Autor Téma: [Vyřešeno]mageia live vyžaduje login :o  (Přečteno 5443 krát)

nonferatus

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #15 kdy: Květen 20, 2014, 21:34:41 »
stažení OK, kontrolní součet OK, vypálení Ashampoo burning studio free  s kontrolu vypálení OK.
Dám do noťase:
ISOLINUX 6.02 Mageia ETCDisolinux: Disk error BB, AX = 42C1, drive AC

jsem z toho blázen. Lubuntu na tom vůbec nenaběhne (bliká obrazovka), Xubuntu alternate se nainstaluje, běhá, doinstaluju LXDE, odinstaluju XFCE, chodí vše, ale dost pomalu.
Čistý Debian LXDE na tom je nejsvižnější, jenže mi na něm nechodí wifina, píše to, že tomu chybí ovladače nonfree firmware. Jenže neumím kompilovat a protože nejde síť, nadoinstaluju je přes synaptic.

Fedora lxde je na tom hrozně pomalá....

Opensuse s lxde proběhne celá instalace, náběh systému se nepovede - bliká obrazovka.

Procesor 500Mhz, Ram 512, grafika 8 Mb.
Já vím, je to vykopávka, ale na chatu to stačí, aspoň to nikdo neukradne.
Běhali jsme na horších.

Jo a Mandriva 2010 XFCE chodí jako z partesu. Dostat do ní fungující repozitáře, dát LXDE a pár programů, tak jsem spokojen.

nonferatus

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #16 kdy: Květen 20, 2014, 21:40:51 »
stažení OK, kontrolní součet OK, vypálení Ashampoo burning studio free  s kontrolu vypálení OK.
Dám do noťase:
ISOLINUX 6.02 Mageia ETCDisolinux: Disk error BB, AX = 42C1, drive AC

jsem z toho blázen. Lubuntu na tom vůbec nenaběhne (bliká obrazovka), Xubuntu alternate se nainstaluje, běhá, doinstaluju LXDE, odinstaluju XFCE, chodí vše, ale dost pomalu.
Čistý Debian LXDE na tom je nejsvižnější, jenže mi na něm nechodí wifina, píše to, že tomu chybí ovladače nonfree firmware. Jenže neumím kompilovat a protože nejde síť, nadoinstaluju je přes synaptic.

Fedora lxde je na tom hrozně pomalá....

Opensuse s lxde proběhne celá instalace, náběh systému se nepovede - bliká obrazovka.

Procesor 500Mhz, Ram 512, grafika 8 Mb.
Já vím, je to vykopávka, ale na chatu to stačí, aspoň to nikdo neukradne.
Běhali jsme na horších.

Jo a Mandriva 2010 XFCE chodí jako z partesu. Dostat do ní fungující repozitáře, dát LXDE a pár programů, tak jsem spokojen.

Pavel Vybíral

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 209
  • Karma: +10/-1
    • Zobrazit profil
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #17 kdy: Květen 20, 2014, 21:50:21 »
Kdesi jsem četl 2 řešení tohoto problému:
1) Na starších základních deskách se tahle chyba projevuje kvůli zapnutému módu AHCI v BIOSu. Vypnutí tohoto módu je většinou řešením problému.
2) Na Mageiu vyšla recenze, kde měl její autor stejný problém jako ty. Údajně mu Mageia bez problému naběhla s LiveDVD (samozřejmě oficiálním), z něhož poté instaloval.
Notebook Lenovo IdeaPad G580
Intel Core i7 @ 2.90GHz, 6GB RAM, Intel HD 4000 & nVidia GeForce GT635M
Mageia 4 64 Bit (kernel-desktop-3.14.32-1.mga4); KDE 4.12.5

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 715
  • Karma: +49/-0
    • Zobrazit profil
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #18 kdy: Květen 20, 2014, 22:08:19 »
No jasan!


Dám do noťase:
ISOLINUX 6.02 Mageia ETCDisolinux: Disk error BB, AX = 42C1, drive AC

...

...

viz.: http://wiki.mageia.cz/:4:errata#instalator_v_dvd - vypni AHCI v BIOSu

Mageia 6 (64bit), KDE 5.8.7, kernel 4.9.50-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

nonferatus

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #19 kdy: Květen 20, 2014, 22:13:09 »
travelmate s výše popsanou konfigurací AHCI v Biosu fakt nemá. Zkusím to live DVD, ale bojím se že to nepojede. Z nových verzí běželo live zatím jen Fedora. Asi jak se postupně odstraňují z jádra staré ovladače HW.... :-(

nonferatus

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #20 kdy: Květen 20, 2014, 22:16:33 »
HDD je ATA, AHCI to fakt nemá. Zkusil jsem bios na default, ale nepomohlo.

nonferatus

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #21 kdy: Květen 20, 2014, 22:21:34 »
Jsem v pytli - live je jen KDE, nebo GNOME, to ten HW nezvládne. To je pak zbytečné tahat další DVD. Ještě mně napadlo - jdu zkusit liveCD Gnome a budu doufat, že je tam k instalaci aspoň openbox, nebo Icewm. Spustit live sGnome, instalaci s okenním manažerem a pak už do toho doinstalovat LXDE....

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 715
  • Karma: +49/-0
    • Zobrazit profil
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #22 kdy: Květen 20, 2014, 22:56:50 »
Dobrá, po podrobnějším pročtení Bug#12549 nabízí upravené DVD pro starší počítače a ohlas je pozitivní.

Zdroj ke stažení DVD pro 32bit nebo 64bit: http://distrib-coffee.ipsl.jussieu.fr/pub/linux/Mageia/people/tmb/mga4/bugs/12549/DVD-test/

Mageia 6 (64bit), KDE 5.8.7, kernel 4.9.50-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

nonferatus

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #23 kdy: Květen 21, 2014, 11:37:14 »
Jupíí, už jede instalace. Nechávám běžet, doladím večer. Dám vědět. ale vypadá to, že toto alternativní DVD to zvládne. Ještě jsem večer mezi tím našel http://www.pclinuxos.cz/?p=3489  Zatím jsem to neinstaloval, radši bych mageiu. Ale v live módu to běží a i z cd je to docela použitelné, tak si myslím, že by to v nejhorším bylo taky řešení....

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 715
  • Karma: +49/-0
    • Zobrazit profil
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #24 kdy: Květen 21, 2014, 11:58:16 »
Super! Během instalace nezapomeň zatrhnout prostředí LXDE. Viz. http://wiki.mageia.cz/4:instalace:dvd#rozdeleni_disku (6. obrázek níže). Pak správně nastavit zdroje: http://wiki.mageia.cz/:4:zdroje . Pak dej večer vědět!

Mageia 6 (64bit), KDE 5.8.7, kernel 4.9.50-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

  • Host
Re:[Vyřešeno]mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #25 kdy: Květen 22, 2014, 09:35:31 »
přátelé, všem děkuji za pomoc. Alternativní DVD vše nainstalovalo. Ovšem Mageia byla dost pomalá a nějak nezvládala zobrazovat. Třeba v nabídce při kliknutí na ní některé ikony byly bez názvů. Při příštím kliknutí název měly a bez názvů byly jiné. Totéž se dělo s okny. Třeba nastavení sítě mi nenabízelo roletku nastavení šifrování, při příštím otevření tam zas nebyl řádek k zadání hesla. Výše uvedený PC linux vyladěný pro Lxde a pro starší HW běhá jako z partesu, přičemž je příjemně podobný mandrivě (dyť z ní vzešel). Takže se omlouvám za ,,zradu distra" vybral jsem si jednodušší cestu. Dík


EDIT:[Vyřešeno]
« Poslední změna: Květen 22, 2014, 20:13:21 od Yullaw »

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 715
  • Karma: +49/-0
    • Zobrazit profil
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #26 kdy: Květen 22, 2014, 14:41:05 »
Není zač :) By mě zajímalo, zda nebyl náhodou problém v ovladačích pro grafickou kartu. Měl jsi nastavené zdroje? Prošel sis MCCHardwareNastavit grafický server a Prohlížet a nastavovat hardware ?? Protože jsi instaloval z DVD a ne LiveDVD, tudíž jsou potřeba proprietární ovladače ;) Proto ta grafika.


+ přidal jsem do Errat MGA4 odkaz ke stažení pro identicky stejně problémové počítače: http://wiki.mageia.cz/:4:errata#instalator_v_dvd
« Poslední změna: Květen 22, 2014, 14:44:25 od Yullaw »

Mageia 6 (64bit), KDE 5.8.7, kernel 4.9.50-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

nonferatus

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #27 kdy: Květen 22, 2014, 20:00:03 »
Nevím, už je to přeinstalováno. Ale na nastavení grafiky jsem koukal. Na první pohled bych řekl, že tam byl stejný ovladač, který se mi ukazuje v PClinux. Ale totéž dělá xubuntu, dokud se neodinstaluje xfce (viz výše...) Spíš bych to viděl na nějaký nástroj, který je primárně určen pro xfce a třeba je v mageii použit i pro lxde. Možná kecám, je to jen nápad. V každém případě z tohoto alternate media to lze i na takhle starý HW nainstalovat a nejspíš by se to s pomocí tohoto fóra dokázalo i odladit do použitelné formy. Na tom PClinux mně nadchlo, že je to fakt trefně odladěné, je to normálně použitelné. Akorát na něm padá midori, jenže ten padá na kdečem. Ale chromium, abiword, gnumeric, epdf,... prostě normál použití, už jsem to skoro vzdával.

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 715
  • Karma: +49/-0
    • Zobrazit profil
Re:[Vyřešeno]mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #28 kdy: Květen 22, 2014, 20:12:38 »
Tímto označuji téma za vyřešené. Pokud budeš pokračovat v experimentování Mageii, klidně sem přihoď novinky...

Mageia 6 (64bit), KDE 5.8.7, kernel 4.9.50-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M