Autor Téma: Tlačiareň HP LaserJet 1020  (Přečteno 7408 krát)

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Tlačiareň HP LaserJet 1020
« kdy: Říjen 18, 2011, 03:58:59 »
Preinštaloval som znovu na Mageiu. Nechce tlačiť a nechce.
Písal som už o tom tu:http://forum.mandrivalinux.cz/index.php?topic=9601.30 Vyskúšal som rady Peťoša aj I. Bibra. Stále nič. Chýba tam ten digitálny nezmysel.:) Neviem kde ho vziať. Všetko prebehne tak ako má, len to posledné nestiahne a vypíše chybu.
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Tlačiareň HP LaserJet 1020
« Odpověď #1 kdy: Říjen 18, 2011, 13:29:51 »
Nepouzivej to GUI rozhrani - viz navod na e-ott.info z linku, ktery jsem daval na MDV.cz. je tam nejaky bug, musi se to prvne odstranit. Link ke stazeni dam, jak dojdu z prace.
« Poslední změna: Říjen 18, 2011, 13:34:40 od Peťoš »
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Rostislav Pavlik

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 1
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Tlačiareň HP LaserJet 1020
« Odpověď #2 kdy: Říjen 20, 2011, 08:30:28 »
Tak som presiel aj ja na Mageiu z dovodu, ze som si rozhasil funkcnu Mandrivu 2010.2 pri snahe zpojazdnit novu tlaciaren HP LaserJet Pro M1132. Je to vlastne multifunkcne zariadenie aj so scanerom. Pouzivam GNOME. Instalacia prebehla v pohode, doinstaloval som aj plug-in presne sposobom z navodu e-ott,v prikazovom riadku. Vsetko prebehlo OK, lenze tlacit aj tak nechce. Vyuzil som ponuknutu diagnostiku a prikladam chybovu spravu.

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Tlačiareň HP LaserJet 1020
« Odpověď #3 kdy: Říjen 20, 2011, 23:47:47 »
Nepouzivej to GUI rozhrani - viz navod na e-ott.info z linku, ktery jsem daval na MDV.cz. je tam nejaky bug, musi se to prvne odstranit. Link ke stazeni dam, jak dojdu z prace.

Skúšal som aj podľa návodu e-ott.info aj podľa tvojho ale nič. Okrem toho som skúšal doinštalovať aj zo starších funkčných verzií, ale nič neprešlo.
Pri každej inštalácii vždy všetko prebehne v poriadku ale to posledné doinštalovanie binárneho drivera (pluginu) nie, pripadá mi to ako keby tam bola nejaká zlá adresa z ktorej to sťahuje.
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Tlačiareň HP LaserJet 1020
« Odpověď #4 kdy: Říjen 21, 2011, 09:30:53 »
Pri každej inštalácii vždy všetko prebehne v poriadku ale to posledné doinštalovanie binárneho drivera (pluginu) nie, pripadá mi to ako keby tam bola nejaká zlá adresa z ktorej to sťahuje.
Ano, napsal jsem to tu uz asi milionkrat :D Je tam chyba, ktera brani nainstalovani pluginu. Totez je napsano i na e-ott.info.
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Tlačiareň HP LaserJet 1020
« Odpověď #5 kdy: Listopad 16, 2011, 12:54:54 »
Po dlhej dobe bádania som nakoniec prišiel k cieľu. Všetko to o čom sa tu písalo predtým som vyskúšal, možno aj veci o ktorých sa nepísalo. Aby som dlho nepísal. Zazálohoval som si všetky dáta a celý disk som preformátoval. Potom som nainštaloval verziu magei z DVD 1 x86-64. Pri inštalácii som nadefinoval celé pripojenie k internetu a nechal stiahnuť všetky nové balíčky ktoré neboli na DVD. Bolo ich cez 600. po reštarte naskočil celý systém a ja som sa rozhodol pridať moju tlačiareň HP LaserJet 1020. Túto som spustil, a hneď mi vyskočila ponuka na inštaláciu. Túto som odsúhlasil a spustil inštaláciu. Inštalácia končila a tlačka vypisovala ako vždy že jej chýba driver. Začal som skúšať už všetky odskúšané postupy ktoré nepomohli ale nič sa nedialo. Už som chcel znova prejsť na ubuntu, pretože tlačku potrebujem. Rozhodol som sa však vyskúšať ešte jednu vec. Podíval som sa na verziu hplipu vygúgloval som a stiahol nasledovné súbory (hplip-3.11.7-plugin.run,  hplip-3.11.7.run.asc,  hplip-3.11.7.run a tieto som dal do svojho adresára a cez terminál ako root týmto príkazom   sh hplip-3.11.7-plugin.run  som to nainštaloval. To čo sa tam nainštalovalo predtým som tam nechal. Nič som nerobil a ani neodinštalovával. Niečo tam síce bolo chybné ale ...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tu je výpis z terminálu:     
[miro@localhost ~]$ su
Heslo:
[root@localhost miro]# sh hpl
hplip-3.11.7-plugin.run  hplip-3.11.7.run.asc     
hplip-3.11.7.run         hplip-3.11.7.tar.gz     
[root@localhost miro]# sh hplip-3.11.7-plugin.run
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing HPLIP 3.11.7 Plugin Self Extracting Archive.........................................

HP Linux Imaging and Printing System (ver. 3.11.7)
Plugin Installer ver. 3.0

Copyright (c) 2001-9 Hewlett-Packard Development Company, LP
This software comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY.
This is free software, and you are welcome to distribute it
under certain conditions. See COPYING file for more details.

Plug-in version: 3.11.7
Installed HPLIP version: 3.11.7
Number of files to install: 36

**
GLib-GIO:ERROR:gdbusconnection.c:2279:initable_init: assertion failed: (connection->initialization_error == NULL)
./hplip-plugin-install: riadok 4:  9267 Zrušené               python ./plugin_install.py $*
[root@localhost miro]#
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Zatiaľ to ide uvidím po reštarte, ale dám vedieť.
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Tlačiareň HP LaserJet 1020
« Odpověď #6 kdy: Listopad 16, 2011, 13:13:58 »
Ide to aj po reštarte. Nemôžem sa však zbaviť pocitu, že bolo niečo zapísané na disku a tým povyšovaním verzie sa stalo, že to nesúhlasilo s vyššou verziou ale neprepísalo sa to a preto sa to celé pokazilo, lebo nová verzia si to nemohla použiť pre svoju potrebu.
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Tlačiareň HP LaserJet 1020
« Odpověď #7 kdy: Únor 20, 2012, 22:20:12 »
Dnes mi blbla tlačka chcel som tlačiť pomocou hromadnej korešpondencie. No nezadarilo sa nejaká chyba v systéme. Keď som otvoril nový zošit a napísal tú adresu tak to šlo, ale cez hromadnú korešpondenciu ani po reštarte.
Tlačka normálne ide ale netlačí pri hromadnej korešpondencii.
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Tlačiareň HP LaserJet 1020
« Odpověď #8 kdy: Prosinec 14, 2012, 20:17:54 »
Povýšil som z Mageu 1 na Magea 2. Nastal problém s tlačením. Tlačka ide aj tlačí. Problém je v tom že u Writeru a Calcu ltačí A4 len na stojato. Skúšal som všetky kombinácie nastavenia strany v dokumente aj na tlačiarni tlačí len na stojato pritom v náhľade je vidieť, že príslušná strana je na ležato.
Keď to prevediem do PDF tak je to v pohode. Tu tlačí na stojato aj ležato. Zatiaľ neviem čo stým? Môže niekto pomôcť?
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Tlačiareň HP LaserJet 1020
« Odpověď #9 kdy: Červen 07, 2013, 15:28:29 »
Nenapíšem nič nové. Problém asi rovnaký pri každom povýšení. Mám Mageu 3, tlačku som nainštaloval podľa predchádzajúcich skúsenosti, ale pri každom zapnutí tlačiarne musím cez HP Device Manager dat aj Download Firmware ináč si nevytlačím ani ň. To samé sa stane ak nepostrážim papier a ten sa mi minie skôr než sa všetko dotlačí. Musím vypnúť tlačku potom zapnúť a celý proces zopakovať znova.
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

Dušan

  • Host
Re:Tlačiareň HP LaserJet 1020
« Odpověď #10 kdy: Červen 08, 2013, 13:42:38 »
Ahoj aj mne občas blbla tlačiareň  laserovka HP dáka staršia.

Jediné čo pomohlo je namieso hplip tlačiarne dať freedrivre (aj to dočasu potom to začalo tiež robiť aj s týmto drivrom).

Na iných tlačiarňach nemám problém (napríklad ino+320 drivre.ppd veľká kancelárska A3 tlačiareň/skener/kopírka  tlačenie po sieti)

Pravdepodobne "bug" v hplip/hardver/libreoffice. Začalo to robiť po nejakom updatu.