Autor Téma: Aktualizace - problém se skype a KDE  (Přečteno 8517 krát)

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Aktualizace - problém se skype a KDE
« kdy: Únor 24, 2013, 00:30:12 »
Mám trochu iný problém s aktualizáciou.
Za 1.
Po aktualizácii sa mi stratili čísla v Dolphine pri označení veľkosti disku a aj v skype mi to nedáva čas číslom ale nejakým hieroglifom to všetko ukazuje.
Za 2. v skype mi po aktualizácii odišiel zvuk vypisuje problém s prehrávaním zvuku.

edit: odtrženo od jiného nesouvisejícího vlákna (Joelp)
« Poslední změna: Únor 24, 2013, 04:56:11 od Joelp »
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 382
  • Karma: +10/-0
    • Zobrazit profil
    • Joelp's blog
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #1 kdy: Únor 24, 2013, 04:57:36 »
O jaké aktualizace šlo? Jaké máš povolené zdroje?

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 267
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #2 kdy: Únor 24, 2013, 13:11:46 »
Predpokladám, že si aktualiznoval na nové KDE od p. Cyroňa. Je to chyba 4.9-kového KDE. Je to tak aj v MGA3. Spočiatku som hľadal príčinu, ale nikde som nič rozumné nenašiel, tak som to zatiaľ nechal tak. Asi hlavne kvôli nedostatku času.
Mageia 6/64 bit
Plasma5

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #3 kdy: Únor 25, 2013, 22:44:24 »
Je to pravda aktualizoval so od p. Cyroňa. Došlo mi to, že by to mohlo tým byť a preto som premazal celý disk a šiel som na novo. Nič som nedával ja nechal som to všetko na PC aj zdroje. Pôvedne som mal len "Local core media". Dal som pridať a nič som neriešil. Samé to vybralo všetko, po skončení bol stav v Dolphine taký istý aj v skype čo sa týka popisov čísel. Zlepšilo sa len to, že mi ide v skype zvuk. Zdroje mám tieto čo sú na obrázku.
Bohužial aj keď mám Linux od decembra 2009 stále tomu nerozumiem, nejako mi to nelezie do hlavy. :(
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 410
  • Karma: +14/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #4 kdy: Únor 26, 2013, 07:14:56 »
a proč máš povolené zdroje Backports? zřejmě je už v nich stejná aktualizace, která byla u Cyroně a která ti rozesrala systém,
jak si nastavit správně zdroje se podívej do wiki http://wiki.mageia.cz/:2:zdroje

to smazání celého disku bylo včetně home adresáře? pokud ne, tak si ještě zkus založit nového uživatele, zda-li je tam stejný problém, pokud jsi home adresář při přeinstalaci smazal, tak je zakládání nového uživatele zbytečné
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 382
  • Karma: +10/-0
    • Zobrazit profil
    • Joelp's blog
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #5 kdy: Únor 26, 2013, 11:50:32 »
Já vůbec nepochopil poslední post od starsi. Rozhodně ale nevidím žádný problém ve využívání zdrojů Backports. Já je používal vždy a nikdy jsem neměl problém. Backports to jistojistě nebude ;)

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #6 kdy: Únor 27, 2013, 21:58:30 »
Skúsim to všetko popísať od znova. Ako to začalo.
To že som mal miesto čísel hieroglify mi až tak moc nevadilo, pretože cez skype som väčšinou rozprával. Potom som si chcel prehrať nejakú skladbu ale spustil sa mi amarok. Neviem prečo ale nemám ho rád a ešte ked mi pred tým hral niečo iné rozhodol som sa ho odinštalovať a nainštaloval som si clementine. Tu nastal prvý problém prestal fungovať zvuk na skype. Musel ssom písať a zrazu mi začali vadiť hieroglify ktoré dávali čas jednotlivých správ. Znova som nainštaloval amarok ale zvuk v skype nešiel. Potom som preinštaloval systém, tu som použil "admedia ..." od p. Cyroňa. Pôvodne po inštalácii to  šlo dobre ale po update vznikli hieroglify a nefungoval zvuk.
Nejako mi došlo, že to asi bude tou inštaláciou od p. Cyroňa ???? nie som si tým istý. Rozhodol som sa inštalovať bez nejakých zásahov do inštalácie. Pri ponuke rozdelenia disku som to dal premazať a ponechal som pôvodné rozdelenie disku. Všetko sa premazalo a začala inštalácia. Keď sa všetko nainštalovalo nedal som doplniť chýbajúce balíčky. Po spustení som postupoval tak ako to je na linku wiki od alda81, s tým rozdielom že po odkliknutí nastavení zdrojov som tam mal 1 zdroj."Local core media" pokračoval som tak ako je to na stránke wiki. Zatial som to tak ponechal a nemienim robiť žiadne update. V podstate mi ide všetko a tie čísla zatial nevadia.
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 267
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #7 kdy: Únor 27, 2013, 22:12:14 »
Amarok sa inštaluje s novým KDE. Je to tak default. A pochybujem, že Amarok môže mať vplyv na Skype. Ja by som problém hľadal inde. Skôr v nastavení Phonom alebo samotného Pulse.
Mageia 6/64 bit
Plasma5

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 199
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #8 kdy: Únor 28, 2013, 09:33:41 »
Citace
Pri ponuke rozdelenia disku som to dal premazať ... Všetko sa premazalo a začala inštalácia.
co to prosimtě zanmená po česky?
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 199
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #9 kdy: Únor 28, 2013, 09:34:48 »
Myslim to premazať  ::)
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 267
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #10 kdy: Únor 28, 2013, 09:45:51 »
co to prosimtě zanmená po česky?

Tomu premazať ani ja príliš nerozumiem. Domnievam sa, keď to robil pri inštalácii, že aj / aj /home naformátoval. Teda tak si myslím.
Ale potom nerozumiem, prečo potom po čistej inštalácii mu nabehli "hieroglyfy" Nemali by tam čo hľadať. Fakt ťažko povedať, o čo ide.
Mageia 6/64 bit
Plasma5

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #11 kdy: Únor 28, 2013, 16:58:26 »
Zle som sa vyjadril premazať berte ako preformátovať. Preformátoval som všetko, aj home.
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 267
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #12 kdy: Únor 28, 2013, 19:25:24 »
Tak potom mi nejde do hlavy, odkiaľ sa Ti tam nabrali tie hrieroglyfy.
Mageia 6/64 bit
Plasma5

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 199
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #13 kdy: Únor 28, 2013, 20:34:42 »
Jestli  máš nastaveny zdroje co jsou uvedeny ve wiki a provedl si formát obou oddílů  tak je to záhada.   ???
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #14 kdy: Březen 06, 2013, 08:41:43 »
Pri nastavovaní zdrojov som to nechal na automatiku, nič som nevyberal, len son odklepol "PRIDAŤ". No a pri ďalších update mi prestala fungovať kamera pri automatickom spustení a naštartovaní skype. Ja síce vidím toho s kým komunikujem, ale on nevidí mňa. Ani ja sa nevidím pri teste cez Options, Video Devices, Test. Predtým to šlo normálne. Keď to však spustím cez konzolu pomocou tohto: LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so skype tak kamera ide. Po vypnutí test, alebo skype sa v konzole zobrazí nasledoné:

spustenie cez konzolu
[miro@localhost ~]$ LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so skype
ERROR: ld.so: object '/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.

toto je po vypnutí testu
libv4l2: error allocating conversion buffer

a toto po vypnutí skype
libv4l2: error allocating conversion buffer
[miro@localhost ~]$

teraz keď som po vypnutí napísak skype v termináli tak to šlo. Idem skúsiť reštart PC
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD