Autor Téma: Mageia 3 beta 2 - montovani ext. disku, kam??  (Přečteno 4360 krát)

Petr Chromec

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 27
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Mageia 3 beta 2 - montovani ext. disku, kam??
« kdy: Únor 22, 2013, 17:13:29 »
Zdravim....

Mageia 3 beta2 - po pripojeni usb disku se neobjevi v /media ale v /run/media/USER/DISK
Je to spravne a chyba je mezi klavesnici a zidli?? Nedari se mi nastavit v drakdisku kam je montovat... V Mageia 2 se mi montovaly do /media...

PeTTr

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Mageia 3 beta 2 - montovani ext. disku, kam??
« Odpověď #1 kdy: Únor 22, 2013, 17:30:14 »
Bohuzel tohle neni bug, ale feature. Taky me to sere. Strasne. Ale neudelas s tim nic :/
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 266
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:Mageia 3 beta 2 - montovani ext. disku, kam??
« Odpověď #2 kdy: Únor 22, 2013, 19:53:13 »
Chcel by som vedieť, ktorý umelec toto vymyslel.
DVD mechanika sa tiež montuje do toho katalógu a výsledok je, že nie vždy je čitateľné médium. V tomto niekto šľapol...
Mageia 6/64 bit
Plasma5

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Mageia 3 beta 2 - montovani ext. disku, kam??
« Odpověď #3 kdy: Únor 22, 2013, 19:58:09 »
systemd. Schvalne kdo najde spojitost s podobnym pruserem jmenem PulseAudio (a ne to, ze oboje jsou znacne na prd?
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Petr Chromec

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 27
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Mageia 3 beta 2 - montovani ext. disku, kam??
« Odpověď #4 kdy: Únor 22, 2013, 20:54:02 »
Ha... Mam tomu rozumet tak ze kdyz mi ted jaksi divne zvuka skype hlasky a vlc palyer tak to ma souvislost s timhle??? Nechapu logiku te zmeny ... Je tu nekdo kdo jo??

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Mageia 3 beta 2 - montovani ext. disku, kam??
« Odpověď #5 kdy: Únor 22, 2013, 21:04:15 »
Ha... Mam tomu rozumet tak ze kdyz mi ted jaksi divne zvuka skype hlasky a vlc palyer tak to ma souvislost s timhle???
Ne. Chapes to spatne :D Odpoved zni: Lennart Poettering
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 266
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:Mageia 3 beta 2 - montovani ext. disku, kam??
« Odpověď #6 kdy: Únor 22, 2013, 21:11:50 »
Ne. Chapes to spatne :D Odpoved zni: Lennart Poettering

?
Mageia 6/64 bit
Plasma5

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Mageia 3 beta 2 - montovani ext. disku, kam??
« Odpověď #7 kdy: Únor 22, 2013, 21:14:26 »
Uz tam je ;) Pouzij kurzor a oznac si ji ;)
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 266
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:Mageia 3 beta 2 - montovani ext. disku, kam??
« Odpověď #8 kdy: Únor 22, 2013, 21:15:47 »
Veď to je taký dobrý ujo.

Ale Ty si beťár!!! ;-)
Mageia 6/64 bit
Plasma5

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Mageia 3 beta 2 - montovani ext. disku, kam??
« Odpověď #9 kdy: Únor 22, 2013, 21:18:10 »
Kdybych tak vedel, co jsi vlastne napsal :D :D :D
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 266
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:Mageia 3 beta 2 - montovani ext. disku, kam??
« Odpověď #10 kdy: Únor 23, 2013, 10:09:06 »
Samé pozitívne veci - ale úprimne.
Mageia 6/64 bit
Plasma5

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 197
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:Mageia 3 beta 2 - montovani ext. disku, kam??
« Odpověď #11 kdy: Únor 24, 2013, 09:31:54 »
Jestli budou změny v Mageii3 tohoto typu, nebudu s povýšením distribuce chvátat.  :'(
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 5, 64 bit, KDE 4.14.5,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 4, 64 bit, KDE 4.12.5

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Mageia 3 beta 2 - montovani ext. disku, kam??
« Odpověď #12 kdy: Únor 24, 2013, 10:23:21 »
Tyto jsou uz v MGA2 ;) Navic systemD maji uz uuuuuplne vsechny distra :)
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 374
  • Karma: +10/-0
    • Zobrazit profil
    • Joelp's blog
Re:Mageia 3 beta 2 - montovani ext. disku, kam??
« Odpověď #13 kdy: Únor 24, 2013, 20:07:50 »
CD/DVD jsem nepoužil ani nepamatuju, ale disky na USB se mi připojují do /media (MGA2)

Novější systemd (v MGA3) už připojuje do /run/media/user ?


fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 197
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:Mageia 3 beta 2 - montovani ext. disku, kam??
« Odpověď #14 kdy: Únor 25, 2013, 08:35:38 »
I mě se zatím USB media připojují do /media. Na druhou stranu, pokud někdo vymyslel že je lepší to změnit, všechny distra to  uznaly a přijaly, bude to mít pravděpodobně nějaký pádný důvod... snad. ???
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 5, 64 bit, KDE 4.14.5,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 4, 64 bit, KDE 4.12.5