Autor Téma: Aktivní hrany obrazovky i když jsou všechny vypnuty.  (Přečteno 1124 krát)

Rellik

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 263
  • Karma: +1/-2
  • Kubuntu/64bit
    • Zobrazit profil
    • dv-foto.cz
Zdravím vespolek. Jde nějak jinak vypnout "aktivní" části obrazovky. Celkem mě štve že zrovna v rohu kde je křížek na zavírání oken (vpravo nahoře) je aktivní funkce "Hrana obrazovky" a když to přejedu, tak mi to smrskne otevřené okna na jejich přehled. Pak vybrat okno aby se zase zobrazilo normálně, soustředit se abych to zase nepřejel a znovu ho vypnout. V nastavení systému - Chování pracovní plochy - Hrany obrazovky sem všechno povypínal, ale bez výsledku. Pořád si to dělá co chce... :(
V MCC mám v Hardwaru - Nastavit 3D, aktivní Compiz Fusion aby tu práce byla trochu veselejší. Bohužel díky tomu problému moc není. Vypínat bych to nechtěl, protože některé fce se mi celkem líbí. Poradí někdo jak paralizovat ty aktivní hrany obrazovky? Díky

Jo abych nezapomněl: Mageia 1 / KDE 4.6.5
Kubuntu/64bit / Intel Core i3 @3,5GHz, 16Gb ram, intel HD Graphics 4600, HDD 1Tb (data) + 128Gb SSD (system)

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 411
  • Karma: +14/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Aktivní hrany obrazovky i když jsou všechny vypnuty.
« Odpověď #1 kdy: Duben 24, 2012, 21:09:58 »
problém bych viděl v kombinaci efektů KDE4 a Compizu, už dříve se několikrát psalo, že spojení těchto dvou věcí vede k problémům, pokud si to nastavím podle toho tvého obrázku, tak hrany obrazovky mám neaktivní (Compiz mám vypnutý)

zřejmě ti nezbude nic jiného, než se rozhodnout pro jedno či pro to druhé
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Vítek

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 59
  • Karma: +8/-0
    • Zobrazit profil
Re:Aktivní hrany obrazovky i když jsou všechny vypnuty.
« Odpověď #2 kdy: Duben 24, 2012, 21:24:41 »
Pokud se používá Compiz, pak nastavení efektů v nastavení systému KDE nemá na Compiz žádný vliv. Efekty KDE se nepoužívají.
Aktivní hrany (a i další efekty) je nutné nastavit v Manažeru nastavení Compizu. Měl by být k nalezení v menu v sekci Nástroje.

Rellik

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 263
  • Karma: +1/-2
  • Kubuntu/64bit
    • Zobrazit profil
    • dv-foto.cz
Re:Aktivní hrany obrazovky i když jsou všechny vypnuty.
« Odpověď #3 kdy: Duben 27, 2012, 05:55:45 »
Pokud se používá Compiz, pak nastavení efektů v nastavení systému KDE nemá na Compiz žádný vliv. Efekty KDE se nepoužívají.
Aktivní hrany (a i další efekty) je nutné nastavit v Manažeru nastavení Compizu. Měl by být k nalezení v menu v sekci Nástroje.
Díky za odpověď. Nicméně v tom manažeru sem nenašel to nastavení těch hran... Takže asi ten compiz vypnu a nebo si zvyknu..
Kubuntu/64bit / Intel Core i3 @3,5GHz, 16Gb ram, intel HD Graphics 4600, HDD 1Tb (data) + 128Gb SSD (system)