Autor Téma: wifi Canyon 150N a wpa  (Přečteno 3041 krát)

Mil

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 18
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
wifi Canyon 150N a wpa
« kdy: Červen 15, 2013, 22:16:21 »
Ahoj,
nedaří se mi rozjet wifi s USB wifi Canyon 150N a šifrováním wpa. Dle internetu obsahuje LAN Chipset   Realtek RTL8188SU. Ten by snad měl být dávno podporován, ale nepomohlo ani nainstalování driveru ze stránek výrobce(ovšem nevím, zda instalace proběhla správně).

Kód: [Vybrat]
[root@localhost etc]# iwconfig
wlan0     unassociated  Nickname:"rtl_wifi"
          Mode:Managed  Access Point: Not-Associated   Sensitivity:0/0 
          Retry:off   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:off
          Power Management:off
          Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

[root@localhost etc]# ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWadr D4:3D:7E:27:D5:E1 
          inet adr:192.168.1.54  Všesměr:192.168.1.255 Maska:255.255.255.0
          AKTIVOVÁNO VŠESMĚROVÉ_VYSÍLÁNÍ BĚŽÍ MULTICAST  MTU:1500  Metrika:1
          RX packets:17479 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:11139 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:1000
          RX bytes:18144171 (17.3 MiB)  TX bytes:1650390 (1.5 MiB)

lo        Link encap:Místní smyčka 
          inet adr:127.0.0.1 Maska:255.0.0.0
          AKTIVOVÁNO SMYČKA BĚŽÍ  MTU:65536  Metrika:1
          RX packets:34 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:34 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:0
          RX bytes:2884 (2.8 KiB)  TX bytes:2884 (2.8 KiB)

wlan0     Link encap:Ethernet  HWadr 00:1F:1F:F3:36:AA 
          AKTIVOVÁNO VŠESMĚROVÉ_VYSÍLÁNÍ MULTICAST  MTU:1500  Metrika:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          kolizí:0 délka odchozí fronty:1000
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b) 

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:wifi Canyon 150N a wpa
« Odpověď #1 kdy: Červen 15, 2013, 23:19:55 »
Pockej, co presne mas ty za problem?
Canyon 150N je router, pokud vidim a hledam spravne. Je celkem jedno, co je v tou routeru. Dulezite je, co mas za HW ty ve svem pocitaci.
A dle vypisu ifconfig jsi nedostal IP adresu. Mas DHCP na tom routeru? Jak je nakonfigurovan drakconnect, je na DHCP, nebo na pevnou IP?
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Mil

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 18
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:wifi Canyon 150N a wpa
« Odpověď #2 kdy: Červen 15, 2013, 23:51:13 »
mám na mysli toto:
http://www.canyon-tech.com/products/connectivity/wireless/CNP-WF518N2
Pod win není problém. Drackconnect je nastaven:





Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:wifi Canyon 150N a wpa
« Odpověď #3 kdy: Červen 15, 2013, 23:55:45 »
Obrazky prosim vzdy nahravej jako prilohy k prispevkum, ne na nejaky docasny server kamsi (Na strance s prispevkem>Rozsirene moznosti).

Vypni povoleni ke stehovani pristupovaho bodu.
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Mil

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 18
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:wifi Canyon 150N a wpa
« Odpověď #4 kdy: Červen 16, 2013, 10:01:55 »
Jasně,díky za radu.

Stěhování jsem se pokusil vypnout, ale nejde to - okamžitě je zase zatrhnuté.

Therot

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
    • Pay Per Sale: we pay $50 per every sale!
wifi Canyon 150N a wpa
« Odpověď #5 kdy: Březen 28, 2016, 15:42:37 »
Ja mel problem s WPA2 a az budu mit cas, tak na to zase vlitnu. Takto neni zabezpeceni nic moc. V tom by mohl byt taky problem. Ja jsem rozchodil zatim jen WEP.