to nějak moc záleželo, znova jsem zkusil odebrat všechny repozitáře, znovu přidat doporučené na wiki a poté  přidat taky Peťošův repozitář prostřednictvním odkazu na jeho stránce Přidat kompletní sadu všech repozitářů, 32bitová verze Mageia 4 (doporučeno).Ačkoli to vypadá jako že to funguje viz sceenshoty, repo se nepřidalo. Z konzole to lze v poho.  Možná je to jen problém mých počítačů (stejný výsledek i na PC MGA 4 64 bitů), nebo někde dělám něco blbě. 

Kód: [Vybrat]
[tom@MGA3_NTBlenovo ~]$  urpmq --list-url
Core Release (distrib1) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/core/release
Core Release Debug (distrib2) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/debug/core/release
Core Updates (distrib3) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/core/updates
Core Updates Debug (distrib4) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/debug/core/updates
Core Updates Testing (distrib5) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/core/updates_testing
Core Updates Testing Debug (distrib6) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/debug/core/updates_testing
Core Backports (distrib7) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/core/backports
Core Backports Debug (distrib8) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/debug/core/backports
Core Backports Testing (distrib9) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/core/backports_testing
Core Backports Testing Debug (distrib10) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/debug/core/backports_testing
Nonfree Release (distrib11) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/nonfree/release
Nonfree Release Debug (distrib12) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/debug/nonfree/release
Nonfree Updates (distrib13) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/nonfree/updates
Nonfree Updates Debug (distrib14) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/debug/nonfree/updates
Nonfree Updates Testing (distrib15) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/nonfree/updates_testing
Nonfree Updates Testing Debug (distrib16) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/debug/nonfree/updates_testing
Nonfree Backports (distrib17) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/nonfree/backports
Nonfree Backports Debug (distrib18) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/debug/nonfree/backports
Nonfree Backports Testing (distrib19) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/nonfree/backports_testing
Nonfree Backports Testing Debug (distrib20) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/debug/nonfree/backports_testing
Tainted Release (distrib21) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/tainted/release
Tainted Release Debug (distrib22) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/debug/tainted/release
Tainted Updates (distrib23) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/tainted/updates
Tainted Updates Debug (distrib24) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/debug/tainted/updates
Tainted Updates Testing (distrib25) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/tainted/updates_testing
Tainted Updates Testing Debug (distrib26) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/debug/tainted/updates_testing
Tainted Backports (distrib27) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/tainted/backports
Tainted Backports Debug (distrib28) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/debug/tainted/backports
Tainted Backports Testing (distrib29) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/tainted/backports_testing
Tainted Backports Testing Debug (distrib30) http://mageia.supp.name/distrib/4/i586/media/debug/tainted/backports_testing
[tom@MGA3_NTBlenovo ~]$
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

JZD

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Peťošovi repozitáře pro Mageiu 4
« Odpověď #8 kdy: Červenec 09, 2014, 12:50:35 »
Můžete prosím aktualizovat ve Svém repozitáři program Esmska v1.4 na současnou v1.8? Děkuji.
Mageia 5.1, 64bit, KDE 4.14
‎Notebook: Intel Core i7-2670QM 2.20GHz, NVIDIA GeForce GT 540M
Neumím se vyjadřovat, raději používám obrázky. ;-)

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Peťošovi repozitáře pro Mageiu 4
« Odpověď #9 kdy: Červenec 09, 2014, 18:46:06 »
1.8? ja vidim jen 1.6... ale i tak je to vyssi, nez ta, kterou tam mam :)
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Peťošovi repozitáře pro Mageiu 4
« Odpověď #10 kdy: Červenec 09, 2014, 19:06:49 »
Nasel jsem. Uz na tom pracuju...
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Peťošovi repozitáře pro Mageiu 4
« Odpověď #11 kdy: Červenec 10, 2014, 21:43:12 »
Nasel jsem. Uz na tom pracuju...
Zapomnel jsem napsat. Je to u me :)
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

JZD

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Peťošovi repozitáře pro Mageiu 4
« Odpověď #12 kdy: Červenec 11, 2014, 08:39:15 »
Zapomnel jsem napsat. Je to u me :)
Balíček má špatnou signaturu viz obrázek.
Nevím jestli to souvisí s tím že při aktualizaci wget vypsal hlášku
Kód: [Vybrat]
zapsán soubor s nastavením [/etc/urpmi/urpmi.cfg]
zapsán soubor s nastavením [/etc/urpmi/urpmi.cfg]
unlocking urpmi database
Subroutine Gtk3::main redefined at /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.18.1/Gtk3.pm line 296.
getting exclusive lock on urpmi
not using metalink since requested downloader does not handle it
přijato http://petos.cz/rpm/mageia/4/x86_64 media_info/MD5SUM
porovnávám /var/cache/urpmi/partial/MD5SUM a /var/lib/urpmi/petos-mga4-64/MD5SUM
načítám zdrojový soubor se syntézou pro "petos-mga4-64"...
přijato http://petos.cz/rpm/mageia/4/x86_64 media_info/synthesis.hdlist.cz
počítám součet md5 získaného zdrojového souboru se syntézou
error: wget selhal: skončil s výsledkem 8

error: wget selhal: skončil s výsledkem 8

aktualizován zdroj "petos-mga4-64"
zapsán soubor s nastavením [/etc/urpmi/urpmi.cfg]
zapsán soubor s nastavením [/etc/urpmi/urpmi.cfg]
Po druhé aktualizaci už wget nic nehlásil, raději jsem balíček odmítl nainstalovat.
Mageia 5.1, 64bit, KDE 4.14
‎Notebook: Intel Core i7-2670QM 2.20GHz, NVIDIA GeForce GT 540M
Neumím se vyjadřovat, raději používám obrázky. ;-)

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Peťošovi repozitáře pro Mageiu 4
« Odpověď #13 kdy: Červenec 11, 2014, 14:51:38 »
Spatna signatura (=null) znamena, ze balicek neni podepsany. Sve balicky nepodepisuju. Jinak jsi nejspise zkusil instalaci ve chvili, kdy jsem zrovna aktualizoval hdlisty (repozitar), kvuli jinym balickum.
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

JZD

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Peťošovi repozitáře pro Mageiu 4
« Odpověď #14 kdy: Květen 06, 2015, 10:24:46 »
Ahoj, nedaří se mi přidat repozitář. Myslel sem, že včera byl asi nějaký výpadek, ale dnes se také nedaří.
Kód: [Vybrat]
[root@localhost a]# urpmi.addmedia --update petos-mga4-64 http://petos.cz/rpm/mageia/4/x86_64
přidávám zdroj "petos-mga4-64"
...načítání selhalo: wget selhal: skončil s výsledkem 8

pro zdroj "petos-mga4-64" nebyla nalezena žádná metadata
[root@localhost a]#
Mageia 5.1, 64bit, KDE 4.14
‎Notebook: Intel Core i7-2670QM 2.20GHz, NVIDIA GeForce GT 540M
Neumím se vyjadřovat, raději používám obrázky. ;-)