Autor Téma: [Vyřešeno]Nelze rozbalit RAR  (Přečteno 3328 krát)

Rutoslav

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 117
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
[Vyřešeno]Nelze rozbalit RAR
« kdy: Červen 10, 2014, 12:46:40 »
Zdravím,

MG4, 64bit, KDE.

mám pár souborů zabaleno v RARu. Mají okolo 900mb jeden. Když to otevřu pomocí Arku, tak se otevře Ark, ale nic v něm. Zkoušel jsem i příkaz, viz kód.
Kód: [Vybrat]
unrar x cptphps.part01.rar

UNRAR 4.20 freeware      Copyright (c) 1993-2012 Alexander Roshal

Unsupported archive format. Please update RAR to a newer version.
cptphps.part01.rar is not RAR archive
No files to extract
[rutoslav@localhost Stažené]$

Nevíte kde by mohla být chyba? Ve widlích to normálně rozbalit jde...

EDIT:[Vyřešeno]
« Poslední změna: Červen 11, 2014, 09:02:06 od Yullaw »

Pavel Vybíral

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 209
  • Karma: +10/-1
    • Zobrazit profil
Re:Nelze rozbalit RAR
« Odpověď #1 kdy: Červen 10, 2014, 15:29:20 »
Podle názvu souboru usuzuji, že se nejedná o klasický archiv, ale jednu z tzv. částí.
Postahuj všechny potřebné části ze stránky, kde jsi stáhl archiv cptphps.part01.rar.

Druhá část by měla mít stejný název, jen se jí změní číslo "part", což znamená, že druhá část bude mít název cptphps.part02.rar, třetí bude mít název cptphps.part03.rar apod.

Až budeš mít všechny části stažené, hoď je do jednoho adresáře a použij příkaz unrar na první část, tzn.
Kód: [Vybrat]
unrar x cptphps.part01.rar
UnRAR by měl sám najít zbylé části (za předpokladu, že budou ve stejném adresáři) a korektně je rozbalit.
Notebook Lenovo IdeaPad G580
Intel Core i7 @ 2.90GHz, 6GB RAM, Intel HD 4000 & nVidia GeForce GT635M
Mageia 4 64 Bit (kernel-desktop-3.14.32-1.mga4); KDE 4.12.5

Rutoslav

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 117
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Nelze rozbalit RAR
« Odpověď #2 kdy: Červen 10, 2014, 21:36:17 »
Jo, to jsem samozřejmě dělal i prve, mám všechny části, nicméně to píše stále to samé, abych upgradoval na vyšší verzy...

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:[Vyřešeno]Nelze rozbalit RAR
« Odpověď #3 kdy: Červen 10, 2014, 22:24:59 »
Jestli, tak viz http://petos.cz/rpms/mageia-4

EDIT:[Vyřešeno]
« Poslední změna: Červen 11, 2014, 09:01:08 od Yullaw »
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Rutoslav

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 117
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:[Vyřešeno]Nelze rozbalit RAR
« Odpověď #4 kdy: Červen 10, 2014, 22:45:02 »
WOW a hned to jede bez nejmenšího problému. Moc ti děkuji, jseš king! ;-)

EDIT:[Vyřešeno]
« Poslední změna: Červen 11, 2014, 09:01:41 od Yullaw »

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Nelze rozbalit RAR
« Odpověď #5 kdy: Červen 11, 2014, 07:11:57 »
Super, rad jsem pomohl.
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 715
  • Karma: +49/-0
    • Zobrazit profil
Re:[Vyřešeno]Nelze rozbalit RAR
« Odpověď #6 kdy: Červen 11, 2014, 09:00:27 »
Téma označuji za vyřešené.

Mageia 6 (64bit), KDE 5.8.7, kernel 4.9.50-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

jirkacbx

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 30
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:[Vyřešeno]Nelze rozbalit RAR
« Odpověď #7 kdy: Duben 05, 2015, 22:41:47 »
Zdravím vespolek.
S rozbalením Rar,bez existence Unraru v Mageia 4 na pc,se potýkám delší dobu.
Na Petošový stránce to není zřejmý,kde co nainstalovat,aby se to rozbalilo.
Petošův repozitář v zrcadlech povolený mám.
Pomůže někdo s návodem pro "kluka z vesnice" , co PC používá jen pro dorozumívání se světem?
Díky moc.

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 715
  • Karma: +49/-0
    • Zobrazit profil
Re:[Vyřešeno]Nelze rozbalit RAR
« Odpověď #8 kdy: Duben 06, 2015, 11:07:13 »
Zdravím vespolek.
S rozbalením Rar,bez existence Unraru v Mageia 4 na pc,se potýkám delší dobu.
Na Petošový stránce to není zřejmý,kde co nainstalovat,aby se to rozbalilo.
Petošův repozitář v zrcadlech povolený mám.
Pomůže někdo s návodem pro "kluka z vesnice" , co PC používá jen pro dorozumívání se světem?
Díky moc.
Balíček unrar je pro Mageiu 4 dostupný. Máš správně nainstalované zdroje?

Nejsi-li jist, jaký je výpis v konzole příkazem?:
Kód: [Vybrat]
urpmq --list-media active --list-url

unrar nelze nainstalovat? Instalace v MCC → Instalace softwaru nic není?

Mageia 6 (64bit), KDE 5.8.7, kernel 4.9.50-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

karel kudrna

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 39
  • Karma: +0/-0
  • skill :: googllama jabber:patryk@jabber.cz
    • Zobrazit profil
Re:[Vyřešeno]Nelze rozbalit RAR
« Odpověď #9 kdy: Duben 06, 2015, 12:51:18 »
No ale s Peťošovým repo neco v nepořádku je...
Kód: [Vybrat]
[root@localhost hajka]# urpmi.addmedia --update petos-mga4-32 http://petos.cz/rpm/mageia/4/i586přidávám zdroj "petos-mga4-32"
...načítání selhalo: curl selhal: skončil s výsledkem 22

pro zdroj "petos-mga4-32" nebyla nalezena žádná metadata
[root@localhost hajka]# urpmi.addmedia --wget --update petos-mga4-32 http://petos.cz/rpm/mageia/4/i586
přidávám zdroj "petos-mga4-32"
...načítání selhalo: wget selhal: skončil s výsledkem 8

pro zdroj "petos-mga4-32" nebyla nalezena žádná metadata
ale unrar nainstalovat jde z Cyroně
Kód: [Vybrat]
    http://www.cyron.cz/rpm/mageia/4/i586/unrar-5.2.0-99.1.cyron.mageia.4.i586.rpm
Následující balíček má špatnou signaturu:                                                                                                                                                                     
/var/cache/urpmi/rpms/unrar-5.2.0-99.1.cyron.mageia.4.i586.rpm: Medium without key (OK ((none)))
Chcete pokračovat v instalaci? (a/N) a
instaluji unrar-5.2.0-99.1.cyron.mageia.4.i586.rpm z /var/cache/urpmi/rpms
Připravuji...                    ############################################################################################################################################################################
      1/1: unrar                 ############################################################################################################################################################################
a neviděl jsem na wiki jak přidat klíč k Cyroňovu repozitáři? Možná se pletu... 8)
prostý user
...selským rozumem...

karel kudrna

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 39
  • Karma: +0/-0
  • skill :: googllama jabber:patryk@jabber.cz
    • Zobrazit profil
Re:[Vyřešeno]Nelze rozbalit RAR
« Odpověď #10 kdy: Duben 06, 2015, 18:58:22 »
tak pardon, četl jsem si Cyroňovy stránky...zdroj se přidává takhle
Kód: [Vybrat]
urpmi.addmedia --update --no-verify-rpm Cyron-mga4-32 http://www.cyron.cz/rpm/mageia/4/i586
což dává odpověď na problém s klíčem... teď už není ;)
samozřejmě 32 bit verze, pro jiné je třeba příkaz upravit podle
Kód: [Vybrat]
http://www.cyron.cz/navody/instalace-software/pridani-zdroju.phpje to až na konci.
 Haj hou
prostý user
...selským rozumem...