Autor Téma: Flexibee  (Přečteno 5174 krát)

novas33

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 20
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Flexibee
« kdy: Říjen 16, 2011, 18:07:28 »
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat,zkoušel jste někdo nainstalovat účetní program Flexibee?
Instalace je v pohodě akorát při prvním spuštění mi to hlásí chybu,že nelze spustit datové uložiště.Tak jestli jste to náhodou už někdo neřešil.
Díky.
Mandriva 2010.2,Mageia 2 KDE
https://twitter.com/zdenekkreml
https://plus.google.com/115206001385211215634/posts
Jaber:zdenekkreml@gmail.com

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 382
  • Karma: +10/-0
    • Zobrazit profil
    • Joelp's blog
Re:Flexibee
« Odpověď #1 kdy: Říjen 20, 2011, 09:05:01 »
Kdysi jsem ho zkoušel na Mandrivě (tehdy ještě WinStrom) a fungoval.

Problém bude s tím, že ti nejde serverová část. Už si nepamatuju, co to tehdy používalo na databáze, ale ve FAQ mají toto:
http://www.flexibee.eu/produkty/flexibee/dokumentace/reseni/start-databaze/#linux

novas33

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 20
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Flexibee
« Odpověď #2 kdy: Říjen 21, 2011, 20:20:47 »
Díky za odpověď,ale bohužel Flexibee stále nefunguje.Snad se to zlepší novější verzí Flexibee.Program nefunguje ani v Mandrivě 2011.
Mandriva 2010.2,Mageia 2 KDE
https://twitter.com/zdenekkreml
https://plus.google.com/115206001385211215634/posts
Jaber:zdenekkreml@gmail.com

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Flexibee
« Odpověď #3 kdy: Říjen 21, 2011, 22:32:48 »
Zkus primo kontaktovat podporu Winstrom. Jsou schopni a ochotni
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

VarjagJarl

  • Host
Re:Flexibee
« Odpověď #4 kdy: Květen 22, 2013, 23:56:32 »
Hurááá
Flexibee konečně jde.
Měl jsem stejné problémy jak tu psalo mnoho z vás.
Flexibee se mi podařilo rozchodit pouze na Ubuntu. Mandriva, Mageia 1 i 2 a dokonce i SuSe, které má podporu Flexibee, (RPM distribuce) měly problémy buď se servrem Postgresql (8.3, 8.4, 9.0, 9.1), nebo se nerozjel přímo server FlexiBee kvůli nějakému konfliktu s Javou.

Včera jsem instaloval Mageia 3
Dnes pokus nainstalovat flexibee.

1) instalace staženého souboru neúspěšná. Program nenalezl závislost na Postgresql-contrib =>8.3

2) nainstaloval jsem postgresql 9.1 ručně
   postgresql9.1
   postgresql9.1-server
   postgresql9.1-contrib
   postgresql9.1-pltcl

3) instalace Flexibee opět stejná chyba

4) instalace flexibee urpmi --allow-nodeps cesta_ke/staženému_souboru/flexibee-10.18.3.10-1.mdk.noarch.rpm
  - nainstalovaly se 4 z požadovaných 7mi balíčků:
     1. libgtop2
     2. lib64gtop-gir2.0
     3. lib64gtop2.0_7
     4. lib64gksu2.0_0
   - Flexibee se opět nenainstalovalo z důvodu nesplněného Postgresql-contrib

5) znovu urpmi --allow-nodeps cesta_ke/staženému_souboru/flexibee-10.18.3.10-1.mdk.noarch.rpm
   - Instalace selhala: postgresql-contrib >= 8.3 je potřeba pro flexibee...
   - Pokusit se o instalaci bez kontroly závislostí? (a/N) A

6) doinstalovaly se zbylé balíčky:
   1. lib64nautilus1
   2. gksu
   3. flexibee

7) pokusil jsem se spustit Flexibee a ejhle :-)
8) Hurá můžem účtovat, tedy jestli letos bude vůbec co účtovat :-(

Rellik

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 263
  • Karma: +1/-2
  • Kubuntu/64bit
    • Zobrazit profil
    • dv-foto.cz
Re:Flexibee
« Odpověď #5 kdy: Květen 24, 2013, 15:40:01 »
Hezky pěkně. Díky za návod. Dřív sem taky řešil nefunkčnost. A to konce i s jejich technickou podporou. Díky tomuto jsem pořád držel ve virtualboxu windows. Už nemusím... :)
Kubuntu/64bit / Intel Core i3 @3,5GHz, 16Gb ram, intel HD Graphics 4600, HDD 1Tb (data) + 128Gb SSD (system)

VarjagJarl

  • Host
Re:Flexibee
« Odpověď #6 kdy: Červen 08, 2013, 00:00:42 »
Doufám že to pomohlo  ;)

VarjagJarl

  • Host
Re:Flexibee
« Odpověď #7 kdy: Říjen 08, 2013, 10:31:27 »
Tak nevím co se kde, při jaké aktualizaci či instalaci podělalo, ale opět nejde postgresql server spustit, takže ani flexibee server :-(.

Ach jo...
Takže zase Virtualbox a dohledávat a dopisovat poslední 2 měsíce účetnictví (od poslední zálohy).
 

VarjagJarl

  • Host
Re:Flexibee
« Odpověď #8 kdy: Říjen 08, 2013, 11:48:04 »
Opět vyřešeno - úleva :-)

1) Postgresql server (psql) nešel spustit - snadné řešení
   - journalctl -n mi vypsal že PID soubor obsahuje nesprávná dsata.
   - Tento soubor se nachází zde: /var/lib/psql/postmaster.pid
   - soubor nic neobsahoval, tak jsem jej smazal (předtím jsem jej raději zazálohoval)
   - v systémových službách v mcc jsem spustil psql - OK, spuštěno ;-)

2) Flexibee server stále nešel spustit.
   - journalctl -n nabonzoval nesprávná data v souboru /run/flexibee.pid
   - tento soubor jsem však nenašel vůbec
   - Při startu účetního SW Flexibee stále nešelo spustit datové úložiště
   - odebral jsem flexibee
   - a nainstaloval znovu urpmi --allow-nodeps cesta_ke/staženému_souboru/flexibee-10.19.0.4-1.noarch.rpm
   - po instalaci se nakonfiguroval a spustil flexibee server

Program jede beze stráty dat, jen to chce asi ještě doladit aby to šlo bez přeinstalace.

Ke smazání PID souborů mne navedl návod na stránkách flexibee, kde řeší podobný problém ve Windows.

Rellik

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 263
  • Karma: +1/-2
  • Kubuntu/64bit
    • Zobrazit profil
    • dv-foto.cz
Re:Flexibee
« Odpověď #9 kdy: Říjen 08, 2013, 15:16:47 »
Potvrzuji zmíněnou chybu. Co jsem zkoušel, tak stačilo flexibee odinstalovat a znovu nainstalovat (urpmi --allow-nodeps cesta_ke/staženému...). Nic víc. Data zůstaly beze ztráty. :)
Kubuntu/64bit / Intel Core i3 @3,5GHz, 16Gb ram, intel HD Graphics 4600, HDD 1Tb (data) + 128Gb SSD (system)

Jarl

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 1
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Flexibee
« Odpověď #10 kdy: Červen 23, 2015, 23:38:27 »
Tááák Máme tu rok 2015, Flexibee 2015 a někdo i Mageiu 2015 s postgresql9.3. V této kombinaci opět nastaly drobné komplikace.

1) Instalaci je nutné provést podle předchozího návodu, jen se změnou verze "postgresql9.3".
2) v adresáři "/var/lib/" je nutné vytvořit symbolický odkaz na složku "./qpsql". Název souboru odkazu bude "psql". Poté bude teprve možné spustit server Flexibee