Autor Téma: zvuk skype  (Přečteno 3729 krát)

peter

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 3
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
zvuk skype
« kdy: Listopad 06, 2012, 17:40:11 »
Dobry den,
Chcel by som sa spytat ci sa niekto stretol spodobnym problemom:
Mam magieu 2. Ked spustim skype, mikrofon cez web kameru alebo linku ide. Problem mam so zvukom.
Chrci, po 2 sekundach sa opakuje a niekedy idu aj aj tri sucasne. Je to ale nepravidelne. To znamena ze to aj funguje normalne (ked sa mu zachce :-) ).
Kartu mam VT8237/VT8251 HDA. Driver snd_hda_intel alebo VIA VT82xx audio (snd_via82xx[ALSA]) - prejavuje sa to pri oboch.
Predpokladam ze to je problem zakladnej dosky, ta ma problemy pri viacerych linuxoch. Najmenej pri magei, preto ju mam.
Je jedno ci web kameru Webcam c250 strcim do usb pred alebo po nabootovani. Myslim si ze problem je pri nacitavani modulov. Niekedy staci restart pocitaca inokedy restart alsa.Skype mam najnovsi ale robi to aj pri starsich rady 2.xx. Ten stary mi v magei 1 fungoval bez problemov.
Dakujem za pripadnu radu.

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 726
  • Karma: +50/-0
    • Zobrazit profil
Re:zvuk skype
« Odpověď #1 kdy: Listopad 07, 2012, 18:04:10 »
Dobrý den,

s tímto problémem jsem se setkal u jiného notebooku a až dnes jsem našel řešení, které jsme otestovali, zda funguje a nebo se naskytnou jiné problémy (zvuk přes VLC, Amarok). Vše pracuje jak má ;)

Informace o softwaru:
  • Mageia 2 (64bit), KDE 4.8.5, kernel 3.3.8-desktop-2.mga2, pulseaudio-2.0-1.mga2.x86_64, pulse audio aktivní, systém aktualizován
  • Skype: get-skype-4.0.0.7-1bdk.mga2.noarch
    - pozn.: - problém se týkal i Skype od verze get-skype-2.2.0.xxx.mga2.nonfree.noarch.rpm v MGA2 (64bit)

Informace o hardwaru:
  • HP 635, modul pro zvukovou kartu: snd_hda_intel
Kód: [Vybrat]
# lspci | grep -i audio
00:01.1 Audio device: ATI Technologies Inc Wrestler HDMI Audio [Radeon HD 6250/6310]
00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) (rev 40)


Řešení:
Kód: [Vybrat]
load-module module-udev-detect
  • přidejte do řádků parametr tsched=0, takže výsledek vypadá takto:
Kód: [Vybrat]
load-module module-udev-detect tsched=0
  • upravený soubor uložit
  • restart počítače
  • vyzkoušejte program Skype (zvuk při přihlášení, přihlášení a odhlášení přátel, mikrofon = komunikace ap.) i jiné multimediální programy, kde se přehrává zvuk (VLC, Amarok, Audacious ap.)

Pozn.: - co jsem si tak všiml, problém se vyskytuje u 64bit verzí(?) a to i v jiných distribucích.

Zdroj informací:

EDIT: + zdroje informací
« Poslední změna: Listopad 07, 2012, 18:22:41 od Yullaw »

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

peter

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 3
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:zvuk skype
« Odpověď #2 kdy: Listopad 07, 2012, 19:09:48 »
Dobry den,
dakujem za odpoved.  V tom default.pa to uz bolo. Dnes to funguje. Aj prehravanie hudby, aj skype. Len na niekorych web strankach nie.  Myslim si si ze to je doskou 4CoreDual-sata2 ktora tiez nie je najmladsia. A 100 % ide asi len na windowsoch. Skusal som kopu linuxov aj solaris a vsade boli nejake problemy so zvukom. Nie je to tragedia, zaujima ma to len ako problem. Mam dual, takze ked potrebujem, skype idem do windowsu. dmesg, a logy mi nic nehlasia. Myslim si ze chyba nastava pri zavadzani modulov. Ked bootojem so zapojenou web kamerou, tak sa chyba prejavi budto chrcanim alebo zvuk nejde vobec. Moduly sa daju samozrejme po starte odstranit a znovu zaviest ale to neriesi podstatu problemu. A samostatnu zvukovu kartu sa mi kupovat nechce.Takze budem googlit a ak nieco najdem, dam vediet.

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 726
  • Karma: +50/-0
    • Zobrazit profil
Re:zvuk skype
« Odpověď #3 kdy: Listopad 07, 2012, 19:46:28 »
Ok, předpokládám, že jste nastavil v nastavení zvuku v HardwareNastavit zvuksnd_hda_intel, povolit PulseAudio, ve Skype → Zvuková zařízení → vše nastavit na PulseAudio Server a pohrát si v Nastavení hlasitosti PulseAudio.

Nemyslím, že by byla špatná zákl. deska, když vám zvuk (přes Skype) funguje ve Windowsech i v MGA1. Někde je problém mezi Pulse Audio a ALSA.

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

peter

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 3
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:zvuk skype
« Odpověď #4 kdy: Listopad 09, 2012, 20:33:12 »
Dobry den,
docasne riesenie, ktore zatial funguje : ked som dal prec pulseaudio-modul-bluetoot tak to funguje OK. Ovsem v gnome nemam ikonu nastavenia hlasitosti. Je v lxde, co mi je sympaticke, lebo na kde sa mi nechce zvykat. Cela tato mageia 2 je zaujimava, v lxde si musim menit nastavenie klavesnice v terminali (alias v bash to vyriesil), v gnome nedam nic na plochu. V magei 1 som taketo problemy nespozoroval