Autor Téma: Mageia 3 botovanie uefi  (Přečteno 2422 krát)

cerov

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 4
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Mageia 3 botovanie uefi
« kdy: Říjen 18, 2013, 09:23:35 »
Chcel som si naistalovat na notebook Mageiu 3.Mam SDD disk na ktorom mam windows s botovanim uefi a klasicky disk kde som si naistaoval Mageiu 3.Problem je botovanim uefi grub ho nepodporuje. Cital som na nete grub 2 ma potporu uefi ale nedarilo sa mi to naistalovat.Vie mi tu nekto napisat navod? Biose som vypolo sucerity boot a pridat  bootovanie uefi ale stale tam bolo iba bootovanie pre windows.

r76

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Mageia 3 botovanie uefi
« Odpověď #1 kdy: Říjen 21, 2013, 09:53:46 »
zkus v biosu najed ha hdd,mely by se ti ukazat dva hdd a prepni si primarni hdd dle potreby.

r76

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil

cerov

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 4
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Mageia 3 botovanie uefi
« Odpověď #3 kdy: Říjen 23, 2013, 18:52:34 »
diky za pomoc ale ja potrebujem do oblasti UEFI dostat zavadzat tak aby som ho videl biose a mohol si ho pridat.

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Mageia 3 botovanie uefi
« Odpověď #4 kdy: Říjen 24, 2013, 07:36:07 »
A neda se to vypnout a pouzivat normalne GRUB?
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

cerov

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 4
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Mageia 3 botovanie uefi
« Odpověď #5 kdy: Říjen 24, 2013, 15:21:43 »
Windows pouziva EFI ale podarilo sa mi to vyresit cez boot-repair-disk.Ktory som si nahral na USB spustil ako Live naistaloval mi GRUB 2 ktory podporuje EFI.Biose si pripudol boot.efi aj pre grub2 tak teraz si to mozem prepinat Medzi Windowsom a Linuxom ako som to chcel.

cerov

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 4
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Mageia 3 botovanie uefi
« Odpověď #6 kdy: Říjen 24, 2013, 15:26:20 »
Pomocou GRUB 2 si mozem prepinat systemy.Ako to je u GRUB

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Mageia 3 botovanie uefi
« Odpověď #7 kdy: Říjen 25, 2013, 07:41:54 »
Jj, presne takto jsem to myslel. Prehazovat to v GRUBu.
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky