Autor Téma: chyba jmena v konzoli  (Přečteno 5344 krát)

LUTEC

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 145
  • Karma: +1/-1
  • MGA 6; plasma
    • Zobrazit profil
Re:chyba jmena v konzoli
« Odpověď #15 kdy: Červenec 10, 2012, 22:37:22 »
ne ne schizofrenik nejsem jsem pouze Lutec a opravdu jsem ho tam nemel, to ze tecka pred souborem ho skryje nahodou vim:-) mageii jsem instaloval tak ze jsem povysoval z mandrivy a mozna diky tomu ten soubor zmizel a mozna díky tomu se mi tam misto uzivatele objevovalo jen bash...kazdopadne diky a hul zatim schovej, jeste budes mit prilezitost se poradne rozmachnout az zase prijdu s nejakym inteligentnim dotazem...
Mageia 6 (64bit), plasma
NTB HP pavilion dm3,
CPU:‎AMD Athlon(tm) Neo X2 Dual Core Processor L335
GK: ‎RV710/M92 [Mobility Radeon HD 4330/4350/4550]
       ‎RS780M [Mobility Radeon HD 3200]

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 395
  • Karma: +13/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:chyba jmena v konzoli
« Odpověď #16 kdy: Červenec 11, 2012, 21:18:16 »
hul zatim schovej, jeste budes mit prilezitost se poradne rozmachnout az zase prijdu s nejakym inteligentnim dotazem...
tím jsi mě rozsekal  :D - já ji už zahodil, jestli jsem ji vůbec někdy měl  ;)
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

paur

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 89
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:chyba jmena v konzoli
« Odpověď #17 kdy: Červenec 12, 2012, 16:24:01 »
Hmmm... stejný problém i u mě (čistá instalace, /home jsem neformátoval, ale přesunul jinam). Soubor .bashrc při instalaci nebyl vytvořen, ale díky tomuto topicu už prompt promptuje tak jak má!  ;D

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +16/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:chyba jmena v konzoli
« Odpověď #18 kdy: Červenec 12, 2012, 16:31:48 »
bacha, pokud nenaformatujes /home, resp. pokud pouzivas stary, tak jeden z prvnich prikazu pri tvorbe usera je overeni, ze home jako takovy existuje. Pokud existuje (tj. pokud jiz mas /home/paur), skript nic nikam dal nekopiruje! Pokud mas (napr. jako ja) ~/.bashrc hodne upraveny, pak bys o tyto upravy prisel.
not a bug, it's a feature ;)
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

paur

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 89
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:chyba jmena v konzoli
« Odpověď #19 kdy: Červenec 12, 2012, 17:26:48 »
Zajímavé... čistší by podle mě bylo, kdyby se ověřovala přímo existence příslušného souboru.