Autor Téma: Mageia 2/3 beta a multifunkce Epson DX7450  (Přečteno 2932 krát)

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 115
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Mageia 2/3 beta a multifunkce Epson DX7450
« kdy: Prosinec 22, 2012, 10:05:43 »
zdravim,
prosim vas, chtel jsem se zeptat:
Uvedenou multifunci normalne pouzivam na Mandriva 2010.2 32bit, kde bez problemu je detekovana tiskarna/scaner (scaner jako typ CX7300), ale v uvedenych verzich Mageia se scaner automaticky nedetekuje a ani pri rucnim vyberu neni typ CX7300 mozne vybrat, jelikoz tam neni.
Nevite co s tim?
Pozn.- V jinych distribucih se take tiskarna/scaner automaticky spravne detekuji.

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 395
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Mageia 2/3 beta a multifunkce Epson DX7450
« Odpověď #1 kdy: Prosinec 22, 2012, 13:53:46 »
1. máš správně nastavené zdroje?
2. máš povolené zdroje Tainted a Nonfree?
více viz. http://wiki.mageia.cz/:2:zdroje
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 115
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Re:Mageia 2/3 beta a multifunkce Epson DX7450
« Odpověď #2 kdy: Prosinec 22, 2012, 17:34:10 »
na obe otazky odpovidam ano.

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 395
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Mageia 2/3 beta a multifunkce Epson DX7450
« Odpověď #3 kdy: Prosinec 23, 2012, 08:21:37 »
podle tohoto https://forums.mageia.org/en/viewtopic.php?f=24&t=2561 usuzuju, že by to mělo v Mageii fungovat, bo jinak by se tazatel asi ozval, že mu to nefunguje, i když se původně ptal na něco jiného

možná ti spíš pomůže tato stránka http://www.abclinuxu.cz/hardware/vystupni-zarizeni/tiskarny/epson/epson-stylus-dx7450
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 115
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Re:Mageia 2/3 beta a multifunkce Epson DX7450
« Odpověď #4 kdy: Prosinec 23, 2012, 09:36:45 »
Zdravim,
bohuzel ani tohle nepomohlo. Po doinstalovani sane-backends-iscan (proc se nenainstaloval s Xsane jako v Mandrive???) stale nic :-(
Bohuze tento problem, ktery se MGA tahne (nedokaze spravne nainstalovat HW) u me tuto distribuci diskvalifikuje, ac bych na ni rad presel po "umrti" Mandrivy.

Jinak dekuji za snahu pomoci a preji hezke svatky :-)

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Mageia 2/3 beta a multifunkce Epson DX7450
« Odpověď #5 kdy: Prosinec 23, 2012, 12:20:41 »
A mas nainstalovano task-printing-scanning ?
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 115
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Re:Mageia 2/3 beta a multifunkce Epson DX7450
« Odpověď #6 kdy: Prosinec 23, 2012, 13:44:42 »
Nemel, nainstaloval, nepomohlo.
Na Madrive neni nainstalovan a vse funguje.

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 115
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Re:Mageia 2/3 beta a multifunkce Epson DX7450
« Odpověď #7 kdy: Prosinec 30, 2012, 14:36:03 »
zdravim,
jeste jsem se chtel zeptat:
Lze z Mandrivy (kde to chodi) neco prenest do MGA, aby se tam ten scaner rozjel?

Jinak preji stastny novy rok 2013

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 115
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Re:Mageia 2/3 beta a multifunkce Epson DX7450
« Odpověď #8 kdy: Leden 21, 2013, 12:57:44 »
Vitezstvi - pomohlo reseni od Petose (řešením by mohlo být odkomentování řádku (smazání # na začátku řádku) s položkou epson (možná i epson2) v souboru /etc/sane.d/dll.conf ), ktere doporucil obdobnemu problemu s Epsonem - diky
Musi se "odkomentovat" #epson a #epson2

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 266
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:Mageia 2/3 beta a multifunkce Epson DX7450
« Odpověď #9 kdy: Leden 21, 2013, 13:00:40 »
Skús napísať presný a pomerne jasný postup - pre iných, aby nemuseli hľadať, keď narazia na podobný problém.
Vďaka
Mageia 6/64 bit
Plasma5

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 115
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Re:Mageia 2/3 beta a multifunkce Epson DX7450
« Odpověď #10 kdy: Leden 21, 2013, 13:10:36 »
Postup reseni problemu (prevzato od Petose)
V souboru /etc/sane.d/dll.conf se zmeni
...
#epson
#epson2
ne
...
epson
epson2

Mozna by stacilo "odkomentovat" pouze jeden radek. U me po odkomentovani obou se v Xsane objevuji pro vyber 2 shodne scanery


Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 115
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Re:Mageia 2/3 beta a multifunkce Epson DX7450
« Odpověď #11 kdy: Leden 21, 2013, 13:32:31 »
Soplneni:
Skutecne staci "odkomentovat" jeden epson. U me stacilo radek #epson

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 115
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Re:Mageia 2/3 beta a multifunkce Epson DX7450
« Odpověď #12 kdy: Duben 27, 2017, 13:21:55 »
Zdravim,
tak jsem na novy comp instaloval MGA5.1 a po instalaci Xsane jsem k velkemu prekvapeni jsem opet narazil na vyse uvedeny problem "zaremovani" tiskaren/scaneru Epson :-(, To se do dneska nevyresilo?

Lada