Autor Téma: [Vyřešeno]Lokální síť přes wifi - nastavení pro aplikace AirDroid ap.  (Přečteno 3615 krát)

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 726
  • Karma: +50/-0
    • Zobrazit profil
Ahoj,
navazuji na téma http://forum.mageia.cz/index.php?topic=588.0 (@admin kdyžtak připojí).

Nejedná se o problém Mageii, ale nastavení routerů.

Mám 2 wifi sítě. Každá v jiném vzdáleném místě:
  • wifi router Edimax BR-6204Wg - přes který je komunikace aplikací ze zařízení na zařízení bezproblémová. Provedeno jen základní nastavení sítě jako SSID, WPE2 ap.
  • wifi router AirLive WN-200R - kde aplikace nefungují přes WLAN

    Aplikace jako: AirDroid, KDEConnect, hra Minecraft - nelze hrát z tabletu na druhý tablet (ve svém local world; připojení k cizím serverům funguje dobře).

Jen se ptám, pokud někdo ví, kam přesně hrábnout či aktivovat nějakou volbu.

EDIT: přidání obrázků - doplním, pokud bude potřeba

EDIT: [Vyřešeno]
« Poslední změna: Leden 10, 2014, 12:13:18 od Yullaw »

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Lokální síť přes wifi - nastavení pro aplikace AirDroid ap.
« Odpověď #1 kdy: Leden 07, 2014, 16:26:56 »
Musis ty 2 site nejak propojit. Nejcasteji pomoci VPN a nastavit routing. Nebude to jednoduche. A ani nevim, jestli vubec mozne...
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Lokální síť přes wifi - nastavení pro aplikace AirDroid ap.
« Odpověď #2 kdy: Leden 07, 2014, 16:28:31 »
Musis ty 2 site nejak propojit. Nejcasteji pomoci VPN a nastavit routing. Nebude to jednoduche. A ani nevim, jestli vubec mozne...
Uplne spatne jsem pochopil problem! Jsem myslel, ze chces hrat z jedne site do druhe! Oj, moje chyba.
Pingnes jedno zarizeni na druhe? Prosty ping?
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 726
  • Karma: +50/-0
    • Zobrazit profil
Re:Lokální síť přes wifi - nastavení pro aplikace AirDroid ap.
« Odpověď #3 kdy: Leden 07, 2014, 21:02:37 »
Uplne spatne jsem pochopil problem! Jsem myslel, ze chces hrat z jedne site do druhe! Oj, moje chyba.
Pingnes jedno zarizeni na druhe? Prosty ping?

Nic se neděje. Teď jsem vyzkoušel notebook (192.168.1.10 přidělená adresa pomocí DHCP) → wifi → Android mobil (192.168.1.1 přidělená DHCP):
Kód: [Vybrat]
[yullaw@localhost ~]$ ping 192.168.1.1
PING 192.168.1.1 (192.168.1.1) 56(84) bytes of data.
From 192.168.1.10 icmp_seq=1 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=2 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=3 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=4 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=5 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=6 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=7 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=8 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=9 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=10 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=11 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=12 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=13 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=14 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=15 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=16 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=17 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=18 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=19 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=20 Destination Host Unreachable
^C
--- 192.168.1.1 ping statistics ---
20 packets transmitted, 0 received, +20 errors, 100% packet loss, time 19004ms
pipe 4
[yullaw@localhost ~]$

možná pomůže:
Kód: [Vybrat]
[yullaw@localhost ~]$ nmap -v -sP 192.168.1.1/24 |grep -v down

Starting Nmap 6.25 ( http://nmap.org ) at 2014-01-07 21:12 CET
Initiating Ping Scan at 21:12
Scanning 256 hosts [2 ports/host]
Completed Ping Scan at 21:12, 2.60s elapsed (256 total hosts)
Initiating Parallel DNS resolution of 256 hosts. at 21:12
Completed Parallel DNS resolution of 256 hosts. at 21:12, 0.00s elapsed
Nmap scan report for 192.168.1.10
Host is up (0.00012s latency).
Nmap scan report for 192.168.1.254
Host is up (0.011s latency).
Read data files from: /usr/bin/../share/nmap
Nmap done: 256 IP addresses (2 hosts up) scanned in 2.61 seconds
[yullaw@localhost ~]$

Musím dodat, že ten problémový router je nastaven na WEP a u wifi, kde to funguje je nastavení na WPA2. Zkusím to změnit a uvidím rozdíl.

Po změně:
Kód: [Vybrat]
[yullaw@localhost ~]$ ping 192.168.1.1
PING 192.168.1.1 (192.168.1.1) 56(84) bytes of data.
From 192.168.1.10 icmp_seq=1 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=2 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=3 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=4 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=5 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=6 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=7 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=8 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=9 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=10 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=11 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=12 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=13 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=14 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=15 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=16 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=17 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=18 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=19 Destination Host Unreachable
From 192.168.1.10 icmp_seq=20 Destination Host Unreachable
^C
--- 192.168.1.1 ping statistics ---
20 packets transmitted, 0 received, +20 errors, 100% packet loss, time 19002ms
pipe 4
[yullaw@localhost ~]$

Dodávám, že jsem týden nazpět wifi router upgradoval na nejnovější verzi firmwaru 1.00.07 a také beze změny.
« Poslední změna: Leden 07, 2014, 21:43:24 od Yullaw »

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Lokální síť přes wifi - nastavení pro aplikace AirDroid ap.
« Odpověď #4 kdy: Leden 07, 2014, 21:47:43 »
Ted jen overit, ze mobil umi odpovidat na ping (OK, muj to umi...) a mas jasne lokalizovany problem. JEste zkus notebook pripojit pres ethernet k routeru a uvidis, jestli router jen nepreposila packety v ramci wifi portu nebo obecne je to zakazane. Na Mikrotiku se tomu rika "forwarding". Bohuzel nevim, jak to je v tom... veci, co mas ty... http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Interface/Wireless (hledat "default-forwarding").

No... pouzivat WEP v dobe, kdy jej rozsifrujes na beznem mobilu za 5 minut je netakticke ;)

 
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 726
  • Karma: +50/-0
    • Zobrazit profil
Re:Lokální síť přes wifi - nastavení pro aplikace AirDroid ap.
« Odpověď #5 kdy: Leden 08, 2014, 17:52:13 »
JEste zkus notebook pripojit pres ethernet k routeru a uvidis, jestli router jen nepreposila packety v ramci wifi portu nebo obecne je to zakazane....

Tak přes kabel:
Kód: [Vybrat]
[yullaw@localhost ~]$ ping 192.168.1.5
PING 192.168.1.5 (192.168.1.5) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.1.5: icmp_seq=1 ttl=64 time=365 ms
64 bytes from 192.168.1.5: icmp_seq=2 ttl=64 time=75.7 ms
64 bytes from 192.168.1.5: icmp_seq=3 ttl=64 time=95.5 ms
64 bytes from 192.168.1.5: icmp_seq=4 ttl=64 time=118 ms
^C
--- 192.168.1.5 ping statistics ---
5 packets transmitted, 4 received, 20% packet loss, time 4006ms
rtt min/avg/max/mdev = 75.740/163.908/365.503/117.385 ms
[yullaw@localhost ~]$

Pak i AirDroid funguje... Odpojím kabel, jsem přes wifi a zase nic... Takže budu kontaktovat AirLive o nastavení, bo co jsem vyhledal o Forwarding je níže...

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 726
  • Karma: +50/-0
    • Zobrazit profil
Kontaktoval jsem zahraniční support team AirLive a ti mi rychle odpověděli s tím, že mám deaktivovat v nastavení MODE → volbu Isolation Within SSID (viz. obr. níže), jinak se zařízení mezi sebou nevidí. Jak jednoduché a mě to nenapadlo :o :P Třeba to někomu v budoucnu pomůže ;)

Jinak pak lze provést ping přes wifi bez problému, ale firewall musí být otevřen, jinak čeká (bez odpovědí)...

Téma označuji za [Vyřešeno]

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M