Autor Téma: XBMC v Mageia 3  (Přečteno 4121 krát)

eda

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 78
  • Karma: +0/-1
    • Zobrazit profil
XBMC v Mageia 3
« kdy: Květen 26, 2013, 19:28:20 »
Po nainstalování v Mageia 3 a pokusu spustit film dojde buď k zelené obrazovce nebo pádu aplikace nebo měnící se kostičkovaný obraz. Při pokusu měnit parametry obrazu jsem nebyl úspěšný.
Stroj Athlon II 640, NVIDIA 9600 GT, ovladač Nvidia z distra. V logu při pádu buď nic nebo při nastavení vdpau, že se nepodařila vdpau spustit.
Chyba v nastavení nebo to někomu jede?
Mageia 4/64 bit - KDE 4.12
AMD Athlon II X4 640, NVIDIA GeForce 750

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 382
  • Karma: +10/-0
    • Zobrazit profil
    • Joelp's blog
Re:XBMC v Mageia 3
« Odpověď #1 kdy: Květen 26, 2013, 20:00:36 »
Jaké používáš ovladače? Máš povolené zdroje nonfree a tainted?

eda

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 78
  • Karma: +0/-1
    • Zobrazit profil
Re:XBMC v Mageia 3
« Odpověď #2 kdy: Květen 26, 2013, 20:44:44 »
Mám povolené oba dva. Ovladač 319.17.
Mageia 4/64 bit - KDE 4.12
AMD Athlon II X4 640, NVIDIA GeForce 750

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 382
  • Karma: +10/-0
    • Zobrazit profil
    • Joelp's blog
Re:XBMC v Mageia 3
« Odpověď #3 kdy: Květen 26, 2013, 22:12:00 »
v MCC sekce Hardware -> Nastavit graficky server

Odsouhlasit pouziti proprietarnich ovladacu a restart.

Pokud tedy pouzivat Open ovladace tak se ti timto aktivuji ty od vyrobce.

eda

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 78
  • Karma: +0/-1
    • Zobrazit profil
Re:XBMC v Mageia 3
« Odpověď #4 kdy: Květen 26, 2013, 22:33:59 »
To jsem udělal hned na začátku. Jsem zvyklý je používat, protože to obvykle předchází problémům. (už jsem to zopakovakal asi 3x)
Mageia 4/64 bit - KDE 4.12
AMD Athlon II X4 640, NVIDIA GeForce 750

Martin Hrycek

  • Host
Re:XBMC v Mageia 3
« Odpověď #5 kdy: Květen 27, 2013, 11:23:22 »
Zdravim, tohle se mi taky děje a nevím co s tím. Zkoušel jsem vše možné. Nikde jsem nic nenašel, připojuji se k prosbě o tip na řešení problémů. Předem dík za cokoli.

eda

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 78
  • Karma: +0/-1
    • Zobrazit profil
Re:XBMC v Mageia 3
« Odpověď #6 kdy: Květen 27, 2013, 17:30:56 »
Tak jsem při hraní si s grafickým ovladačem přišel na to, že pod rootem problémy nejsou. Vše běží jak má. Bohužel nevím co nastavit na uživateli aby to fungovalo.
Mageia 4/64 bit - KDE 4.12
AMD Athlon II X4 640, NVIDIA GeForce 750

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 382
  • Karma: +10/-0
    • Zobrazit profil
    • Joelp's blog
Re:XBMC v Mageia 3
« Odpověď #7 kdy: Květen 27, 2013, 17:33:06 »
MGA používáš po upgrade, nebo se jedná o čistou instalaci včetně format /home?

Zkoušel jsi vytvořit nový uživatelský účet jestli ti to v něm funguje?

eda

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 78
  • Karma: +0/-1
    • Zobrazit profil
Re:XBMC v Mageia 3
« Odpověď #8 kdy: Květen 27, 2013, 17:34:24 »
Po upgrade. Zkusím nového uživatele.
Mageia 4/64 bit - KDE 4.12
AMD Athlon II X4 640, NVIDIA GeForce 750

eda

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 78
  • Karma: +0/-1
    • Zobrazit profil
Re:XBMC v Mageia 3
« Odpověď #9 kdy: Květen 27, 2013, 17:38:42 »
Takže nový uživatel bez odezvy. Taky to spadlo.
Mageia 4/64 bit - KDE 4.12
AMD Athlon II X4 640, NVIDIA GeForce 750

MartinH

  • Host
Re:XBMC v Mageia 3
« Odpověď #10 kdy: Květen 28, 2013, 18:34:06 »
Zdravim Edo, pyty nepřišel jsi na něco nového ohledně toho xbmc (kromě root)? Mam nahozenou novou instalaci, nvidia ovladače 319.17, VDPAU běží normál (smplayer full hd normálně), nejen HD ale i DMD doplňky rozhodí obraz a pak to zamrzne. vždy mi vše jelo parádně.

eda

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 78
  • Karma: +0/-1
    • Zobrazit profil
Re:XBMC v Mageia 3
« Odpověď #11 kdy: Květen 28, 2013, 19:21:29 »
Přišel jsem jen na to, že se to jako uživatel nedovolá na NVIDIA driver. Teď dumám jak dál. Ovladač 219.23 jsem nainstaloval, ale taky nic. Jinak tak jak tobě XBMC mi chybí, hlavně jsem si nemusel pamatovat co jsem viděla co ne a pamatovalo si to kde jsem posledně skončil. Škoda, že nejde nainstalovat dřívější nebo jiná verze.
Smplayer mi s vdpau taky běží normálně.
Mageia 4/64 bit - KDE 4.12
AMD Athlon II X4 640, NVIDIA GeForce 750

MartinH

  • Host
Re:XBMC v Mageia 3
« Odpověď #12 kdy: Květen 29, 2013, 08:43:44 »
Dik za odezvu  :) ,přesně tak, jen šmatrani v playlistu. Fakt nevim,jen co mně tak napadá, zkusit to rozjet na VAAPI. XBMC to podporuje, a VAAPI v zásadě by mělo být pouze front-end hardwarové akcelerace vůbec. Byl o tom i článek, že VDPAU a VAAPI jsou sic od někoho jiného, v zásadě frčí na tom samým :-).

MartinH

  • Host
Re:XBMC v Mageia 3
« Odpověď #13 kdy: Květen 29, 2013, 11:48:13 »
Nakonec to řeším tak, že si v Krusaderovi (root) otevřu terminál, spustím xbmc a FRČÍÍÍ to. Prozatím se s tím dá žít. Zatím cest.

eda

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 78
  • Karma: +0/-1
    • Zobrazit profil
Re:XBMC v Mageia 3
« Odpověď #14 kdy: Květen 29, 2013, 21:46:50 »
Je to sice prasárna, ale v nabídce spouštěče aplikací (levý roh) si můžeš nastavit, že se má program spouštět pod rootem. Pak při spuštění budeš dotázán na heslo, ale to musíš i v Krusaderovi.
Mageia 4/64 bit - KDE 4.12
AMD Athlon II X4 640, NVIDIA GeForce 750