Autor Téma: [Vyřešeno]mageia live vyžaduje login :o  (Přečteno 5444 krát)

nonferatus

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
[Vyřešeno]mageia live vyžaduje login :o
« kdy: Duben 10, 2014, 23:27:15 »
po letech na mandrake a mandrivě jsem se chtěl se starým noťasem vrátit k Mageie. Instal DVD vyžaduje login ať dám spuštění live, nebo vyberu druhý řádek ,,linux" což předpokládám, že je instalace. Tatáž obrazovka s loginem na mně kuká z live CD  exton-man-2014-32bit-lxde, což by měla být mageia-lxde.  Som z toho volaký zmetěný. Login není ani ,,live" ani ,,guest"   ani root, ani su, ani su-    Nic jiného mně nenapadá. Jo a mageia to není taky...


EDIT:[Vyřešeno]
« Poslední změna: Květen 22, 2014, 20:13:47 od Yullaw »

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 395
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #1 kdy: Duben 11, 2014, 09:18:44 »
to co máš není oficiální médium, tam je to myslím bez hesla

to tvé je popsáno tady i s hesly http://linux.exton.net/content/exton-man-2014-mageia-4-32-bit-linux-live-cd-lxde

Kód: [Vybrat]
user: live
heslo: live

a nebo

Kód: [Vybrat]
user: root
heslo: root
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

  • Host
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #2 kdy: Květen 16, 2014, 15:09:55 »
nn. bohužel, úplně stejně se chová i instal DVD.  Mageia-4-i586-DVD.iso  staženo z ofigo stránek. Ať už to live distro s Lxde, nebo ofigo instalačka se chovají poněkud zvláštně. Připadá mi to spíš jako reakce na HW, než chyba moje, nebo instalačky. Když zadám live, live, zmizí přihlašovací okno, pár vteřin to načítá a nabíhá, pak se okno vrátí. Když zadám root, root, opět se to zachová, jako že to pokračuje, dokonce zčervená obrazovka a vzápětí se vrátí modré přihlaš. okno. Připadá mi to jako reakce na staré železo, na které to instaluju. Nešlo by nechat nainstalovanou mandrivu, která mi tam běhá a přidat jí repozitáře mageiy? Jsou ty distra tak odlišná, že by to nešlo? Nebo poraďte jak na mandrivu 2010 xfce dostat nové lxde, libre office, a pár věcí co potřebuju. To by asi taky bylo řešení...

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 395
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #3 kdy: Květen 16, 2014, 18:03:57 »
Nešlo by nechat nainstalovanou mandrivu, která mi tam běhá a přidat jí repozitáře mageiy?
nešlo

nn. bohužel, úplně stejně se chová i instal DVD.  Mageia-4-i586-DVD.iso  staženo z ofigo stránek. Ať už to live distro s Lxde, nebo ofigo instalačka se chovají poněkud zvláštně. Připadá mi to spíš jako reakce na HW, než chyba moje, nebo instalačky. Když zadám live, live, zmizí přihlašovací okno, pár vteřin to načítá a nabíhá, pak se okno vrátí. Když zadám root, root, opět se to zachová, jako že to pokračuje, dokonce zčervená obrazovka a vzápětí se vrátí modré přihlaš. okno. Připadá mi to jako reakce na staré železo, na které to instaluju.
tady na wiki http://wiki.mageia.cz/:4:instalace:live_dvd máš popis spouštění live dvd, v jaké fázi to zadáváš? souhlasí ti kontrolní součet staženého a vypáleného ISO?

errata jsi procházel? http://wiki.mageia.cz/:4:errata#live_cd_dvd
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

  • Host
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #4 kdy: Květen 17, 2014, 00:31:42 »
jj, to je normální postup, kdyz to funguje. Obě media, tedy CD s lxde, i DVD s plnou verzí se chovají výše popsaným způsobem. Nechají mně vybrat jazyk, pak ať vyberu instalaci, nebo live běh, chvíli to načítá a pak už to co píšu výše. Kontrolní součet neumím ve widlích ověřit, a stahuju a vypaluju to v nich.

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 395
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #5 kdy: Květen 17, 2014, 08:03:04 »
kontrola md5 ve widlích, třeba tady http://wiki.mandrivalinux.cz/software:internet:iso?s[]=md5#md5check - odkaz ke stažení byl přesunutý z původního odkazovaného na http://angusj.com/delphi/md5check_setup.exe

můžeš vyfotit tu login stránku a postnout to sem? nějak se nemůžu zbavit dojmu, že bude problém v něčem jiném ...
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

nonferatus

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #6 kdy: Květen 17, 2014, 18:32:10 »
no, mám to vyfocený, ale neumím vložit fotky do fóra, nikdy jsem to nepotřeboval :-[

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 395
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #7 kdy: Květen 17, 2014, 20:13:45 »
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

nonferatus

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #8 kdy: Květen 19, 2014, 09:53:36 »
tak snad takhle

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 395
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #9 kdy: Květen 19, 2014, 22:09:56 »
no a fotky ze spuštění oficiálního média? vyber spuštění live a postni to sem

sorry, ale na stahování a zkoušení neoficiální upravené verze nemám čas
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 197
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #10 kdy: Květen 20, 2014, 09:38:24 »
...trpělivej kluk, ten alda   ;)
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 5, 64 bit, KDE 4.14.5,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 4, 64 bit, KDE 4.12.5

nonferatus

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #11 kdy: Květen 20, 2014, 15:41:14 »
fotky jsou z ofigo DVD, nejsou z toho live cd. Poznáš to podle možnosti instalace, ta na liveCD není.  Divný co? Chová se to dývko divně? Celou dobu to sem píšu. Kontrolní součet je OK. Když jsem to vypálil ještě dvakrát znovu, pokaždý mi vyleze nebootovatelný DVD, když tam dám to přihlašovací (abych měl boot) a při nastavení jazyka zkusím přehodit to nověji vypálené, tak kernel error. Takže jdu zkusit koupit jiný media....

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 395
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #12 kdy: Květen 20, 2014, 19:52:48 »
fotky jsou z ofigo DVD, nejsou z toho live cd
necigáníš mě tak trochu?

teď jsem to ještě pro jistotu zkoušel, a je to tak, jak to je na wiki (Yullaw odvedl skvělou práci)
bootovací obrazovka s liveDVD vypadá takto http://wiki.mageia.cz/_media/4:instalace:live-dvd:mageia_4_-_livedvd_03.png

bootovací obrazovka s DVD vypadá takto http://wiki.mageia.cz/_media/4:instalace:dvd:mageia_4_-_dvd_01.png

to co jsi postnul je úplně něco jiného ...

máš-li problém s vypálením na DVD, tak najdi doma flashku a nahrej si instalačku s Mageiou na ni http://wiki.mageia.cz/instalace-live_usb
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 715
  • Karma: +49/-0
    • Zobrazit profil
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #13 kdy: Květen 20, 2014, 20:43:26 »
alda81 ti chce pomoci, je dost odolný a trpělivý, ale vše má své meze.

Přihodím sem svůj názor (pokud aldovi81 ulevím, a nebo kdyby se ti nedařila instalace flash liveDVD/DVD):

- Stáhni oficiální (žádné "ofigo" - takovou distribuci ani neznám :), žádné pofidérní neoficiálně vydané verze jako live CD  exton-man-2014-32bit-lxde) Mageia 4 DVD nebo Mageia LiveDVD: http://wiki.mageia.cz/:4:download#mageia_dvd
- Prověď kontrolu MD5 pro správné stažení ISO souboru: např. stále užitečné http://wiki.mandrivalinux.cz/software:internet:iso#kontrola_stazeneho_nebo_vypaleneho_iso_souboru_pomoci_funkce_md5
- Vypal DVD s kontrolou vypálení
- Nabootoj z nově vytvořeného LiveDVD/DVD
- V GRUBu (během vybírání nabídky), vyber jazyk stiskem F2 a pak stiskni F6 → "Výchozí" → a do zobrazeného řádku přidej xdriver=vesa nebo pročti Errata pro MGA4: http://wiki.mageia.cz/:4:errata#live_cd_dvd

Jakou máš grafickou kartu ?

Budeme na tebe číhat...

Mageia 6 (64bit), KDE 5.8.7, kernel 4.9.50-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

nonferatus

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 12
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:mageia live vyžaduje login :o
« Odpověď #14 kdy: Květen 20, 2014, 20:49:44 »
koukám že jsem sosnul dva různé obrazy (s liveCD 3) ten jeden má 2,8 Gb, to je ta boot obrazovka, vůbec nevím kde jsem to vzal, přísahal bych, že jsem to stáhl z odkazu tady. To druhé má 3,6 a pro změnu to nechce po vypálení bootovat i když souhlasí kontrolní součet. Vše stahováno pouze chromem. Teď jsem nainstaloval free download manažer a právě mi to sosnul snad kloudně - jdu vypalovat. Jo - ten noťas flešku neumí, to bych si rady věděl. Musím někde stáhnout smart boot manažer, jestli na něm dokáže udělat boot z usb.