Autor Téma: [Vyřešeno]Dropbox a Mageia 4  (Přečteno 3787 krát)

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 395
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
[Vyřešeno]Dropbox a Mageia 4
« kdy: Únor 16, 2014, 21:29:24 »
ahoj,
nějak nedokážu zprovoznit v Mageii 4 (32 bit) Dropbox, pokoušel jsem se v aktualizované Mageii spustit, zrestartovat démona dropboxu, znovu odinstalovat a nainstalovat balíček nautilus-dropbox, posléze instalovat přímo ze stránek Dropboxu:

Kód: [Vybrat]
Install Dropbox via command line
The Dropbox daemon works fine on all 32-bit and 64-bit Linux servers. To install, run the following command in your Linux terminal.

32-bit:

cd ~ && wget -O - "https://www.dropbox.com/download?plat=lnx.x86" | tar xzf -
64-bit:

cd ~ && wget -O - "https://www.dropbox.com/download?plat=lnx.x86_64" | tar xzf -
Next, run the Dropbox daemon from the newly created .dropbox-dist folder.

~/.dropbox-dist/dropboxd
If you're running Dropbox on your server for the first time, you'll be asked to copy and paste a link in a working browser to create a new account or add your server to an existing account. Once you do, your Dropbox folder will be created in your home directory. Download this CLI script to control Dropbox from the command line. For easy access, put a symlink to the script anywhere in your PATH.

ale pokaždé se po pokusu o spuštění dopracuju ke stejnému výsledku:
Kód: [Vybrat]
[alda@r500 ~][alda@r500 ~]$ dropbox start
Starting Dropbox...Done!
[alda@r500 ~]$ dropbox status
Dropbox isn't running!

svůj účet na Dropbox jsem linkoval už asi 10x, ale furt nic

máte někdo stejný problém? díky

EDIT:[Vyřešeno]
« Poslední změna: Srpen 02, 2014, 16:33:31 od Yullaw »
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Pavel Vybíral

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 209
  • Karma: +10/-1
    • Zobrazit profil
Re:Dropbox a Mageia 4
« Odpověď #1 kdy: Únor 16, 2014, 22:44:48 »
Vím, že je to asi jasné, ale pro jistotu se zeptám...Používáš na svém systému prostředí GNOME?
Notebook Lenovo IdeaPad G580
Intel Core i7 @ 2.90GHz, 6GB RAM, Intel HD 4000 & nVidia GeForce GT635M
Mageia 4 64 Bit (kernel-desktop-3.14.32-1.mga4); KDE 4.12.5

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 395
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Dropbox a Mageia 4
« Odpověď #2 kdy: Únor 17, 2014, 06:59:37 »
Xfce ... v Mageii 3 to fungovalo korektně
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Dropbox a Mageia 4
« Odpověď #3 kdy: Únor 17, 2014, 13:52:55 »
~/.dropbox-dist

zkus smazat (prejmenovat) a spustit znovu DB s parametrem:
dropbox start -i


pripadne:
file $(which dropbox)

Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 395
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Dropbox a Mageia 4
« Odpověď #4 kdy: Únor 17, 2014, 16:10:03 »
~/.dropbox-dist

zkus smazat (prejmenovat) a spustit znovu DB s parametrem:
dropbox start -i
to jsem zkoušel taky několikrát, jen jsem to zapomněl uvést
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Vítek

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 59
  • Karma: +8/-0
    • Zobrazit profil
Re:Dropbox a Mageia 4
« Odpověď #5 kdy: Únor 17, 2014, 22:42:43 »
Mně Dropbox na MGA4 funguje v 32 i 64 bit verzi. Ale používám KDE.
Jediné co mi teď nejde je otevření okna Preferences z ikony v systray (tohle v MGA3 fungovalo)

Dropbox nemám nainstalován z repositáře, ale přímo z jejich stránek. Teď konkrétně verzi 2.6.11 staženou z https://forums.dropbox.com/topic.php?id=112044

Stažený balíček tar.gz stačí rozbalit do domovské složky. Měla by tam vzniknout složka ~/.dropbox-dist
(Když dělám aktualizaci, tak nejdříve složku ~/.dropbox-dist přejmenuji a nechám si ji jako zálohu, kdyby byl s novou verzí nějaký problém. Párkrát se mi to už hodilo)

Program pak spouštím příkazem ~/.dropbox-dist/dropbox, který jsem si přidal do programů spouštěných při startu KDE.

Tento postup již používám léta na několika počítačích a zatím mi funguje spolehlivě.


P.S.
Ještě jsem doinstaloval balíček lib64canberra-gtk0. Droppbox mi fungoval i bez něj, ale při spuštění mi to hlásilo nesplněnou závislost na canberra-gtk-module.

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Dropbox a Mageia 4
« Odpověď #6 kdy: Únor 18, 2014, 13:58:54 »
Jj, canberra je... takova mala obludka, ktere se snazime zbavit uz od verze MGA-1, resp. Mandriva Linux 2010.0 :D

Ale cim to je, ze Aldovi nefunguje DropBox, to opravdu nevim a nic me uz nenapada. Jak se to bude chovat na cistem uctu (novy uzivatel v MGA)?
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 395
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Dropbox a Mageia 4
« Odpověď #7 kdy: Únor 18, 2014, 15:30:22 »
nového uživatele ještě vyzkouším snad někdy k večeru jak dorazím domů, potom zkusím i ten návod od Vítka, jinak nejde mě to ani na 64bitu, oba počítače jsem aktualizoval z Mageii 3 přes net

aspoň mám jistotu, že to někomu funguje a mělo by to jít nějak rozjet

o výsledku budu dál informovat ... dík za reakce
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Jiří Doskočil

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 55
  • Karma: +7/-0
    • Zobrazit profil
Re:Dropbox a Mageia 4
« Odpověď #8 kdy: Únor 18, 2014, 17:14:18 »
Ahoj, tak jsem ten  Dropbox taky zkusil spustit, Kde 64bit Mag.4 a též mi nejel. Důvod byl podivný, nelíbili se mu mé ikony Faenza. Zkusil jsem nastavit ikony Default Gnome a ejhle úspěch. Nemáš tam nějaká nesystémová témata vzhledu?

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 395
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re: [Vyřešeno] Dropbox a Mageia 4
« Odpověď #9 kdy: Únor 18, 2014, 19:11:01 »
Jirko, jsi borec  8) - jako malé poděkování zvedám karmu  ;)

taková p*čovina by mě ani ve snu nenapadla, vytvoření nového uživatele by to asi vyřešilo, ale nebylo by to tak elegantní, měl jsem tam styl a ikony z MATE, které vypadá opravdu pěkně, ale zřejmě něco im tam chýbá

tímto považuji svůj problém za vyřešený  :)
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Dropbox a Mageia 4
« Odpověď #10 kdy: Únor 18, 2014, 19:29:59 »
? WAT? LOL, tak to je masakr!
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Vítek

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 59
  • Karma: +8/-0
    • Zobrazit profil
Re:Dropbox a Mageia 4
« Odpověď #11 kdy: Únor 18, 2014, 21:10:55 »
No to je síla.
Po přepnutí na sadu ikon GNOME mi už funguje i vyvolání dialogového okna Preferences.
Původně jsem měl sadu Hycons. Ještě jsem zkoušel ikony Oxygen a u nich mi to padá taky.

Včera jsem se pokoušel najít důvod toho pádu při vyvolání dialogu. Zjistil jsem, že dochází ke kritické chybě v pythonu při spuštění některého z jejich modulů. Zároveň jsem věděl, že dropbox hledá nějaké ikony, které nemá k dispozici. Ale přepnutí sady ikon mne nenapadlo.

Evidentně u Hycons nebo Oxygen některé ikony oproti sadě GNOME chybí.
Tohle musím blíže prozkoumat. GNOME ikony se mi totiž vůbec nelíbí.

Vítek

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 59
  • Karma: +8/-0
    • Zobrazit profil
Re:[Vyřešeno]Dropbox a Mageia 4
« Odpověď #12 kdy: Říjen 12, 2014, 23:42:54 »
Pro informaci.
Už cca měsíc používám novou větev Dropboxu 2.11.x. Je zatím jen ve stavu testing, ale já jsem po tu dobu nenarazil na žádný problém. Mám ji na MGA4 na dvou počítačích (jeden 64-bit a druhý 32-bit).
Hlavní bonus je, že v této verzi už není ta nepříjemná závislost na ikonách GNOME. Klient by měl být totiž zcela přepsán do QT.

Poslední současný build je možné stáhnout na https://forums.dropbox.com/topic.php?id=121664
Jak Dropbox instaluji a používám popisuji o pár postů výše.
Na nové verzi funguje i automatický update.

Jestli se rozhodnete novou verzi vyzkoušet, tak si hlavně udělejte zálohu své stávající verze.