Autor Téma: jak spustit avidemux  (Přečteno 4042 krát)

LUTEC

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 145
  • Karma: +1/-1
  • MGA 6; plasma
    • Zobrazit profil
jak spustit avidemux
« kdy: Září 01, 2012, 14:58:30 »
Mam proble s avidemuxem, pridal jsem ho a nemuzu ho nijak spustit. Kdyz v konzoli zadam avidemux tak mi odpovi prikaz nenalezen a v hlavni nabidce taky nikde neni. Nevim kde muze byt chyba.
Mageia 6 (64bit), plasma
NTB HP pavilion dm3,
CPU:‎AMD Athlon(tm) Neo X2 Dual Core Processor L335
GK: ‎RV710/M92 [Mobility Radeon HD 4330/4350/4550]
       ‎RS780M [Mobility Radeon HD 3200]

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 410
  • Karma: +14/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:jak spustit avidemux
« Odpověď #1 kdy: Září 01, 2012, 16:10:00 »
máš sice nainstalovaný avidemux, ale pouze samotný program a konzolovou verzi, pro KDE4 si doinstaluj ještě balíček avidemux-qt, což je GUI k tomuto programu založeném na knihovnách Qt4
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

LUTEC

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 145
  • Karma: +1/-1
  • MGA 6; plasma
    • Zobrazit profil
Re:jak spustit avidemux
« Odpověď #2 kdy: Září 26, 2012, 15:06:13 »
Díky za radu přišel jsem už na to sám. Jak je možné že konzolova verze nešla spustit z konzole? Na příkaz avidemux by to mělo něco dělat, nebo se pletu?
Mageia 6 (64bit), plasma
NTB HP pavilion dm3,
CPU:‎AMD Athlon(tm) Neo X2 Dual Core Processor L335
GK: ‎RV710/M92 [Mobility Radeon HD 4330/4350/4550]
       ‎RS780M [Mobility Radeon HD 3200]

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 726
  • Karma: +50/-0
    • Zobrazit profil
Re:jak spustit avidemux
« Odpověď #3 kdy: Září 26, 2012, 15:40:35 »
Díky za radu přišel jsem už na to sám. Jak je možné že konzolova verze nešla spustit z konzole? Na příkaz avidemux by to mělo něco dělat, nebo se pletu?
ano, pleteš, správně se spustí příkazem:
Kód: [Vybrat]
avidemux2_qt4
  • pokud nevíš přesně spouštěcí příkaz, tak napíšeš název programu a pomocí klávesy TAB se dopíšou názvy programu/souborů... vyzkoušej si to
  • nebo se podíváš přes pravý klik na MenuUpravit aplikace... → vyhledej program → na pravé straně uvidíš v kolonce Příkaz spuštění


Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

LUTEC

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 145
  • Karma: +1/-1
  • MGA 6; plasma
    • Zobrazit profil
Re:jak spustit avidemux
« Odpověď #4 kdy: Říjen 09, 2012, 00:26:29 »
jo diky za radu, sikovna vec
Mageia 6 (64bit), plasma
NTB HP pavilion dm3,
CPU:‎AMD Athlon(tm) Neo X2 Dual Core Processor L335
GK: ‎RV710/M92 [Mobility Radeon HD 4330/4350/4550]
       ‎RS780M [Mobility Radeon HD 3200]