Autor Téma: snímač otlačkov prstov  (Přečteno 3629 krát)

riman22

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 17
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
snímač otlačkov prstov
« kdy: Září 13, 2012, 16:58:55 »
Podarilo sa niekomu zpojazdniť  snímač otlačkov prstov pod Mageiou. Konkrétne mám na mysli prostredie KDE.

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 726
  • Karma: +50/-0
    • Zobrazit profil
Re:snímač otlačkov prstov
« Odpověď #1 kdy: Září 13, 2012, 17:17:04 »
Žádné specifikace? Verze Mageii, architektura, popis hardwaru snímače (link). Výpisy z příkazů dmesg, lsusb ???

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 726
  • Karma: +50/-0
    • Zobrazit profil
Re:snímač otlačkov prstov
« Odpověď #2 kdy: Září 13, 2012, 17:36:36 »
Doinstalování balíčku kfingermanager a následné nastavení v Nastavení systémuPodrobnosti o účtuFingerprint Manager nefunguje ?

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:snímač otlačkov prstov
« Odpověď #3 kdy: Září 13, 2012, 17:37:55 »
Žádné specifikace? Verze Mageii, architektura, popis hardwaru snímače (link). Výpisy z příkazů dmesg, lsusb ???
neni treba, konecne dosly kristalove koule do USB. Ocekavej sve orakulum behem tydne. Do te doby je mozne pouzit nahradni metodu: vesteni rozpatlanou zmrzlinou nebo na stole rozhozene rezistory.
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:snímač otlačkov prstov
« Odpověď #4 kdy: Září 13, 2012, 17:39:12 »
Podarilo sa niekomu zpojazdniť  snímač otlačkov prstov pod Mageiou. Konkrétne mám na mysli prostredie KDE.
Jo, mi to jede.
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

riman22

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 17
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:snímač otlačkov prstov
« Odpověď #5 kdy: Září 16, 2012, 09:18:20 »
používam Mageiu 2 32bit,
tu je výpis z terminálu:

[roman@localhost ~]$ lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 004: ID 0a5c:2110 Broadcom Corp. Bluetooth Controller
Bus 001 Device 003: ID 0483:2016 SGS Thomson Microelectronics Fingerprint Reader
[roman@localhost ~]$

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:snímač otlačkov prstov
« Odpověď #6 kdy: Září 16, 2012, 09:22:30 »
Doinstalování balíčku kfingermanager a následné nastavení v Nastavení systémuPodrobnosti o účtuFingerprint Manager nefunguje ?

???????????????
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:snímač otlačkov prstov
« Odpověď #7 kdy: Září 16, 2012, 09:31:41 »
Vzhledem k tomu, ze ten tvuj 0483:2016 Thomson je podporovan fprint, tak si myslim, ze KDE manager by to zvladl. POkud pouzivas neco jineho, musis do terminalu a nakonfigurovat libfprint.
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

riman22

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 17
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:snímač otlačkov prstov
« Odpověď #8 kdy: Září 16, 2012, 09:39:03 »
doinštaloval som baliček kfingermanager a nastavil som si otlačok prsta v Nastavení systému → Podrobnosti o účtu → Fingerprint Manager. Len neviem ako to terza nastaviť aby som sa mohol prihlasovať do systému pomocou otlačku prstu.

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 726
  • Karma: +50/-0
    • Zobrazit profil
Re:snímač otlačkov prstov
« Odpověď #9 kdy: Září 16, 2012, 14:34:36 »
Len neviem ako to terza nastaviť aby som sa mohol prihlasovať do systému pomocou otlačku prstu.

Já také nevím, ale stačí se podívat na youtube.com:

Vyzkoušej, hledej, testuj  ;)

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

LUTEC

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 145
  • Karma: +1/-1
  • MGA 6; plasma
    • Zobrazit profil
Re:snímač otlačkov prstov
« Odpověď #10 kdy: Září 23, 2012, 22:42:14 »
mam mageiu 2 kde4.8 notebook dell vostro. pridal jsem kfingermanager, v Nastavení systému → Podrobnosti o účtu → Fingerprint Manager jsem nacetl prsty, ale neumim to pouzit v praxi, z navodu na youtube nejsem moudry....Pokud se to nekomu povedlo nebo nekdo vite jak prinutit system aby pouzival ctecku prstu misto psani hesel zkuste mi poradit diky
Mageia 6 (64bit), plasma
NTB HP pavilion dm3,
CPU:‎AMD Athlon(tm) Neo X2 Dual Core Processor L335
GK: ‎RV710/M92 [Mobility Radeon HD 4330/4350/4550]
       ‎RS780M [Mobility Radeon HD 3200]

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:snímač otlačkov prstov
« Odpověď #11 kdy: Září 24, 2012, 07:51:19 »
Cemu na tom videu nerozumis? Proste klikni tam, jak ukazuje video...
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

LUTEC

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 145
  • Karma: +1/-1
  • MGA 6; plasma
    • Zobrazit profil
Re:snímač otlačkov prstov
« Odpověď #12 kdy: Září 25, 2012, 08:35:03 »
Tak jinak, udelal jsem vse jako v tomto video navoduu


-nastavení - http://www.youtube.com/watch?v=vSXnJDv9La8



 ale kdyz zapinam system, tak nemam v nabidce moznost snimani prstu jako v tomto videu


-přihlášení - http://www.youtube.com/watch?v=7G0JsSOBKsg&feature=relmfu


stejny problem jsem mel v mandrive, ctecka prstu fungovala snimala prsty, ale neumel jsem ji pouzivat pri prihlasovani.
Mageia 6 (64bit), plasma
NTB HP pavilion dm3,
CPU:‎AMD Athlon(tm) Neo X2 Dual Core Processor L335
GK: ‎RV710/M92 [Mobility Radeon HD 4330/4350/4550]
       ‎RS780M [Mobility Radeon HD 3200]

LUTEC

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 145
  • Karma: +1/-1
  • MGA 6; plasma
    • Zobrazit profil
Re:snímač otlačkov prstov
« Odpověď #13 kdy: Říjen 29, 2015, 21:12:52 »
Nyní mám MGA5 a stále stejný problém, je někdo kdo používá snímač otisků při přihlašování do MGA a dokáže mi to vysvětlit?
Mageia 6 (64bit), plasma
NTB HP pavilion dm3,
CPU:‎AMD Athlon(tm) Neo X2 Dual Core Processor L335
GK: ‎RV710/M92 [Mobility Radeon HD 4330/4350/4550]
       ‎RS780M [Mobility Radeon HD 3200]