Autor Téma: Divné chování konzole. Je to normální?  (Přečteno 2065 krát)

Rellik

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 263
  • Karma: +1/-2
  • Kubuntu/64bit
    • Zobrazit profil
    • dv-foto.cz
Divné chování konzole. Je to normální?
« kdy: Říjen 06, 2012, 22:12:51 »
Zdravím, objevil sem jeden problémek, který dřív nebyl. Když něco instaluju nebo potřebuju spustit nějaký soubor pomocí konzoly, tak sem si dřív otevřel složku se souborem a konzoli. Ten soubor sem pak přetáhl do okna konzole, kde se na něj vytvořila cesty, takže sem ji nemusel ručně psát, nebo soubor hledat pomocí MC. Teď když to chci udělat, tak to nejde a konzola se chová jako složka. Když tam chci něco natáhnout, tak dá na výběr: "Přesunout na toto místo, Kopírovat na toto místo, Vytvořit odkaz na tomto místě" Pak je tam nabídka "Vložit jako text" - což dřív dělalo automaticky. Jak se konzola může tvářit jako složka? Když to dám kopírovat, tak to soubor zkopíruje do navolené složky v konzoli... To mě přijde takové matoucí... :( Nejde to nějak zrušit nebo nastavit aby se to chovalo jako dřív? Připadá mě že poslední dobou tu přibývají samé takové "vychytávky" které jen ztěžují práci (např. šílené slidery v gimpu a všiml sem si víc věcí, na které si teď nevzpomenu)... :(
Kubuntu/64bit / Intel Core i3 @3,5GHz, 16Gb ram, intel HD Graphics 4600, HDD 1Tb (data) + 128Gb SSD (system)

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 395
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Divné chování konzole. Je to normální?
« Odpověď #1 kdy: Říjen 07, 2012, 12:08:09 »
nevím od kdy se to objevuje u konzole, která je součástí KDE4, pokud se chceš vrátit "zpět", tak můžeš nainstalovat konzoli z jiného prostředí, třeba gnome-terminal, ten se chová postaru, jak se toho zbavit v konzoli pro KDE4 nevím
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Rellik

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 263
  • Karma: +1/-2
  • Kubuntu/64bit
    • Zobrazit profil
    • dv-foto.cz
Re:Divné chování konzole. Je to normální?
« Odpověď #2 kdy: Říjen 07, 2012, 17:29:45 »
Díky za nápovědu. Nainstaloval sem si ten gnome terminál..
Kubuntu/64bit / Intel Core i3 @3,5GHz, 16Gb ram, intel HD Graphics 4600, HDD 1Tb (data) + 128Gb SSD (system)