Autor Téma: Výměna routeru =>nejede síťová tiskárna  (Přečteno 2257 krát)

Josef Kadleček

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 118
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Výměna routeru =>nejede síťová tiskárna
« kdy: Únor 28, 2014, 09:50:44 »
Vážení přátelé,

furt ještě jedu na Mag2, ale to s následujícím problémem patrně nesouvisí.
Odešel stařičký D-Link 604 (default IP 192.168.0.1 - už se do něj nelze dostat; furt chce nějaký upgrade a když ho dostane, chce ho stejně dál >:( ) nahrazen TP-Link TL-WR340G (default IP 192.168.1.1.).
Do té doby přes router jela síťová tiskárna, s níž jsem úspěšně zabojoval tady:
http://forum.mageia.cz/index.php?topic=256.msg2062#msg2062

Jenže ouha, rozsah  TP-Linku je jinde, síťová tiskárna měla 192.168.0.221 a já se pro změnu skrz ten TP-Link nedostanu do ní, abych jí prostě změnil tu její jednu nuličku na jedničku. A teď už ani nemám zařízení díky němuž bych se do tý tiskárny prostřelil.

Přenastavit TP-Linku jeho adresu se mi asi nepovede co (neúspěšný pokus už proběhl)?
Jak ztohoven?

Dík
Pep
Pirátem se člověk nestává, ale rodí;

Už alespoň 2000 let nám vládnou diagnostikovatelní psychopati. Proto ty války, a obrovské majetkové rozdíly, hierarchie moci. To je vědecky dokázáno. Ve státní správe jich je vždy nejvíc. Je to jen na nás, co s tím uděláme.

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 395
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Výměna routeru =>nejede síťová tiskárna
« Odpověď #1 kdy: Únor 28, 2014, 18:15:18 »
nejjednodušší bude přenastavit rozsah na tom TP-Linku, při tom přenastavení musíš router restartovat ... co se ti na tom nepovedlo? jak jsi postupoval?

napiš jak jsi na tom, kdyžtak pohledám TP-Link, který se mě někde válí v krabici a navedl bych tě blíž
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Josef Kadleček

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 118
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Výměna routeru =>nejede síťová tiskárna
« Odpověď #2 kdy: Únor 28, 2014, 19:47:42 »
Milý Aldo,
teď jsem dopisoval, jak jsem se bezúspěšně pokoušel změnit rozsah adres, mezi tím jsi napsal, že to mám zkusit udělat. Takže zde má původní slova:

Při pokusu o změnu rozsahu IP adres (viz příloha, kde jsem to zkoušel měnit) mi samozřejmě nadává:
Error code: 2000
IP address pool is incorrect. Please try again.

To jsem jen změnil Start IP adres z 192.168.1.100 na 192.168.0.100
a pak taky         End   IP adres z 192.168.1.199 na 192.168.0.199
anebo:
Error code: 2006
Bad IP address pool (the Starting or Ending IP address), please input another one.
To jsem zkusil Start z původního (jako minule) z 192.168.1.100 na 192:168.0.220
               End   ------------"------------ z 192.168.1.199 na 192:168.0.225
To se sice chytlo, ale po rebootu routeru (to mě taky vyděsilo, že se do něj chvíli nemoh` dostat) bylo všechno jako před mou změnou.

Anebo je to třeba nutné změnit ještě někde jinde? Studoval jsem manuál, ale že by byl napsán zrovna pochopitelnou lidštinou, to ne...
Pirátem se člověk nestává, ale rodí;

Už alespoň 2000 let nám vládnou diagnostikovatelní psychopati. Proto ty války, a obrovské majetkové rozdíly, hierarchie moci. To je vědecky dokázáno. Ve státní správe jich je vždy nejvíc. Je to jen na nás, co s tím uděláme.

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 395
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Výměna routeru =>nejede síťová tiskárna
« Odpověď #3 kdy: Únor 28, 2014, 20:11:43 »
nastavuješ to ve špatném "oddělení"  ;)

ty se už snažíš upravit rozsah pro DHCP server, tzn. rozsah adres, které bude router automaticky přidělovat připojeným zařízením

musíš jít do Network >> LAN, kde změníš položku u IP adresy z hodnoty 192.168.1.1 na 192.168.0.1 - tím se ti změní i rozsah u toho DHCP serveru, takže tam bys už nemusel s ničím šachovat

popisuju to podle jiného typu TP-Linku, ale myslím, že tohle by měli mít stejné

tak hodně zdaru a dej vědět, jestli jsi zvládnul, případně bych přiložil i obrázky, ale jak tě znám, tak to zvládneš i bez nich  ;D
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Josef Kadleček

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 118
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Výměna routeru =>nejede síťová tiskárna - VYŘEŠENO
« Odpověď #4 kdy: Únor 28, 2014, 21:51:11 »
Krk bych na to dal, že právě tohle jsem taky bez úspěchu zkoušel. Ale teď to bylo úspěšné.

Wow. Takže díky - i bez obrázků. Je skvělé, že člověk má takhle úúúžasnou podporu/pomoc přátel svobodného světa  :-* :-* :-*
Pirátem se člověk nestává, ale rodí;

Už alespoň 2000 let nám vládnou diagnostikovatelní psychopati. Proto ty války, a obrovské majetkové rozdíly, hierarchie moci. To je vědecky dokázáno. Ve státní správe jich je vždy nejvíc. Je to jen na nás, co s tím uděláme.

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 395
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Výměna routeru =>nejede síťová tiskárna
« Odpověď #5 kdy: Únor 28, 2014, 21:57:25 »
Pepo,
rád jsem tě nasměroval  ;)
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru