Autor Téma: Nefunguje zvuk  (Přečteno 5051 krát)

Pavel Vybíral

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 209
  • Karma: +10/-1
    • Zobrazit profil
Nefunguje zvuk
« kdy: Září 21, 2012, 15:24:32 »
Dobrý den, obracím se na Vás s problémem, se kterým jsem se setkal. Dal jsem si Mageiu 2 do VirtualBoxu s tím, že si ji vyzkouším "nanečisto" ponastavovat, ale narazil jsem na chybu. Nefunguje mi zvuk. Všechny hlasitosti mám na 100% (PulseAudio, klasické nastavení zvuku v pravém dolním rohu v liště, i ve zdrojovém Windows 7 je nastavené na 100%), a stejně neslyším jediný hlásek. Zkoušel jsem i příkaz
Kód: [Vybrat]
alsamixer -c 0 -V all, ve kterém mám také vše na 100% a stejně nic  :(
Ještě předtím jsem měl ve VirtualBoxu Ubuntu, kde vše fungovalo, jak má...Kamarád mi říkal, že mi v PC chybí nějaký balíček, ale neřekl přesně jaký...S Mageiou jsem začátečník, takže pokud je to nějaké velice jednoduché řešení, nemyslete si o mě...Bůh ví co :D . Předem děkuji za odpovědi a rady. :)
Notebook Lenovo IdeaPad G580
Intel Core i7 @ 2.90GHz, 6GB RAM, Intel HD 4000 & nVidia GeForce GT635M
Mageia 4 64 Bit (kernel-desktop-3.14.32-1.mga4); KDE 4.12.5

Rellik

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 263
  • Karma: +1/-2
  • Kubuntu/64bit
    • Zobrazit profil
    • dv-foto.cz
Re:Nefunguje zvuk
« Odpověď #1 kdy: Září 22, 2012, 07:21:49 »
Tak chtělo by to trochu víc informací. Jakou máš zvukovku? Zkoušel jsi LiveCD Mageii? Vyzkoušej ho a uvidíš jestli zvuk půjde.
Kubuntu/64bit / Intel Core i3 @3,5GHz, 16Gb ram, intel HD Graphics 4600, HDD 1Tb (data) + 128Gb SSD (system)

Pavel Vybíral

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 209
  • Karma: +10/-1
    • Zobrazit profil
Re:Nefunguje zvuk
« Odpověď #2 kdy: Září 22, 2012, 15:24:47 »
No...LiveCD jsem opravdu nezkoušel a ani o něm vůbec nic nevím :D Myslím, že když v Ubuntu zvuk fungoval, tak to ve VirtualBoxu nebude...A z Programu Everest jsem se dozvěděl, že mám jako zvukovou kartu

Kód: [Vybrat]
Conexant Cx20561 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-3] PCI
Nejsem si jistý, jestli je to to správné, protože v takovéhle části PC se opravdu neorientuji :D. Ještě sem můžu dát jméno mé základní desky...

Kód: [Vybrat]
Lenovo NITU1
Předem děkuji za odpověď...

S pozdravem Alegor
Notebook Lenovo IdeaPad G580
Intel Core i7 @ 2.90GHz, 6GB RAM, Intel HD 4000 & nVidia GeForce GT635M
Mageia 4 64 Bit (kernel-desktop-3.14.32-1.mga4); KDE 4.12.5

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 395
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Nefunguje zvuk
« Odpověď #3 kdy: Září 22, 2012, 16:50:30 »
trošku mícháš hrušky s jabkama - virtualbox nemá nic společného s hardwarem na kterém je spuštěn

základní deska, grafika, zvukovka a vše další je vytvořeno softwarově a je nezávislé na hardwaru

když ti něco funguje/nefunguje ve virtualboxu, tak to ještě neznamená, že ti to bude/nebude fungovat i na hardwaru (počítači), který vlastníš >> (nejen) proto existují live CD, s jejichž pomocí si můžeš systém spustit na opravdovém hardwaru a vyzkoušet si jeho funkčnost - viz. http://wiki.mageia.cz/:2:instalace:live_cd

jinak ještě k tomu tvému problému s virtualboxem, podívej se sem https://forums.mageia.org/en/viewtopic.php?f=26&t=3071#p24409
kdybys to nedokázal pochopit z toho anglického příspěvku, tak se ozvi, navedem tě v řeči našeho kmene
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Pavel Vybíral

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 209
  • Karma: +10/-1
    • Zobrazit profil
Re:Nefunguje zvuk
« Odpověď #4 kdy: Září 22, 2012, 17:50:18 »
trošku mícháš hrušky s jabkama - virtualbox nemá nic společného s hardwarem na kterém je spuštěn

základní deska, grafika, zvukovka a vše další je vytvořeno softwarově a je nezávislé na hardwaru

když ti něco funguje/nefunguje ve virtualboxu, tak to ještě neznamená, že ti to bude/nebude fungovat i na hardwaru (počítači), který vlastníš >> (nejen) proto existují live CD, s jejichž pomocí si můžeš systém spustit na opravdovém hardwaru a vyzkoušet si jeho funkčnost - viz. http://wiki.mageia.cz/:2:instalace:live_cd

jinak ještě k tomu tvému problému s virtualboxem, podívej se sem https://forums.mageia.org/en/viewtopic.php?f=26&t=3071#p24409
kdybys to nedokázal pochopit z toho anglického příspěvku, tak se ozvi, navedem tě v řeči našeho kmene

Moc Vám děkuji, opravdu to funguje :-) Jen ještě jedna otázka...rozumím tedy správně tomu, že když bych měl Mageiu2 nainstalovanou natvrdo, zvuk by bez problému fungoval?
Notebook Lenovo IdeaPad G580
Intel Core i7 @ 2.90GHz, 6GB RAM, Intel HD 4000 & nVidia GeForce GT635M
Mageia 4 64 Bit (kernel-desktop-3.14.32-1.mga4); KDE 4.12.5

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Nefunguje zvuk
« Odpověď #5 kdy: Září 22, 2012, 17:54:21 »
Moc Vám děkuji, opravdu to funguje :-) Jen ještě jedna otázka...rozumím tedy správně tomu, že když bych měl Mageiu2 nainstalovanou natvrdo, zvuk by bez problému fungoval?
Ne tak uplne. Spise se da rici, ze nefunkcnost zvuku ve Virtual Boxu neznamena nefunkcnost zvuku na realnem stroji. A naopak.
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Pavel Vybíral

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 209
  • Karma: +10/-1
    • Zobrazit profil
Re:Nefunguje zvuk
« Odpověď #6 kdy: Září 22, 2012, 18:12:06 »
Ne tak uplne. Spise se da rici, ze nefunkcnost zvuku ve Virtual Boxu neznamena nefunkcnost zvuku na realnem stroji. A naopak.

To jsem věděl už od začátku, protože na kamarádovým počítači fungoval zvuk bez problémů :D Každopádně moc všem děkuji za pomoc. :-)
Notebook Lenovo IdeaPad G580
Intel Core i7 @ 2.90GHz, 6GB RAM, Intel HD 4000 & nVidia GeForce GT635M
Mageia 4 64 Bit (kernel-desktop-3.14.32-1.mga4); KDE 4.12.5

Petr Chromec

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 27
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Nefunguje zvuk
« Odpověď #7 kdy: Listopad 04, 2012, 20:10:41 »
Zdravim...

Po instalaci skype z urpmi ftp://ftp.mandrivauser.de/mirrors/Mageia/distrib/cauldron/i586/media/nonfree/release/get-skype-4.0.0.8-1.mga3.nonfree.noarch.rpm mi prestal jit zvuk tedy vubec audio vstup/vystup... Predpokladam ze se rozkopalo nastaveni zvukovky... Ale neni v mich silach to rozchodit... Muze te mi poradit??? System MGA 2...

Identifikace
Dodavatel: ‎Intel Corporation
Popis: ‎6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller

Třída médií: ‎Audio device
Ovladač
Modul: ‎snd_hda_intel
Alternativní ovladače: ‎neznámý

Připojení
Sběrnice: ‎PCI Express
PCI doména: ‎0
Sběrnice PCI #: ‎0
Zařízení PCI #: ‎27
Funkce PCI #: ‎0
PCI revize: ‎0x04
ID dodavatele: ‎0x8086
ID zařízení: ‎0x1c20
Sub ID dodavatele: ‎0x103c
Sub ID zařízení: ‎0x167e


Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 266
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:Nefunguje zvuk
« Odpověď #8 kdy: Listopad 04, 2012, 20:27:45 »
Prečo inštaluješ z Cauldronu???
Keby si poriadne hľadal už len na tomto fóre, našiel by si odkiaľ treba inštalovať Skype, ktoré sa javí ako pomerne funkčné.
http://forum.mageia.cz/index.php?topic=26.msg2430#msg2430
Mageia 6/64 bit
Plasma5

Petr Chromec

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 27
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Nefunguje zvuk
« Odpověď #9 kdy: Listopad 04, 2012, 20:39:09 »
Dik, uz to frci... Ten link byl prvni kterej sem videl tak sen na nej vletel.. uz to maka, jeste se poperu s mikrafonem ale to uz bude hracka... Snad  :D

Petr Chromec

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 27
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Nefunguje zvuk
« Odpověď #10 kdy: Listopad 04, 2012, 21:01:01 »
A uz sem zase vy pytly... Sem se do toho zamotal a ted nevim kde sem... Sel mi vystp... V audacity sem dokonce uz i nahraval ale skype nic... a ted sem opet onemel...

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 266
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:Nefunguje zvuk
« Odpověď #11 kdy: Listopad 04, 2012, 21:13:01 »
No, to si nám veru nič nepovedal. Dá sa rozumnejšie? http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru
Mageia 6/64 bit
Plasma5

Petr Chromec

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 27
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Nefunguje zvuk
« Odpověď #12 kdy: Listopad 05, 2012, 10:03:33 »
Tak chyba byla jako vzdy mezi klavesnici a zidlipresne jak sem predpokladal... Stacilo najit kde se da odnovit nastaveni zvuku, restart a uz to vsechno jede... I ten skype... Zadny problem...

Dik za nakopnuti spravnym smerem...