Autor Téma: prevod video formatu  (Přečteno 5137 krát)

LUTEC

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 145
  • Karma: +1/-1
  • MGA 6; plasma
    • Zobrazit profil
prevod video formatu
« kdy: Březen 26, 2012, 09:31:03 »
kdyz jsem jel na mandrive tak jsem prevadel video format pomoci prikazu v konzoli:

ffmpeg -i input.mp4 -vcodec mpeg4 -acodec ac3 -ar 48000 -ab 192k -ac 6 -qscale 10 -aspect 16:9 output.avi

pred tim jsem ale musel nainstalovat tyto balicky:

 libfaac0 a ffmpeg

kdyz bych to chtel pouzivat i v mageii je postup stejny? nebo je potreba pridat jeste jine balicky?

pokud by to melo fungovat i tady, muzete mi poradit jak by mel vypadat ten prikaz pro prevod z video formatu MOD do avi

zkousel jsem to v avidemux ale nekolik souboru se mi nepovedlo otevrit z hlaskou:

,,Could not open the file"
Mageia 6 (64bit), plasma
NTB HP pavilion dm3,
CPU:‎AMD Athlon(tm) Neo X2 Dual Core Processor L335
GK: ‎RV710/M92 [Mobility Radeon HD 4330/4350/4550]
       ‎RS780M [Mobility Radeon HD 3200]

LUTEC

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 145
  • Karma: +1/-1
  • MGA 6; plasma
    • Zobrazit profil
Re:prevod video formatu
« Odpověď #1 kdy: Březen 26, 2012, 09:33:46 »
Bohuzel nejde upravovat prizpevky tak se jen ospravedlnim ze vim ze se pise ,,s hlaskou" nejak mi to ujelo.
Mageia 6 (64bit), plasma
NTB HP pavilion dm3,
CPU:‎AMD Athlon(tm) Neo X2 Dual Core Processor L335
GK: ‎RV710/M92 [Mobility Radeon HD 4330/4350/4550]
       ‎RS780M [Mobility Radeon HD 3200]

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:prevod video formatu
« Odpověď #2 kdy: Březen 26, 2012, 12:12:02 »
Bojim se, ze to asi budes muset zkusit. ffmpeg je v repozitazich a faad taky (bacha, ne libfaad0, ale jen faad).
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

LUTEC

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 145
  • Karma: +1/-1
  • MGA 6; plasma
    • Zobrazit profil
Re:prevod video formatu
« Odpověď #3 kdy: Březen 27, 2012, 23:47:55 »
s tim pridavanim balicku problem nemam jen bych jeste potreboval poradit ten prikaz na prevod z formatu mod do avi jde i o ty cisla co se k tomu uvadi, nevyznam se v tom... potrebuju aby to nebyl zbytecne velkej soubor a mel primerenou kvalitu. Neni podminka, aby to bylo do formatu avi, jen potrebuju, aby to byl format co zvladne DVD prehravac v pohode nacist. Jeste k tem balickum, ten faad misto  libfaac0 je z duvodu ze je to v megii?
Mageia 6 (64bit), plasma
NTB HP pavilion dm3,
CPU:‎AMD Athlon(tm) Neo X2 Dual Core Processor L335
GK: ‎RV710/M92 [Mobility Radeon HD 4330/4350/4550]
       ‎RS780M [Mobility Radeon HD 3200]

LUTEC

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 145
  • Karma: +1/-1
  • MGA 6; plasma
    • Zobrazit profil
Re:prevod video formatu
« Odpověď #4 kdy: Březen 28, 2012, 13:58:09 »
Tak jsem zkusil experimentovat a zadal prikaz:

ffmpeg -i MOV001.MOD -vcodec mpeg4 -acodec ac3 -ar 48000 -ab 192k -ac 6 -qscale 10 -aspect 16:9 M1.avi

a vysledem byla hlaska viz priloha a video u ktereho nejde zvuk, muzete mi nekdo poradit kde byla chyba prosim?
Mageia 6 (64bit), plasma
NTB HP pavilion dm3,
CPU:‎AMD Athlon(tm) Neo X2 Dual Core Processor L335
GK: ‎RV710/M92 [Mobility Radeon HD 4330/4350/4550]
       ‎RS780M [Mobility Radeon HD 3200]

Brondi

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 2
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:prevod video formatu
« Odpověď #5 kdy: Duben 03, 2012, 23:03:04 »
Sice do avi či mpeg4 nepřevádím (používám výhradně mpeg2), ale zkusil bych toto:

Kód: [Vybrat]
ffmpeg -i vstup.mod -vcodec mpeg4 -r 29.7 -b 9600k -aspect 16:9 -acodec mp3 -ab 192k -ar 48000 výstup.avi
Pokud by to počítač (nebo přehrávač) nestíhal přehrát, je třeba snižovat bitrate videa parametrem -b .
Jako audio codec je možno i nastavit jiné, třeba libmp3lame. Ty kodeky musí být nainstalovány a ffmpeg musí být pro jejich použití zkompilován. Jsou to ale nesvobodné formáty.

lukas.v1

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 90
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
Re:prevod video formatu
« Odpověď #6 kdy: Duben 04, 2012, 13:11:13 »
Přeju, hezký den.
Co to je vlastně za video. Keyframe (z hlášky) je klíčový snímek obvykle označovaný jako I-snímek. Snímky B a P obsahují pouze změny. Proto by video mělo začínat klíčovým (kompletním) snímkem.

LUTEC

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 145
  • Karma: +1/-1
  • MGA 6; plasma
    • Zobrazit profil
Re:prevod video formatu
« Odpověď #7 kdy: Červenec 25, 2012, 09:40:27 »
Jeste bych doplnil dotaz o prevod do 3gp. Prikaz:

ffmpeg -i "input" -r 12 -s qcif -ar 8000 -ab 10.2k -ac 1 -b 60k "output.3gp"

mi funguje ale video ma spatnou kvalitu, jake parametry to ovlivnuji a jake hodnoty bych tam mel zkusit? Diky
Mageia 6 (64bit), plasma
NTB HP pavilion dm3,
CPU:‎AMD Athlon(tm) Neo X2 Dual Core Processor L335
GK: ‎RV710/M92 [Mobility Radeon HD 4330/4350/4550]
       ‎RS780M [Mobility Radeon HD 3200]

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:prevod video formatu
« Odpověď #8 kdy: Červenec 25, 2012, 16:19:22 »
jake parametry to ovlivnuji a jake hodnoty bych tam mel zkusit?
Mrkni do manualovych stranek prikazu ffmpeg. Muzes zkusit zvysit framerate na 25 a rozliseni na cif. Presto se obavam, ze 3gp pro Nokia 3110 proste dobrou kvalitu nenabidne...
 
« Poslední změna: Červenec 25, 2012, 16:21:12 od Peťoš »
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 410
  • Karma: +14/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:prevod video formatu
« Odpověď #9 kdy: Červenec 25, 2012, 20:06:50 »
něco málo v češtině najdeš i na mandrivácké wiki http://wiki.mandrivalinux.cz/software:zvuk_a_video:konverze
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru