Autor Téma: [Vyřešeno]Grub Loading Error  (Přečteno 4848 krát)

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 715
  • Karma: +49/-0
    • Zobrazit profil
Re:[Vyřešeno]Grub Loading Error
« Odpověď #15 kdy: Květen 25, 2014, 20:53:17 »
Uf, jsem se lekl, že to vzdáváš :) S aldou81 nám vyskočily další šediny :D

Bylo to zvláštní, ale jistě chyba někde byla. Zapiš si rychle poslední postup aspoň na papír, aby jsi v budoucnu neměl opět problémy. Nebo můžeš nám to sem popsat ?

Ať se daří...

Tímto označuji téma za vyřešené.

Mageia 6 (64bit), KDE 5.8.7, kernel 4.9.50-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 395
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:[Vyřešeno]Grub Loading Error
« Odpověď #16 kdy: Květen 25, 2014, 22:12:57 »
mě už naštěstí vypadaly vlasy ...  ;)
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

maciak

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:[Vyřešeno]Grub Loading Error
« Odpověď #17 kdy: Květen 27, 2014, 20:29:32 »
Pani moji, len co to dam vsetko dokopy odpisem, napisem a hadam aj nakreslim :-))
Vcera som prisiel domov z prace, zapnem komp, ze sak vecer v nedelu mi to islo, a....veru nie, pre istotu nenabehla Mageia, win nabehne v pohode, ale Mageiu nevie najst....skusim to cele nainstalovat do mikrovlnky :-)))))
Idem sa na to pozriet, pekny vecer Vam prajem, setrite si vlasy :-))

maciak

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:[Vyřešeno]Grub Loading Error
« Odpověď #18 kdy: Květen 27, 2014, 20:30:51 »
Uf, jsem se lekl, že to vzdáváš :) S aldou81 nám vyskočily další šediny :D

Bylo to zvláštní, ale jistě chyba někde byla. Zapiš si rychle poslední postup aspoň na papír, aby jsi v budoucnu neměl opět problémy. Nebo můžeš nám to sem popsat ?

Ať se daří...

Tímto označuji téma za vyřešené.

Ja sa tak lahko nevzdam, radsej vysmarim komp z okna, ako sa vzdat  ;D ;D ;D

maciak

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:[Vyřešeno]Grub Loading Error
« Odpověď #19 kdy: Květen 27, 2014, 20:31:50 »
mě už naštěstí vypadaly vlasy ...  ;)

Zeby si mal vela takych ako ja??  ;)

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 395
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:[Vyřešeno]Grub Loading Error
« Odpověď #20 kdy: Květen 27, 2014, 21:00:13 »
jako možný problém vidím to, že bys mohl mít kromě externího disku s Mageiou připojený do pc ještě další disk (flashku), což ti posunulo označení disků zapsaných v grubu (linuxovém zavaděči) - možná jsi to tak měl už při instalaci zavaděče

nenapsal jsi, zda-li ti nabíhá grub - pokud ne, tak je problém jen v pořadí disků, které přenastavíš v biosu, to ale zřejmě nebude tvůj problém
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

maciak

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:[Vyřešeno]Grub Loading Error
« Odpověď #21 kdy: Květen 31, 2014, 00:12:43 »
Tak som sa k tomu konecne dostal, dva dni a dve noci som maturoval a promoval a salel, zapisoval som si na papier kazdy moj krok...neslo to, bud mi isiel win, alebo mageia, alebo vobec nic...menil som postupne vsetky kombinacie od nastavenia v biose az po nastavenie instalacie....a ked som nakoniec zaspal pri kompe, prisnil sa mi sen, ze mi to zafungovalo, pozriem na obrazovku (vo sne) a tam linux, ale verzia Kubuntu...teda som si stiahol Kubuntu, nainstaloval a cuduj sa svete vsetko ide ako ma...dokonca aj moj externy monitor pracuje v plnom rozliseni, a nie ako pri Magei v orezanom mode vo full HD. Teda zatial ostavam pri Kubuntu, a ak najdem cas (zena sa buri pri dlhom case travenom za pocitacom ;D ) vratim sa k otazke, preco mi to nejde s Mageiou.

Pekny vecer a prijemny vikend  :)

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 715
  • Karma: +49/-0
    • Zobrazit profil
Re:[Vyřešeno]Grub Loading Error
« Odpověď #22 kdy: Srpen 17, 2014, 19:54:06 »
... vratim sa k otazke, preco mi to nejde s Mageiou.

Máš-li zájem, můžeme se na to znovu podívat!

Dual-boot s Windows (na HDD) a Mageia (na externím disku) funguje dobře, jen se musí správně nastavit grub (/boot/grub/menu.lst). Ověřeno.

Nainstaluj Mageiu (klidně ponech Kubuntu, atd.). Nabootuj do Mageii a vypiš nám z konzole pod rootem:
Kód: [Vybrat]
# fdisk -l
a
Kód: [Vybrat]
# cat /boot/grub/menu.lst

a popiš nám, na kterých discích je nainstalován jednotlivý systém a jak to chceš bootovat...

Pro info:
Teď jsem instaloval z USB Flash disku (MGA5a2 LiveDVD, 2GB) na druhý USB Flash Disk(16GB) a ještě k tomu lahůdku a to tak, aby původní GRUB na HDD navedl na druhý GRUB na USB Flash disku. A vše funguje ok

Mageia 6 (64bit), KDE 5.8.7, kernel 4.9.50-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M