Děkuji velmi zdvořile, Peťoši, buď zdráv !
Prvne se podivej, jakou ma tiskarna IP. Nespise to bude v navodu, pokud jsi ji nemenil. Pripadne propoj primo komp s tiskarnou a zkus se podivat, jestli se nekde neobjevi.
V DHCP vypisu tiskarnu neuvidis. Na 99 % bude mit statickou IP a nebude pouzivat DHCP. Mozna v logu na routeru, ze se pokousi pripojit. Ale prvni rada: RTFM.
...a btw. zalozit nove vlakno s tim, ze jsi problem resil jinde (byt s odkazem) je... nestastne. Vsechny relevantni informace (napr. o jakou tiskarnu se jedna, co mas nainstalovane na pocitaci atd) by melo byt obsazeno i v teto -prvni- zprave.
IP ani MAC jsem nezjistil, jen Serial No., což není k ničemu
Papírový orig. manuál nemám teď k dispozici (snad se časem někde v někdejší kanceláři vyškrábne). Na netu jsem prolézal FAQ, ale manuál jsem nenašel, takže splnit RTFM, no já vím..., ale.
Se statickou IP vcelku počítám a moc si nemyslím, že by uvnitř tiskárny někdo její hodnotu měnil (koneckonců how to na netu je, takže by si člověk snad i poradil, kdyby šlo do tuhého).
Se založením vlákna bez popisu HW jsem si uvědomil, hned jak jsem sem svůj topic pověsil. Bohužel tu ale není ono kouzelné klikátko "Změnit".
Omlouvám se.Takže ještě otázka - pokud má zařízení (tiskárna) statickou IP, znamená to, že když jej připojím do routeru, nikde se okamžikem takovéto "penetrace" v jeho webovém rozhraní nezobrazí ?
Naivně, lamácky, jsem se domníval, že tiskárnu s LAN rozhraním prostě píchnu do routeru, tam si její IP přečtu a pokud budu uvnitř sítě daného routeru chtít z jakéhokoli compu tisknout, jednoduše tisk pošlu na tuto IP a basta. Takže to tak snadné asi není...
Pep