Autor Téma: [Vyřešeno]LibreCAD - kótování  (Přečteno 3087 krát)

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 197
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
[Vyřešeno]LibreCAD - kótování
« kdy: Květen 29, 2014, 16:24:18 »
V librecadu mi nefunguje kótování na stolním PC s 64bitovou MGA4. Librecad je ve verzi 2.00.rc1 . Mám povolené pouze doporučené repozitáře. Stejnou verzi jsem instaloval do notebooku s 32bitovým systémem. Tam to funguje ok. Nevíte v jakém repu by mohla být jiná verze programu, či jak jinak napravit nefungující kótování? Funguje to někomu z vás korektně?
(kótovací čára nemá šipky a nepíšou se na ní čísla  :(  )

Díky


EDIT:[Vyřešeno]
« Poslední změna: Květen 30, 2014, 16:19:11 od Yullaw »
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 5, 64 bit, KDE 4.14.5,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 4, 64 bit, KDE 4.12.5

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 715
  • Karma: +49/-0
    • Zobrazit profil
Re:LibreCAD - kótování
« Odpověď #1 kdy: Květen 29, 2014, 18:21:41 »
V programu nedělám, ale otestoval jsem v MGA4 64bit.

Kód: [Vybrat]
[root@localhost yullaw]# rpm -qa|grep librecad
librecad-data-2.0.0-0.rc1.2.mga4
librecad-2.0.0-0.rc1.2.mga4
librecad-plugins-2.0.0-0.rc1.2.mga4
librecad-doc-2.0.0-0.rc1.2.mga4
librecad-parts-2.0.0-0.rc1.2.mga4

Kótování funguje. Snad obrázek stačí :)

Zkus:
  • založit nového uživatele a testni u něj
  • u sebe odstraň (zazálohuj/přejmenuj) soubor v ~/.config/LibreCAD/LibreCAD.conf
« Poslední změna: Květen 29, 2014, 18:30:16 od Yullaw »

Mageia 6 (64bit), KDE 5.8.7, kernel 4.9.50-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 197
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:LibreCAD - kótování
« Odpověď #2 kdy: Květen 30, 2014, 08:44:09 »
Díky za radu.
Citace
[root@MGA3_NTBlenovo tom]# rpm -qa|grep librecad
librecad-data-2.0.0-0.rc1.2.mga4
librecad-doc-2.0.0-0.rc1.2.mga4
librecad-parts-2.0.0-0.rc1.2.mga4
librecad-plugins-2.0.0-0.rc1.2.mga4
librecad-2.0.0-0.rc1.2.mga4
[root@MGA3_NTBlenovo tom]#

Po založení nového uživatele fce dobrá. Bohužel po změně jazyka prostředí opět nekótuje. Po změně jazyka zpět nefunguje stále. Smazání konfiguračního souboru smaže uživ. nastavení, nekótuje však dál. Stejně se to chová i na notebooku. Nejdříve funguje, po chvíli se to porouchá. Skusil jsem program na manželčině služebním  notebooku s win8, tam vše v poho. Bohužel nemám čas se tím zabývat hlouběji.Možná by pomohla jiná verze programu.  Na netu jsem podobný problém nenašel.   
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 5, 64 bit, KDE 4.14.5,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 4, 64 bit, KDE 4.12.5

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 197
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:[Vyřešeno]LibreCAD - kótování
« Odpověď #3 kdy: Květen 30, 2014, 13:11:25 »
Přátelé, zdá se že to bylo celý moje blbost. Měl jsem špatně nastavené rozsahy. Tohle vlákno by zasloužilo smazat, aby nebylo k dohledání jakej jsem trouba  :)  Omlouvám se... a děkuju

EDIT:[Vyřešeno]
« Poslední změna: Květen 30, 2014, 16:17:42 od Yullaw »
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 5, 64 bit, KDE 4.14.5,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 4, 64 bit, KDE 4.12.5

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 715
  • Karma: +49/-0
    • Zobrazit profil
Re:[Vyřešeno]LibreCAD - kótování
« Odpověď #4 kdy: Květen 30, 2014, 16:15:47 »
... Měl jsem špatně nastavené rozsahy. ...

Můžeš popsat přesněji? Kde (cesta)? Obrázek?

Už jsem pátral po novější verzi a chystal se na kompilaci. Naštěstí jsi na to přišel :) Téma smazané nebude, bude se hodit v budoucnu ;)

Téma označuji za vyřešené. Díky za pozitivní odpověď s řešením.

Mageia 6 (64bit), KDE 5.8.7, kernel 4.9.50-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 197
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:[Vyřešeno]LibreCAD - kótování
« Odpověď #5 kdy: Květen 31, 2014, 08:43:56 »
V menu Nastavení aktuálního výkresu jsem měl písmo a šipky kót příliš malé ku měřítku pohledu. Jednoduše, v celkovém pohledu byly tak malé, že jsem musel mnohokrát přiblížit, aby byly vůbec vidět. No, teprve se učim .... (celoživotně  :D )
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 5, 64 bit, KDE 4.14.5,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 4, 64 bit, KDE 4.12.5