Autor Téma: Prostorový zvuk  (Přečteno 19778 krát)

zizalka

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 16
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Prostorový zvuk
« Odpověď #15 kdy: Únor 19, 2013, 21:38:37 »
úprava na 8 nepomohla :-). Nemůže se to ted třeba rvát s tím asound.conf?

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 385
  • Karma: +10/-0
    • Zobrazit profil
    • Joelp's blog
Re:Prostorový zvuk
« Odpověď #16 kdy: Únor 19, 2013, 22:16:27 »
To, že jsou na prvním obrázku jen 2 kanály je v pořádku :)

Jedná se o stereo zdroj. Pokud budeš mít zdroj s více kanály, bude jich tam více ;)

jamys601

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 119
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Prostorový zvuk
« Odpověď #17 kdy: Únor 19, 2013, 23:43:09 »
Já když otevřu film, který je ve 5.1 formátu, tak se mi zobrazí tohle - viz obr. - i když mám pouze zvukovku 2.0 (obyč stereo). Mně podle Tvých screenshotů příjde, že pouštíš, jak uvedl výše Joelp, obyč stereo vstup. Ještě barevné označení vstupů a výstupů zvuk. karet: http://cs.wikipedia.org/wiki/Zvukov%C3%A1_karta
ASUS A52J, ATI RADEON HD 5470, Intel CORE i3 2.13 GHz, 4GB RAM, Mageia 5 64-bit, KDE

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 385
  • Karma: +10/-0
    • Zobrazit profil
    • Joelp's blog
Re:Prostorový zvuk
« Odpověď #18 kdy: Únor 20, 2013, 07:39:14 »
To barevné označení bych raději konzultoval s manuálem. Nemusí to být jako je na wiki. Ale myslím, že se zapojením problém nebude.

Pokud chceš, aby ti hrál stereo zdroj ve 4 repro, hledej na webu slova jako stereo expander, a podobně

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 267
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:Prostorový zvuk
« Odpověď #19 kdy: Únor 20, 2013, 08:25:13 »
Nemáš z tej karty náhodou digitálny výstup a analógové reproduktory?
Mageia 6/64 bit
Plasma5

jamys601

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 119
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Prostorový zvuk
« Odpověď #20 kdy: Únor 20, 2013, 10:17:19 »
Ještě mě napadlo: V jakém přehrávači filmy se surround zvukem přehráváš? Máš v tomto přehrávači povolený výcekanálový/surround výstup? Třeba takový Mplayer má defaultně zaplý jen stereo výstup a vícekanálový výstup se musí zvlášť zapnout. Aby Ti hrály víc jak 2 reproduktory, měla bys mít na Pavucontrol něco podobného, jak je na mém screenshotu uvedeným výše (tzn. přehrává se vícekanálový zvuk).
ASUS A52J, ATI RADEON HD 5470, Intel CORE i3 2.13 GHz, 4GB RAM, Mageia 5 64-bit, KDE

zizalka

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 16
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Prostorový zvuk
« Odpověď #21 kdy: Únor 20, 2013, 19:13:45 »
Páni, tak teď už se opět trochu topím..
Citace
Nemáš z tej karty náhodou digitálny výstup a analógové reproduktory?
tak to vůůůbec nevím co znamená  ::)

Citace
Máš v tomto přehrávači povolený výcekanálový/surround výstup?
Ano, mám povolené přehrávání 4.0 a soubor vícekanálový zvuk (vycházím z toho, že dřív to fungovalo..)
Např:
http://img707.imageshack.us/img707/1754/snmekobrazovkypozen2013.png

Citace
Pokud chceš, aby ti hrál stereo zdroj ve 4 repro, hledej na webu slova jako stereo expander, a podobně
chci, budu hledat..ale zase nechci, aby mi to omezilo pravý "prostorový" zvuk u souborů s takovou zvukovou stopou..

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 385
  • Karma: +10/-0
    • Zobrazit profil
    • Joelp's blog
Re:Prostorový zvuk
« Odpověď #22 kdy: Únor 20, 2013, 19:35:46 »
Větu "Nemáš z tej karty náhodou digitálny výstup a analógové reproduktory?" bych vůbec neřešil. Je velmi zavádějící a s ohledem na používané konektory pro Analog/Digital nesmyslný.

Ověř si, že daný přehrávaný soubor je na 100% vícekanálový. To že ti to dříve hrálo neznamená, že je opravdu více než stereo. Zvuk mohl být softwarově rozšířen. Zkus také pustit DVD (originál!!) a pusť jej v 5.1.

jamys601

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 119
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Prostorový zvuk
« Odpověď #23 kdy: Únor 20, 2013, 19:49:11 »
Myslím, že by Joelp na to mohl kápnout. Ted jsem pustil v SMplayeru film, který je 5+1 a na SMplayeru nastavil 4.0 a nic - stále na Pavucontrol pouze 2 kanály. Nastavil jsem 5.1 a ejhle, už to naskočilo, jak na tom mým screenshotu.
ASUS A52J, ATI RADEON HD 5470, Intel CORE i3 2.13 GHz, 4GB RAM, Mageia 5 64-bit, KDE

zizalka

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 16
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Prostorový zvuk
« Odpověď #24 kdy: Únor 20, 2013, 20:53:26 »
Ok, pouštím ORIGINAL dvd se zvukem 5+1 s nastavením smplayeru na 4.0 a nic  ::)
zkusila jsem v nastavení zvuku (v systému) dát 5.1 ale taky nic :-)

mimochodem...není divný, že nefunguje ten test reproduktorů? I kdybych neměla žádný zdroj zvuku s 5+1, tak ten test by měl něco "říct" ne? Kdežto, když testuju ty zadní, tak paní mlčí..na předních mi povídá :-)

jamys601

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 119
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Prostorový zvuk
« Odpověď #25 kdy: Únor 20, 2013, 21:38:27 »
A objeví se Ti aspoň v Pavucontrol 6 kanálů? Když  v nastavení zvuku u SMPlayeru dáš 5+1?
ASUS A52J, ATI RADEON HD 5470, Intel CORE i3 2.13 GHz, 4GB RAM, Mageia 5 64-bit, KDE

jamys601

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 119
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Prostorový zvuk
« Odpověď #26 kdy: Únor 20, 2013, 21:45:38 »
Zajímá mě především Ovládání hlasitosti PulseAudio-Přehrávání a -Výstupní zařízení
ASUS A52J, ATI RADEON HD 5470, Intel CORE i3 2.13 GHz, 4GB RAM, Mageia 5 64-bit, KDE

zizalka

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 16
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Prostorový zvuk
« Odpověď #27 kdy: Únor 21, 2013, 16:41:35 »
Přehrávání ukazuje jen přední a výstupní zařízení všechny...  :(

martas38

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 29
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Prostorový zvuk
« Odpověď #28 kdy: Únor 21, 2013, 18:31:45 »
Já bych zkusil úplně vypnout Pulse Audio (je to první, co dělám po instalaci) a zkusil to přímo přes Alsu nasměrovat na Multichannel Playback nebo jak se to u Tebe jmenuje.
Gnome neznám, ale je tam někde seznam výstupních zvukových zařízení jako v KDE?

martas38

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 29
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Prostorový zvuk
« Odpověď #29 kdy: Únor 21, 2013, 18:40:55 »
Nevím jak se sem vkládají obrázky, ale mám na mysli něco takovýho:
http://www.uloz.to/xxNdNr4/snimek3-png